top of page

Otteluennakko: Lyödäänkö Rantakentällä läpi?


Kopla matkaa keskiviikkona Kiteen Pallon vieraaksi, kun ylempi jatkosarja jatkuu Rantakentällä. Kopla kävi Kiteellä heinäkuun loppupuolella Juho Hacklinin johdolla ryöstämässä täydet kolme pistettä lukemin 0-2 (4-6, 0-1).

Keskiviikon ottelu suorana Koplaradiosta!

Kopla on tosiaankin voittanut molemmat Kiteen Palloa vastaan pelatut ottelut puhtaasti ja kolmen pisteen arvoisesti. Ensin KiPa kaatui toukokuun puolivälissä kotikentällä ja sen jälkeen heinäkuun lopulla Kiteellä. Molemmissa matseissa Juho Hacklin on palkittu ottelun parhaaksi pelaajaksi.

Viimeisimmässä KiPa-matsissa Hacklin löi molempien jaksojen ratkaisut, joista ensimmäisen jakson voittojuoksun huikealla läpilyönnillä kunnarin arvoisesti.

Jos ensimmäinen jakso oli Kiteellä railakasta lyöntipeliä, jossa viimeistä KiPan lyöntivuoroa lukuun ottamatta juoksuja lyötiin jokaisella lyöntivuorolla, oli toinen jakso täysin päinvastainen. Sateen piiskaamalla toisella jaksolla nähtiin vain yksi vaivainen juoksu, joka sekin nähtiin vasta vihoviimeisessä lyöntivuorossa Hacklinin toimesta.

Tällä kertaa Kiteelle on luvattu lämmintä ja aurinkoista keliä, joten lyöntikeli on mitä mainioin. Intoutuuko Hacklin puhkaisemaan jatkeen myös tällä kertaa?

Juho Hacklin on ollut mainiossa vireessä mailan varressa


Kiteen Pallon sijoitus runkosarjassa on käytännössä sinetöity paikalle seitsemän. Ylöspäin Koskenkorvan Urheilijoihin on takamatkaa kuusi pistettä ja alaspäin ei voi enää tippua, vaikka Tahkolla tällä hetkellä onkin pisteitä KiPaa enemmän.

Myös Koplan sijoitus alkaa pikkuhiljaa sinetöityä kolmossijalle. Jymy on tällä hetkellä kolme pistettä Koplan perässä. Kärkikaksikko Vimpeli ja Joensuu ovat puolestaan karanneet jo useamman pisteen päähän.

Kiteen Pallo ei henkilökohtaisissa tilastoissa kovin paljon tällä hetkellä juhli. Lyöjätilastossa KiPan paras löytyy vasta sijalta 21 ja etenijätilastossa vasta sijalta 35. KiPa onkin lyönyt sarjassa toiseksi vähiten juoksuja, kun vain sarjan perää pitävä Kankaanpään Maila on saalistanut vähemmän juoksuja. Kopla on puolestaan lyönyt sarjassa kolmanneksi eniten juoksuja heti ViVen ja Jymyn jälkeen. Kärkilyöntitilastoissa KiPan paras, ex-Kopla Sami Partanen, mahtuu juuri ja juuri kolmenkymmenen parhaan joukkoon.

Kiteen Pallo koki heinäkuun lopulla kovan menetyksen, kun Ville Posti joutui selkäleikkaukseen ja sitä myötä miehen kausi on ohitse. Edellisessä pelissä Vimpelissä KiPalta puuttuivat syystä tai toisesta myös paljon jokerina pelannut Oskari Purmonen sekä viimeisimmässä Kopla-pelissä kaksi juoksua lyönyt Hannes Pekkinen. Pekkinen tosin oli jo ratkaisemassa Kiteen A-pojille välieräpaikkaa maanantaina.

Koplan loukkaantumistilanne on tällä hetkellä paras mahdollinen, eli kaikki pelaajat ovat pelikuntoisia. Viimeisinkin sairastupalainen, Valtteri Luoma, palasi kokoonpanoon viime viikon ottelussa Seinäjoen Jymy-Jusseja vastaan.

Tilastot:

Kiteen Pallo (7.) 28 ottelua, 30 pistettä, juoksusuhde 163 – 219 Paras lyöjä: Joni Tervo 0+34 (21.) Paras etenijä: Topi Hurskainen 28 (35.) Paras kärkilyöjä: Sami Partanen 130 (30.)

Kouvolan Pallonlyöjät (3.) 29 ottelua, 63 pistettä, juoksusuhde 273 – 149 Paras lyöjä: Juha Korhonen 2+70 (6.) Paras etenijä: Tommi Mäentausta 52 (5.) Paras kärkilyöjä: Juho Hacklin 177 (4.) (Sarja paras kärkilyöntiprosentti, 77,97%)

teksti: Tommi Manninen kuva: Teemu Parta

Comments


bottom of page