top of page

Otteluennakko: Rytkönen ja Joukainen tuovat KaMan Kouvolaan

KPL jahtaa hyviä alkuasetelmia ylempään loppusarjaan. Seuraavat kolme pistettä ovat tarjolla perjantaina, kun Joni Rytkösen ja Sami Joukaisen tähdittämä Kankaanpään Maila saapuu vierailulle KSS Energia Areenalle. Kotijoukkueella on kana kynittävänä, sillä KaMa jätti Koplan nollille joukkueiden ensimmäisessä kohtaamisessa kesäkuun ensimmäisenä päivänä lukemin 1 – 0 (1-1, 2-0). Tuolloin juurikin Joukainen löi kaksi ja Rytkönen toi kaksi juoksua.

Viikko sitten KPL koki ensimmäisen kotitappionsa Joensuun Mailalle. Sen jälkeen joukkue palasi hienosti voittokantaan kaatamalla Oulun Lipon ja Kiteen Pallon vieraissa puhtaasti 0-2. Vieralijan heinäkuu on ollut tuloksellisesti heikko. Ainut voitto on tullut kotona Kiteen Pallosta. Viimeisessä kolmessa ottelussa KaMa on joutunut toteamaan Vimpelin Vedon, Oulun Lipon ja Joensuun Mailan paremmakseen.

KPL on ollut heinäkuussa vahva etenkin sisällä. Seitsemään otteluun joukkue on nuijinut 79 juoksua. Juho Hacklin on löytänyt loistavan vireen. “Hakki” johtaa koko Superpesiksen kärkilyöntiprosentteja. Kärki kulkee seuraavalle pesälle peräti 76,74 % varmuudella Hacklinin lyödessä. KiPa-ottelun kovat vaakamailalyönnit takasivat jaksovoiton molemmilla jaksoilla ja pomppulyönti on ollut totutusti ruudussa. Prosenttitilaston kärkikymmenikössä ovat myös Hacklinin serkkupoika Teemu Nurmio (7. / 73,38 %) ja Anssi Lammila (8. / 72,97 %). Lammilan ykköstilanteen onnistumisia kaivataan myös perjantaina, sillä juuri ykköstilanteen purku oli KPL:n kompastuskivi aiemmassa kohtaamisessa. Sateisessa ja tuulisessa säässä KPL onnistui siirtämään miehen ykköseltä kakkoselle vain yhdeksän kertaa 25:stä yrityksestä. KaMalla vastaava lukema oli tuolloin 12/18.

Pääseekö KPL tuulettamaan perjantaina? (kuva: Teemu Parta)


Neljä vuotta Koplaa edustanut Joni Rytkönen on pelannut KaMassa tällä kaudella sekä kärkenä että numerolla kaksi. Jalka on kulkenut hyvin, sillä mies on tuonut joukkueestaan eniten juoksuja. Taitonäpyillään Kouvolassa ihastuttanut “Ryde” muodostaa tehokkaan kärjen pomppuspesialisti Henri Pulkkisen ja kokeneen Jouni Itävalon kanssa. Viime otteluissa Topias Liljaa on käytetty kärkenä Rytkösen edessä. Kotiutuksessa Joukainen (0+41) on saanut tukea ainoastaan Ville-Veikko Ollilta (0+16). KPL:llä on kotiuttajatilastossa peräti kahdeksan lyöjää KaMan lyöjätilaston kolmantena majailevan Arttu Vilanderin (75. / 1+7) yläpuolella. Vilanderilla tosin on allaan vasta kuusi ottelua. Joukainen oli viime pelin sivussa pienen loukkaantumisen takia, mutta osallistui KaMan valmistaviin harjoituksiin keskiviikkona.

Joni Rytkönen odottaa perjantain ottelua erityisen täpinöissään.

– Olenhan minä odottanut, että sinne pääsee pelaamaan! Aivan mahtava tulla sinne – siellähän se Superpesis-ura alkoi, niin sehän se on aina sellainen “kotikenttä”! On tässä ihan erilainen kutkutus huomenna juosta kentälle, Rytkönen kertoo.

– Joukkueena pelattiin alkukaudesta hyvin ja tasasia pelejä, nyt ollaan ihan omilla sohlauksilla ryssitty pelejä. Jos ollaan jotain asiaa parannettu, niin sitten on joku muu krakannut ja takkiin on tullu. Itsellä varmasti parasta sisäpelikautta pelaan, niin mailan varressa kuin etenijähommissakin ja siihen paljon satsasin talven aikana, mies jatkaa.

Rytkönen lupaa esitellä vanhojen aikojen muistoksi jonkun taitolyönnin (kuva: Jukka Rasimus)


KaMa on sarjassa tällä hetkellä pahnan pohjimmaisena, mutta polttolinjassa pelaava Rytkönen on silti viihtynyt uudessa seurassaan.

– Kaksijakoset fiilikset. Itsellä on mennyt hyvin, mutta pelejä kun häviää, niin ei siinä iloita ole oikein pystynyt. Erilaisen mahtava ja hieno kesä ollut tähän mennessä. Ei ole voitosta voittoon-hommaa, mutta mahdollisuudet pleijareihin on edelleen ja olen kovasti tykännyt olla täällä, “Ryde” muistuttaa.

– Kyllä nyt on “Pikku-Joni” melko täpinöissään sinne tulosta! Kyllä minä veivailen, jos siihen paikka on. Nyt olen pelannut lähinnä kovien kautta, niin rupeaa taas pikkuhiljaa edestä löytymään tilaa. Eiköhän huomenna (taito)lyönti tule – ihan muistoksi vain, päättää iloinen miekkonen.

Tervetuloa Kouvolaan, “Ryde” ja “Jyppi”!

Tilastot: Kouvolan Pallonlyöjät (4.) 22 ottelua, 47 pistettä, juoksusuhde 194-106 Paras lyöjä: Juha Korhonen 1+54 (7.) Paras etenijä: Tommi Mäentausta 40 (4.) Paras kärkilyöjä: Juho Hacklin 132 (5.)

Kankaanpään Maila (14.) 22 ottelua, 17 pistettä, juoksusuhde 86-163 Paras lyöjä: Sami Joukainen 0+41 (13.) Paras etenijä: Joni Rytkönen 24 (28.) Paras kärkilyöjä: Henri Pulkkinen 122 (11.)

teksti: Simo Pyöriä kuvat: Teemu Parta ja Jukka Rasimus

Comentarios


bottom of page