top of page

Otteluennakko: Sarjakärki Joensuun Maila saapuu haastaamaan Koplan kotitaikaa

Superpesis-kausi alkoi historiallisesti Ruotsissa 22. huhtikuuta, kun KPL haki kaksi sarjapistettä Joensuun Mailan isännöimässä ottelussa lukemin 1 – 2s (0-2, 1-0, 0-1). Kaksi ja puoli kuukautta myöhemmin joukkueet kohtaavat nyt Kouvolassa. JoMa johtaa tällä haavaa sarjaa (21 ottelua, 50 pistettä), KPL on Vimpelin Vedon takana kolmantena (19 ottelua, 41 pistettä).

JoMan 14 ottelun mittainen voittoputki katkesi sunnuntaina paikallistaistossa Kiteetä vastaan, mutta tiistaina joukkue korjasi kurssinsa kaatamalla Kankaanpään Mailan kotonaan. KPL puolestaan ei ole hävinnyt vielä jaksoakaan kotona ja kahteen viime otteluun mustakeltainen joukkue on iskenyt hurjat 40 juoksua. Joukkueet miehittävätkin 10 viimeisimmän ottelun kuntopuntarin kärkisijoja. JoMa on napannut 30:stä tarjolla olleesta pisteestä peräti 26. KPL:n vastaavan otannan pistesaldo on 22.

KPL pääsi tuulettamaan kauden avauksessa Tukholmassa voittoa JoMasta (kuva: Anni Saarela)


JoMa sai Itä-Lännessä loukkaantuneen Tuomas Jussilan mukaan tiistain kamppailuun, mutta vuoden 2015 miespesäpalloilijaksi valittu Jussila ei ollut vielä täydessä iskussa (kl 4/7). JoMa pääsee tällä tietoa lähtemään otteluun parhaalla kokoonpanollaan. KPL:n Sasu Toikka on ollut muutaman viikon sivussa, mutta on kyennyt jo täyteen harjoitteluun. Muuten KPL:n joukkue on täysin terve.

Vastakkain on kaksi sarjan parasta ulkopelijoukkuetta. KPL on päästänyt 84 juoksua, kun taas vierailijan saldo on vielä pienempi (80) kahdesta enemmän pelatusta ottelusta huolimatta. Vastakkain on kaksi hyvin erilaista kärkilukkaria. JoMan Mika Väisänen perustaa pelinsä väärien rajoja venyttäviin puoliasennottomiin venkulasyöttöihin ja sarjan korkeimpiin tolppiin, kun taas Koplan Janne Kivipelto pohjaa enemmän fysiikkapuoleen ja lautasen käyttöön. Toinen seurattava pari löytyy kakkospolttajan tontilla takatilanteet pelaavista Jussilasta ja Valtteri Luomasta. Jussila on mahdollisesti sarjan paras lukemaan kotiutuslyöntejä pois etumiehen takaa ja hakee lyöntejä kopeiksi upeilla syöksyillään, mutta nuorempi kolleega Luoma on tällä kaudella osoittanut pystyvänsä yhtä jäätäviin suorituksiin. Molempia yhdistää myös kova heittokäsi.

Valtteri Luoma luutii isoa tonttia (kuva: Teemu Parta)


JoMasta puhuttaessa nostetaan aina esiin hurja vasuripommittaja Juha Niemi, mutta pienemmälle huomiolle jäävä Aleksi Rautiainen on ollut heinäkuussa kovemmassa vireessä. Kouvolassa on pitkin kautta odotettu Juha Korhosen parhaan jyvän löytymistä ja kahdessa viime pelissä “Kore” onkin tykittänyt kymmenen tikkiä monipuolisilla lyönneillä. Sarjan parasta ulkopelijoukkuetta vastaan huonoilla lyönneillä ei pinnoja saa, joten mainion vireen pitää jatkua myös torstaina.

Viime vuonna pronssisia mitaleja Kouvolassa juhlinut JoMa tulee mielessään kalavelkojen maksu sarja-avauksesta. KPL puolestaan tahtoo pitää kiinni kovasta kotitaiastaan, sillä joukkue on ainoa puhtaan pelin kotijoukkue. Voitolla KPL myös kiilaa mukaan taisteluun runkosarjan kahdesta kärkipaikasta ja siten mahdollisten välierien kotiedusta.

Runkosarja lähestyy loppuaan ja pelataan isoista asioista. Ota kaverisikin mukaan kannustamaan Koplaa KSS Energia Areenalle kello 18:00!

Tilastot:

Kouvolan Pallonlyöjät (3.) 19 ottelua, 41 pistettä, juoksusuhde 172 – 84 Paras lyöjä: Juha Korhonen 1+46 (8.) Paras etenijä: Tommi Mäentausta 36 (3.) Paras kärkilyöjä: Juho Hacklin 113 (8.)

Joensuun Maila (1.) 21 ottelua, 50 pistettä, juoksusuhde 169 – 80 Paras lyöjä: Juha Niemi 0+50 (5.) Paras etenijä: Timo Kallio 31 (9.) Paras kärkilyöjä: Lauri Kivinen 116 (5.)

  1. Pub Old Tomin jälkipeleissä Tommi Mäentausta

teksti: Simo Pyöriä

Comments


bottom of page