top of page

Otteluennakko: KPL lähtee jatkamaan voittotahtia Lipon kustannuksella

Superpesiskauden voitokkaasti aloittanut KPL saa sunnuntaina vastaansa Oulun Lippo Pesiksen. KPL ja Kouvolan Kukkakauppa muistaa äitejä äitienpäivänä antamalla 200 ensimmäiselle äidille ruusun.

KPL:n kauden avaus on alkanut kahdella voitolla. Avauspelissä Tukholmassa KPL kellisti Joensuun Mailan supervuoroparin jälkeen ja viikko sitten lauantaina kotiavauksessa Alajärven Ankkurit eivät saaneet puhkottua KPL:n tiivistä ulkokenttää. Tahtipuikkoa tuossa ottelussa heilutti kaksi kunnaria piiskannut Teemu Nurmio.

– Ulkopeli on ollut meillä hyvää. Sisäpeliä pitää parantaa etenkin kentällemenojen ja kotiutusten osalta. Epätyypillisesti olemme tötöilleet merkin ja pienten asioiden kanssa. Ne kuntoon, niin tilannemäärä tulee nousemaan, jokerina kautensa aloittanut Matti Saukko miettii.

Viime kaudella joukkueet kohtasivat vahvoja tunteita sisältäneessä puolivälieräsarjassa, josta KPL eteni välieriin.

Oulun Lippo Pesikselle sunnuntain ottelu on vasta kauden ensimmäinen. Kylmän kevään takia Lipon avauspeli Kiteetä vastaan jouduttiin perumaan. Lippo ehti pelata ulkona vain yhden harjoitusottelun, jossa se hävisi Pattijoen Urheilijoille 2–0 (4–2, 4–2).

– Lippo ei ole pelannut tosiaan vielä yhtään peliä. Lipon joukkue muuttui paljon ja täysin ei tiedetä millainen joukkue sieltä tulee vastaan. Lyöntivoimaa sieltä varmasti löytyy Pelkosen ja Korhosten veljesten ansiosta, mutta kyllähän sieltä nopeimmat jalat lähtivät kärjestä pois, Saukko jatkaa.

Lippo muuttui viime kaudesta melko paljon. Joukkueen kärjestä poissa ovat Saku Hakkarainen ja Jere Vikström. Jokeriosastolta Ilkka Hirvonen lopetti pelaajauransa ja siirtyi kakkospelinjohtajaksi. Tilalle Lippo nosti omia junioreita, joista varsinkin 19-vuotias Jonne Luhtavaara on mielenkiintoinen pelaaja. Joukkueen tähtipelaajia ovat Matti ja Antti Korhonen sekä Ville-Pekka Jokinen ja lyöjätykki Marko Pelkonen. Lukkari Hannu Huuskonen pelasi talvikauden vaihtelevasti ja lipsautteli harjoitusottelussa Pattijokea vastaan vapaataivaljuoksuja.

Matti Saukko ei ole vielä tyytyväinen omaan alkukauteen

KPL pääsee otteluun samalla kokoonpanolla, jolla se on kauden voitokkaasti aloittanut. Pelikuntoon toipuva Konsta Hyötyläinen pelaa farmisopimuksen turvin kaksi ottelua Jyväskylän Kirin paidassa Ykkössarjassa. Jokerin paitaa kantanut Saukko ei ole vielä tyytyväinen omaan kauden aloitukseen.

– Jokerin rooli vaatii totuttelua, jotta siihen hommaan pääsee mukaan. Aiempina kausina on pysynyt paremmin pelissä mukana, kun on koko ajan ollut myös ulkokentällä. On tässä toki myös ensimmäinen kevät, kun käy pelaamisen ohella töissä, Valkealassa Kirkonkylän koulussa opettajana toimiva Saukko miettii.

Muuta:

  1. Alle 18-vuotiaat ilmaiseksi matsiin!

  2. 200 ensimmäiselle äidille ruusu, otteluisäntä Kouvolan kukkakauppa.

  3. Opiskelijat kaksi yhden hinnalla!

  4. Pub Old Tomin jälkipeleissä Matti Saukko

  5. Ottelussa myynnissä ennakkolippuja 10€ hintaan tiistaina 16.5. pelattavaan KPL vs. KiPa-otteluun. Tiistain ottelussa on myös “turistikatsomo”, jossa opastetaan pesäpallon saloihin.

Comments


bottom of page