top of page

Otteluennakko: Pronssimatsit käyntiin Joensuussa!

Joensuun Maila ja Kouvolan Pallonlyöjät aloittavat pronssimitalista taistelun sunnuntaina Joensuussa. Kaksi välierissä pettynyttä joukkuetta ovat saaneet ladata akkujaan muutamia päiviä ja kentällä nähdään ainakin tiukasti pronssista taisteleva KPL. Ottelu suorana Ruutu + Fanikamerasta!

Viime kaudella joukkueet kohtasivat myös pronssiotteluissa. Silloin JoMa oli vahvempi voitoin 2-0. Joensuun Maila on ollut pronssimitaleilla neljänä vuotena putkeen. JoMan Tuomas Jussilalle pronssiottelut ovat tuttua kauraa, sillä mies pelaa jo yhdeksättä kautta putkeen pronssimitalista. KPL:n edellinen pronssimitali on vuodelta 1977.

Tällä kaudella JoMa pääsi pudotuspeleihin runkosarjan voittajana. Puolivälierissä JoMa kaatoi Tahkon voitoin 3-1. Välierissä Sotkamon Jymy oli kuitenkin jälleen JoMan kompastuskivenä 3-1 voitoin. KPL kaatoi puolivälierissä Koskenkorvan Urheilijat 3-0 voitoin, mutta Vimpelin Veto porskutti välieristä finaaliin 3-1 voitoin.

Juha Korhonen on pudotuspelien paras lyöjä


KPL:n kotiuttajajokeri Juha Korhonen on urallaan voittanut yhden pronssimitalin kaudella 2002. Korhonen uskoo KPL:n olevan valmis taistelemaan mitalista.

-Tiukka peli on tulossa. Olemme valmistautuneet Joensuun kohtaamiseen. Kausi on kivempi päättää voittoon ja saada mitali kaulaan. Voittamisessa ja häviämisessä on valtava ero. Se on kylmä fakta, Korhonen muistuttaa.

Pudotuspelien lyöjätilaston kärkimies aikoo iskeä miestä tupaan myös pronssiotteluissa. Voittaminen on kuitenkin Korhoselle tärkeämpää kuin omat tehot.

-Joukkue edellä mennään. Kaksi pettynyttä kohtaa, se on varmaa. Uskon että molemmat syttyvät, kun pelipaita isketään päälle. Ensi viikko on tosi pitkä. Olisi kiva, jos nämä pelit voitaisiin pelata tiiviimmin. Viikon päästä yritetään saada sarjan katkaisu meidän eduksi Kouvolassa, Korhonen kertoo.

Pronssiotteluiden toinen ottelu KSS Energia Areenalla lauantaina 16.9. klo 16.00.

Pronssiotteluiden joukkueiden tilastot, TOP 3:

Lyöjät:

  1. Juha Korhonen, KPL 1+28

  2. Juha Niemi, JoMa 0+20

  3. Aleksi Rautiainen, JoMa 0+11

Etenijät:

  1. Anssi Lammila, KPL 16

  2. Tuomas Jussila, JoMa 12

  3. Matti Saukko, KPL 11

Kärkilyöjät:

  1. Lauri Kivinen, JoMa 50

  2. Anssi Lammila, KPL 45

  3. Tuomas Jussila, JoMa 42

teksti: Harri Liekola kuva: Teemu Parta

Comments


bottom of page