top of page

Otteluraportti: Alun takkuilu oli lopun hurmos – toisella jaksolla peräti 20 juoksua!


Pelikeli helli jälleen Kouvolaa, kun Kouvolan Pallonlyöjät kohtasi Kempeleen Kirin aurinkoisella KSS Energia Areenalla. Ensimmäinen jakso oli Koplalle vaikea, mutta toisella jaksolla pellit aukesivat ja Kopla piti täydet kolme pistettä kotonaan lukemin 2-0 (2-0, 20-2).

Ossi Meriläinen palasi parin viime vuoden rikospaikalleen, kun paluunsa Kempeleelle tehnyt vuoden 2015 lyöjäkuningas saapui joukkueineen ensimmäistä kertaa Kouvolaan.

Janne Kivipelto tuuletti uransa ensimmäistä kunnaria!


Ensimmäisen jakson ajan Kiri sai pidettyä Koplan aisoissa, eikä kotijoukkue saanut lyötyä kuin kaksi juoksua. Toinen näistä juoksuista tuli Janne Kivipellon uran ensimmäisellä kunnarillaan, kun lyönti viiletti keskeltä kenttää maisemiin. Toinen lyönti lähti puolestaan ottelun parhaaksi pelaajaksi valitun Anssi Lammilan mailasta.

– Pikkaisen hidas käynnistyminen oli tänään. Peliruuhka on kova, lihakset kyllä palautuvat, mutta mielen kanssa voi olla vähän vaikeuksia kasata itsensä peliin, mutta hyvin se siitä hoitui. Alussa etenijäpuolen miehet vähän tyrtelöi oikein urakalla ja tehtiin siitä pari paloa, Koplan pelinjohtaja Eero Pitkänen avasi.

Ensimmäisellä lyöntivuorolla niin Matti Saukosta kuin Tommi Mäentaustasta otettiin kärpäset kakkospesälle, joka vaikeutti osaltaan ottelun alkua. Toiselle lyöntivuorolle kotijoukkue kuitenkin kasasi itsensä ja Kivipellon kunnari avasi lukkoja.

– Seitsemän vuoroa kaveri nollilla, ulkopeli oli sellaista, että vaikka sisällä vähän tyrtelöintiinkin, niin sen kautta pystytään voitosta kamppailemaan.

Toinen jakso todellista juoksujuhlaa!

Toiselle jaksolle kopista juoksi aivan erinäköinen kotijoukkue. Kivipelto löi heti ensimmäisellä lyöntivuorolla illan toisensa, mutta toisella lyöntivuorolla lyöntihanat aukesivat oikein rankalla kädellä.

Kunnarijuhlat saivat jatkoa toisella jaksolla


Kopla tykitti toisen aloittavalle peräti 13 juoksua ja meni ottelussa 14-0 johtoon. Muun muassa kapteeni Anssi Lammila löi ensimmäistä kertaa tällä kaudella Kouvolassa kunnolla pajatson tyhjäksi, kun pallo upposi kolmospuolen kulmaan ja vieri aina mainosten taakse asti.

– Se oli kakkospelinjohtaja Jukka Mäkisen luonteen mukainen lyönti. Hän sanoin tauolla, että ”lyö sitä palloa, äläkä asettele”. Pistin sitten silmät kiinni ja kiskaisin täysiä, sehän holahti sinne kolmosnurkkaan. Kiva joskus näinkin päin, Lammila kertasi kunnarilyöntiään.

Kivipelto kotiutti tämän jälkeen Lammilan ja seuraavan läpilyönnin läväytti Konsta Hyötyläinen, jonka lyönti läpäisi kakkosjatkeen ja tämän turvin Matti Saukko sekä Juho Hacklin, joka toi ottelussa peräti kuusi juoksua, kirmasivat kotiin.

– Toisella jaksolla lyöntihanat aukesivat, erittäin hyviä lyöntejä sieltä sun täältä. Todella iloinen voitosta. Saa nähdä ehtiikö paita kuivaa, kunnes taas mennään.

Kolmannessa vuoroparissa lyönnit menivät tasan, kun Kirikin sai juoksutilit auki Meriläisen ja Jussi Korhosen lyömillä hienoilla kumuroillaan. Viimeiselle lyöntivuorolle Kopla tykitti vielä neljä juoksua, joista yksi tuli harhaheiton turvin.

Ossi Meriläinen tulistui pelituomari Jouni Ojalaan


Koplalta peräti yhdeksän eri pelaajaa merkkautti itselleen lyödyn juoksun. Parhaimmalla lyöntipäällä olivat Lammila, Hyötyläinen sekä Juha Korhonen, jotka löivät neljä juoksua mieheen. Anssi Lammilan kotiutusprosentti oli tänään täydet sataprosenttia.

Tuojapuolella parhaimmat tilastot keräsivät Hacklin kuudella tuodulla sekä Saukko, Teemu Nurmio ja Latvala kolmella tuodulla juoksulla.

Vaikka Kopla oli sisäpelissä aivan ylivoimainen, niin myös ulkopeli oli rautaisessa iskussa. Tästä osoituksena on Kirin seitsemän nollavuoroa. Varsinkin Nurmion ja Latvalan upeat polttoheitot kotiin olivat ulkopelin tähtihetkiä.

– Erittäin iloinen täytyy olla kolmen pisteen voitosta ja siitä, että tuo lyöntipeli aukesi tuolla tavalla, Pitkänen iloitsi.

Kopla pelaa tällä hetkellä kovassa otteluruuhkassa, kun joukkue pelaa viikon sisään neljä kamppailua. Seuraava peli onkin jo heti tiistaina Koskenkorvalla, kun Kopla kohtaa KossUn.

Torstaina 13.7. pelataan jälleen kotona, kun vieraaksi saapuu sarjakärki Joensuun Maila! Tervetuloa silloinkin runsaslukuisena KSS Energia Areenalle!

teksti: Tommi Manninen kuvat: Teemu Parta

Commenti


bottom of page