top of page

Otteluennakko: KPL matkaa testaamaan KossUn terävyyden

Kouvolan Pallonlyöjät jatkaa härkäviikkoaan tiistaina Koskenkorvalla, kun vastaan asettuu sarjan kuudentena majaileva Koskenkorvan Urheilijat. Kopla ja KossU ovat kohdanneet tällä kaudella jo kertaalleen kesäkuussa kouvolalaisten ottaessa 1-0 voiton. Ottelua ei poikkeuksellisesti kuulla Koplaradiosta.

Kopla on tällä hetkellä keskellä härkäviikkoa, sillä joukkue pelaa viikon sisään peräti neljä ottelua. Sunnuntaina mustakeltaiset tyrmäsivät Kempeleen Kirin puhtaalla 2-0 voitolla ja tykitti toisella jaksolla huimat 20 juoksua.

Kopla on voittanut viimeisestä yhdeksästä pelistä kahdeksan. Jakson ainut tappio sijoittuu viime viikon torstaille, kun joukkue joutui nöyrtymään vahvoista jaksojen aluista huolimatta Vimpelin Vedolle 1-0 (5-5, 6-4).

Koskenkorvan Urheilijat on sarjataulukossa tällä hetkellä sijalla kuusi, lähes ylhäisessä yksinäisyydessään, sillä sijaan viisi joukkueella on matkaa yhdeksän pistettä ja sijaa alemmas kymmenen pistettä. KossU on tällä hetkellä hyvässä kesävireessä, sillä joukkue on voittanut viimeisestä kymmenestä pelistä kahdeksan ja muun muassa viikko sitten kotikentällä kaatui Sotkamon Jymy supervuoron jälkeen lukemin 2-1 (1-2, 2-1, 1-0).

Kopla on hieman kierrättänyt pelaajia rosterissa ja pelasi muun muassa Kempeleen Kiriä vastaan pelatussa kahden kärjen taktiikalla. Joukkueessa on sairastuvan osalta hyvä tilanne, sillä ainut lasaretin puolella ollut pelaaja, Sasu Toikka, on toipunut pienestä vaivastaan ja saattaa pelata jo tiistaina.

– Tilanteemme on ok, kun miehiä riittää. Sasu Toikka teki sunnuntaina kaksi harjoitusta ja olisi lääkärin mukaan ollut pelikunnossa, mutta pelaamme tilanteen samalla tavalla, kuin Anssi Lammilan kanssa, eli kolme-neljä täysitehoista juoksutreeniä pitää olla alla ennen kuin palaa kokoonpanoon, pelinjohtaja Eero Pitkänen kommentoi Kiri-pelin jälkeen.

KossU on yhdeksän pistettä Koplaa perässä ja on pelannut yhden ottelun enemmän. Juoksuja mustakeltaiset ovat tehneet noin nelisenkymmentä enemmän (154 – 111 Koplan eduksi). Ulkopelissä Kopla on sarjan paras, sillä joukkue on päästänyt juoksuja vain 77, joka on vain karvan päälle neljä juoksua peliä kohden. Myös KossUn ulkopeli on ollut hyvässä kuosissa, eikä joukkue ole päästänyt tällä kaudella kuin 95 juoksua, mikä oikeuttaa jaettuun kolmanteen sijaan vähiten päästetyissä juoksuissa.

KossUn paras kotiuttaja Jere Dahlström on kotiutustilastoissa tällä hetkellä sijalla seitsemän tilastoilla 1+44. Koplan Juha Korhonen hengittää aivan Dahlströmin niskassa yhdeksäntenä 41 lyödyllä juoksulla. Kärkilyöntitilastoissa edellisessä pelissä kuusi juoksua tuonut Juho Hacklin puhkaisi Kiri-pelissä sadannen kärkilyönnin rajapyykin. KossUn paras kärkilyöjä on Antti Kuusisto 85 kärkilyöntipisteellä.

Pelistä on odotettavissa niukkajuoksuinen, sillä Koskenkorvalle on luvattu vesisadetta juuri ottelun ajaksi. Myös viimeiset kolme Koskenkorvalla pelattua ottelua ovat olleet alle kymmenen juoksun otteluita. KossU on voittanut yhtä, Joensuulle toukokuussa kärsittyä tappiota, lukuun ottamatta kaikki kotiottelunsa, joten kouvolalaisille on luvassa kaikkea muuta kuin helppo iltapuhde.

Koplan kotiuttajajokeri Juha Korhonen lähestyy 800 lyödyn juoksun rajaa. Tehot 75+723 Superpesiksen runkosarjassa niittanut “Kore” voi rikkoa rajan tiistaina.

Tilastot:

Kouvolan Pallonlyöjät (4.) 18 ottelua, 38 pistettä, juoksusuhde 154 – 77 Paras lyöjä: Juha Korhonen 0+41 (9.) Paras etenijä: Tommi Mäentausta 31 (7.) Paras kärkilyöjä: Juho Hacklin 102 (12.)

Koskenkorvan Urheilijat (6.) 19 ottelua, 29 pistettä, juoksusuhde 111 – 95 Paras lyöjä: Jere Dahlström 1+44 (7.) Paras etenijä: Veli-Pekka Yli-Hirvelä 19 (32.) Paras kärkilyöjä: Antti Kuusisto 85 (32.)

teksti: Tommi Manninen kuva: Teemu Parta

Commenti


bottom of page