top of page

Otteluennakko: Seinäjoella revanssin paikka – Valtteri Luoma palaa kokoonpanoon

Ylempi jatkosarja jatkuu Kouvolan Pallonlyöjien osalta keskiviikkona, kun joukkue matkaa Seinäjoelle JymyJussien vieraaksi. Joukkueet ovat kohdanneet toisensa tällä kaudella kahdesti ja voitot ovat jaettu tasan, joskin pisteissä mitattuna johto menee tällä hetkellä JymyJusseille 3-2.

Panokset kovenevat tällä hetkellä peli peliltä ja Kopla voikin kolmen pisteen voitolla varmistaa kotiedun tuleviin puolivälieriin. JymyJusseilla puolestaan on tällä hetkellä helppo hengittää, sillä ylöspäin takamatkaa on kahdeksan pistettä ja alaspäin puolestaan kaksitoista. JymyJussien paikka viidentenä on käytännössä sinetöity.

Molemmat joukkueet aloittivat jatkosarjan sunnuntaina, kun Kopla nappasi voiton Sotkamon Jymyltä supervuorossa ja JymyJussit puolestaan tyrmättiin Vimpelin Vedon toimesta lukemin 2-0 (8-3, 12-7). Kyseisessä ottelussa Mikko Kanala oli pitelemätön kolmella kunnarilla!

Joukkueet ovat siis kohdanneet tällä kaudella kahdesti. Ensimmäisessä kohtaamisessa Kopla jäi vieraskentällä lyöjätilaston kärkinimen Jukka-Pekka Vainionpään jyrän alle, miehen lyödessä yhden kunnarin ja yhdeksän tavallista juoksua.

Toinen kohtaaminen pelattiin paria päivää vaille kuukausi sitten kotoisella KSS Energia Areenalla. Kopla oli silloin ensimmäisellä jaksolla hyvässä iskussa ja jätti ”Jukkis” Vainionpään ja JymyJussit kokonaan nollille, lyöden itse kuusi juoksua. Toiselle jaksolle meno ei ollut enää aivan niin lennokasta ja JymyJussit sai kammettua jakson tasatulokseen.

Matti Latvala on saanut lyöntiinsä jälleen oivan vireen


JymyJussien lyöjäjokeri Jukka-Pekka Vainionpää ei paljon esittelyjä kaipaa. Mies on lyönyt tällä kaudella kuusi kunnaria ja 105 normaalia juoksua. Vainionpää on siis lyönyt karvan päälle neljän lyönnin keskiarvolla peliä kohden. Vainionpää johtaa lyöjätilastoa neljällä lyönnillä ennen Sotkamon Jymyn Roope Korhosta. Koplan Juha Korhonen on samaisen listan kahdeksas tilastoilla 1+64.

Myös kärkilyöntitilastoissa Vainionpää on JymyJussien kärkimies 177 kärkilyönnillä. Kyseinen määrä oikeuttaa koko superpesiksen kakkossijaan heti Tahkon Juha Puhtimäen peesiin. Koplan Juho Hacklin seuraa heti neljäntenä 168 kärkilyönnillä. Hacklinin kärkilyöntiprosentti on Superpesiksen paras, sen ollessa huimat 78,50%. Kapteeni Anssi Lammila keikkuu myös kärkilyöntiprosenttien kärjessä kolmantena 75,40 prosentilla.

Tuomas Raunio ja Juuso Myllyniemi ovat yksiä sarjan parhaista etenijöistä ja Raunio on myös sarjan paras kentällemenijä. Etenijätilastossa Raunio keikkuu Top-10 sakissa vain muutaman juoksun päässä Koplan Tommi Mäentaustasta.

Kopla ja JymyJussit ovat lyöneet sarjassa lähes saman verran juoksuja, mutta seinäjokilaiset ovat päästäneet lähes sata juoksua Koplaa enemmän. Koplan ulkokenttä on toiminut tilastojen valossa sarjan kolmanneksi parhaiten. JymyJussit ovat kauden aikana kääntäneet miinusmerkkisen juoksusuhteen positiiviseksi.

Koplalta muutamassa viime ottelussa nilkkavamman takia sivussa ollut Valtteri Luoma tekee Seinäjoella paluun kokoonpanoon Konsta Hyötyläisen antaessa nuorukaiselle tilaa. JymyJusseilta edellisessä ottelussa oli sivussa lukkari Henri Itävalo, jota lautasen ääressä tuurasi Sami Korvola. Myös Miika Anttila on ollut sivussa.

Ottelu katseltavissa Ruudun Fanikamerasta!

Tilastot:

Seinäjoen Jymy-Jussit (5.) 27 ottelua, 48 pistettä, juoksusuhde 242-210 (5.) Paras lyöjä: Jukka-Pekka Vainionpää 6+105 (1.) Paras etenijä: Tuomas Raunio 43 (7.) Paras kärkilyöjä: Jukka-Pekka Vainionpää 177 (2.)

Kouvolan Pallonlyöjät (3.) 27 ottelua, 58 pistettä, juoksusuhde 248-137 (3.) Paras lyöjä: Juha Korhonen 1+64 (8.) Paras etenijä: Tommi Mäentausta 47 (5.) Paras kärkilyöjä: Juho Hacklin 168 (4.)

teksti: Tommi Manninen kuva: Teemu Parta

Comments


bottom of page