top of page

Otteluraportti: JoMa nappasi kauden ensimmäiset vieraspisteet Kouvolasta


Koplan tiukka neljän pelin viikko jatkui torstaina, kun sarjakärki Joensuun Maila asteli mustakeltaisten vieraaksi. JoMa oli varsinkin toisella jaksolla omaa luokkaansa ja nappasi vieraspisteet matkaansa lukemin 0-2 (3-4, 3-8).

Torstaina pelattiin KSS Energia Areenalla todellinen herkkupala, kun vahvaa kesää pelaava sarjakärki Joensuun Maila saapui vieraaksi.

Kopla aloitti ottelun todella vahvasti ja oli lähes koko ensimmäisen jakson selvästi JoMaa parempi. Toisella lyöntivuorolla Anssi Lammila löi kakkosjatkeelta läpi ja juoksi kentän kunnarin merkiksi, samalla myös Tommi Mäentausta kirmasi kotiin. Juha Korhonen lisäsi samaisella lyöntivuorolla Koplan etumatkan kolmeen juoksuun.

Anssi Lammila tuuletti kunnaria villisti


Koplan ulkokenttä sai tylsytettyä Joensuun Mailan kentällemenoyritykset vahvasti ja lukkari Janne Kivipelto pystyi horjuttamaan JoMan sisäpeliä viekkailla syötöillään. Vierailijat pysyivätkin nollilla kolme ensimmäistä sisävuoroaan, mutta viimeisellä lyöntivuorolla se sai lyönnin uppoamaan.

JoMa löi viimeiseen lyöntivuoroonsa peräti neljä juoksua ja nappasi kuin nappasikin jaksovoiton juoksuin 3-4.

– Viisi ensimmäistä ulkovuoroa pelattiin hyvin, sitä kaverin viimeistä sisävuoroa lukuun ottamatta, jossa oli paikkoja ottaa takapaloja ja oli paikkoja ottaa palloa kiinni. Sitten, kun niitä ei tehty, niin kaveri tempaisi kolme kertaa pallon väliin ja nappasi jaksovoiton, pelinjohtaja Eero Pitkänen kertasi ensimmäistä jaksoa.

– Jos ajatellaan, että 21-19 kolmostilanteet meille ja juoksut ovat tuon verran, niin kyllähän se sitten sinne kuitenkin kulminoituu, ettei me saatu tänään vapaita tippumaan ja kuten Petri Pennanen sanoi, niin kaveri pelasi hyvin räpylässä. Pallo kun on maissa, niin silloinhan se pilli sieltä usein vinkui ja kyllä siellä joku vähän huono ratkaisukin tuli.

– Esimeriksi juuri tauolla katsottiin Juha Korhosen kotiutukset ensimmäisellä jaksolla, jotka olivat 1/5, eikä noista neljästä yksikään ollut hänen vikansa, vaan jonkun muun aina.

Toisella jaksolla JoMa näytti kaapin paikan

Joensuun Maila sai ensimmäisen jakson nousustaan sen verran virtaa, että toinen jakso oli sitten vierailijoiden näytöstä. Ensimmäisen lyöntivuoron Kopla sai vielä pidettyä puhtoisena, mutta toisella lyöntivuorolla JoMa löi tauluun neljä juoksua vastustamattomilla lyönneillä.

Matti Latvala kauhoo palloa kakkospesällä


Kun Kopla ei omalla lyöntivuorollaan onnistunut, niin JoMa jatkoi ottelun parhaaksi pelaajaksi palkitun Juha Niemen johdolla tykitystään ja lisäsi johtoa kolmella juoksulla. Kotiutukset olivat sen verran vastustamattomia lyöntejä, ettei Koplan ulkokenttä mahtanut kumautuksille mitään.

– Toinen jakso neljään nollaan, siinä oli vielä semmoista pientä tsempin makua ilmassa, mutta kyllähän tuo loppu oli sitten tuollaista rallattelua. Vähän kun väsy painaa ja näkee, että peli lähti käsistä, niin kyllähän se siinä sitten meni, Pitkänen harmitteli.

Kopla sai vielä kavennettua tilannetta kahdella viimeisellä lyöntivuorolla, kun Matti Latvala järjesteli ensin kolmannen tasoittavalla Tommi Mäentaustan kotiin ja sama kaksikko oli asialla neljännen tasoittavalla, jossa kotijoukkue kavensi tilanteeksi 2-8.

Juha Korhonen siirrettiin viimeiselle lyöntivuorolle jokerista numeropaitaan, jotta hän olisi mahdollisesti käytettävissä useammissa kotiutustilanteissa. Kertaalleen mies onnistuikin, kun hän löi Matti Saukon kotiin. Toistamiseenkin Korhonen pääsi kokeilemaan, mutta tällä kertaa ei onnistumista tullut, joten jakson loppulukemiksi kirjattiin 3-8.

– Moneen asiaan olen tyytyväinen tässä pelissä, me pelattiin hyvin nollatilanteita Kivipellon johdolla. Se mikä on usein ollut Joensuuta vastaan pelattaessa vaikeaa tuo nollatilanne, niin pystyttiin niitä purkamaan tänään hyvin, samoin kuin ykköstilannekin.

– Tappioonhan nyt ei koskaan voi tyytyväinen olla, mutta onneksi on lauantaina jo seuraava peli, niin ei kauaa tarvitse tätä murehtia. Tuossa pojille jo sanoin äsken, että hymy huulille ja katse eteenpäin, Pitkänen päätti.

Janne Kivipelto lähtee polttoheittoon


Kapteeni Anssi Lammila löi toisessa perättäisessä kotiottelussa kunnarin, mutta se ei paljon miestä tappion alla lohduttanut:

– Eihän se lohduta. Harmitus on valtava tällä hetkellä. Ensimmäinen jakso oli hanskassa, mutta ei vaan sitten kestänyt. Siitähän se sitten lähti pyörimään, tuossa juuri puhuin kaverin kanssa matkalla tänne, että nämä ovat niitä henkimaailman juttuja. Onko muna vai kana, että kuinka se lähtee pyörimään.

– Kyllähän tästä pitää jotain oppia matkaan ottaa. Hyvä oli toki vastustajakin, että kunnia näille lyödyille. Tuo 12/17 lyötyä juoksua kotiin, niin ei siellä kuitenkaan hirveän montaa räpylävirhettä muistaakseni ollut, että ihan miehekkäitä vetoja. Mutta nyt nielaistaan tämä alas ja palautetaan hymy huulille, ralli jatkuu onneksi nopeasti, Lammila paalutti.

Koplan pelit jatkuvat siis jo heti lauantaina, kun joukkue matkaa Ouluun, Oulun Lipon vieraaksi. Seuraavan kerran mustakeltaisia sotureita voit nähdä KSS Energia Areenalla perjantaina 21.7., kun Sami Joukaisen ja Joni Rytkösen edustama Kankaanpään Maila saapuu vierailulle. Tervetuloa!

teksti: Tommi Manninen kuvat: Teemu Parta

Comments


bottom of page