top of page

Otteluennakko: Runkosarjan viimeinen kotiottelu ja sarjakärki vastassa!

Perjantai-iltana nähdään todellinen herkkupala, kun Joensuun Maila saapuu Koplan vieraaksi. JoMa on Hyvinkään Tahkon lisäksi ainut joukkue, joka on onnistunut nappaamaan voiton KSS Energia Areenalta tällä kaudella. JoMa kohdattiin alkukaudesta Ruotsissa, jolloin KPL oli parempi supervuoron jälkeen. Molemmat joukkueet ovat pelanneet jatkosarjassa pelkästään voitokkaita otteluita.

Joensuun Maila tulee suurella todennäköisyydellä voittamaan runkosarjan kuluvalla kaudella. Joukkueen ulkopeli on tällä kaudella ollut mielettömän hyvää ja päästettyjen määrä (111) on huomattavasti pienempi kuin pahimmilla kilpakumppaneilla Jymyllä (148), Vedolla (149) ja Koplalla (149). Etukentälle täksi kaudeksi tehty täsmähankinta Iiro Kuosa on yksi sarjan parhaista ulkopelaajista. Kuosan ja Henri Litmasen hoitaessa etukenttää kovakätiset ja hyvin peliä lukevat Tuomas Jussila ja Mikko Kemppainen pääsevät hoitamaan polttolinjan sumputtamisen ja pompusta polttamisen. Tähän päälle vielä Mika Väisäsen taitava lukkarointi, niin paketti alkaa olla valmis. 18-vuotias Konsta Kettunen on usein ollut merkattujen kotiutuslyöntejen kohteena, mutta nuori mies on kestänyt paineen hyvin.

Anssi Lammila on ollut kovassa vireessä


KPL:n jatkosarja on alkanut neljällä voitolla, mutta kaksi pahinta – JoMa ja Vimpelin Veto – ovat vielä jäljellä. Neljästä voitosta vain yksi on ollut kolmen pisteen arvoinen. Toisaalta KPL on onnistunut kääntämään tiukat peli voitokseen, mutta toisaalta otteluiden sisällä on tullut heilahduksia. Etenkin kotiuttaminen on ollut hankalaa, kun vapaat lyönnit eivät ole onnistuneet ja viimeisellä palloa on jouduttu pistämään ennalta luettaviin paikkoihin. Kotiuttajaosastolta Toni Laakso on ollut kuumimpana, kun kahteen viime peliin mies on lyönyt monipuolisilla lyönneillä seitsemän juoksua. Joensuun ahkerasti liikkuvaa ulkokenttää vastaan lyötiin viime kohtaamisessa kuusi juoksua, mutta se ei riittänyt voittoon heinäkuussa.

Joensuun sisäpelipaletti on elänyt keskikesän helteillä, kun kapeaa etenijäosastoa on kierrätetty ottelukohtaisesti. Neljällä ensimmäisellä numerolla koko kauden pelanneet Tuomas Jussila, Timo Kallio, Mikko Kemppainen ja Lauri Kivinen ovat joukkueen ykkösosastoa etenijöinä, joten heihin KPL tulee varmasti iskemään parhaansa mukaan kiinni. Joensuu on kuitenkin KPL:n tapaan paljon pompulla vaihtava joukkue, joten katseet kohdistuvat KPL-lukkari Janne Kivipeltoon. Vitosena ja kutosena vasurit Jonne Kemppainen ja Henri Litmanen pystyvät myös monipuoliseen vaihtopeliin, mutta heidän kotiinlyömisensä on huomattavasti kärkikvartettia hankalampaa. Lyöjäpuolelta löytyy heikon alkukauden jälkeen järisyttävään vireeseen äitynyt Juha Niemi, joka on iskenyt neljään viime peliin tehot 3+19. Kakkosviulua soittava Aleksi Rautiainen keskittyy kumuralyöntiin, mutta pystyy myös läpilyönteihin ja taitaviin pieniin ratkaisuihin. Rautiainen tekee kääntönäpyn lyömisestä taidetta.

KPL pääsee täydellä kokoonpanolla haastamaan sarjakärkeä. Juho Hacklinin ja Anssi Lammilan kapellimestaroima kärki on molemmissa aiemmissa kohtaamisissa tehnyt JoMaa enemmän tilannetta. Perjantaille luvataan lähes helteisiä lukemia, joten Kouvolan kentällä pomputtajien ei tarvi lämiä lyöntejään aivan rajan suuntaisesti, vaan lyönnin pitäminen rajojen sisällä pitäisi riittää. Luvassa on siis reilusti takatilannetta. Petri Pennasen viuhkalla johtama ulkopeli saa vastaansa hyvää kyytiä kulkevan etenijäkolmikon Tommi Mäentausta-Matti Saukko-Teemu Nurmio.

KPL:n ulkokenttää saa kovan haasteen


Ulkopelissä KPL on JoMan kärkeä parinakin viime vuonna melko hyvin kiinni. Juha Niemi tulee varmasti iskemään muutaman ottamattoman lyönnin, joten kärjestä on saatava paloja alle ennen kotiutuslyöntitilanteita. Yhden tai kahden palon tilanteessa lyöntiratkaisut ovat yleensä takapaloja vältteleviä, eli lyöntivalikoima supistuu ja näin ollen torjuminen helpottuu. Eero Pitkäsen ulkopelifilosofiaan on yleensä kuulunut hyväksyä ne asiat, joihin ei hyvilläkään suorituksilla vaikuttaa ja keskittyä vähemmän vahvoihin osiin. Perjantaina nähdään varmasti mielenkiintoisia kuvioita Tuomas Jussilalle ja Lauri Kiviselle, jolla muuten on viime aikoina ollut ongelmia 1-3 -tilanteen purussa ja kopinnostoissa.

Kyseessä on runkosarjan viimeinen kotiottelu ja vastassa on sarjakärki, joten yleisöä on varmasti paikalla kolmatta tuhatta. Kannattaa siis saapua ajoissa paikalle. Muistakaa myös hyödyntää mahdolliset vapaaliput tähän matsiin!

Ottelun jälkeen Irish Pub Old Tomin loppuverryttelyillä: Anssi Lammila Otteluisäntä: Schindler

Tilastot:

Kouvolan Pallonlyöjät (3.) 30 ottelua, 65 pistettä, juoksusuhde 281 – 152 Paras lyöjä: Juha Korhonen 2+71 (6.) Paras etenijä: Tommi Mäentausta 54 (3.) Paras kärkilyöjä: Juho Hacklin 182 (5.) (sarjan paras kärkilyöntiprosentti, 78,11 %)

Joensuun Maila (1.) 29 ottelua, 73 pistettä, juoksusuhde 267-111 Paras lyöjä: Juha Niemi 3+84 (4.) Paras etenijä: Timo Kallio 46 (7.) Paras kärkilyöjä: Lauri Kivinen 163 (9.)

teksti: Simo Pyöriä kuvat: Teemu Parta

Comments


bottom of page