top of page

Otteluennakko: KPL hakemaan Lipon päänahkaa

Tiukassa pelirytmissä marssiva KPL matkustaa lauantaina Oulun Lippo Pesiksen vieraaksi Raksilaan. Loukkaantumisista kärsivä Lippo on valahtanut sarjan jumbopaikalle. KPL:n hieno kotivoittoputki tuli päätökseen torstaina sarjakärki Joensuun Mailaa vastaan, mutta KPL:n peli rullaa edelleen vakuuttavasti. Ottelu suorana Koplaradiosta klo 17.00!

KPL saa lauantaina kokoonpanoon takaisin Sasu Toikan, joka odottaa malttamattomana paluuta pelikentille.

– On odotettu jokunen aika. Muutaman kerran jo jahkailtu, että joko pelataan. Nyt pitäisi olla mies tikkarissa, Toikka kertoo.

Pienen revähdyksen jäljiltä peliin palaava Toikka odottaa Lippo-pelistä täyttä pistepottia.

– Ekana tulee mieleen, että viime vuoden puolivälierät olivat mukava sarja pelata. Lippo on arvaamaton joukkue, pitää valmistautua huolella. Omat hommat pitäisi riittää. Ei mitään kommervenkkejä siihen.

Sasu Toikka palaa Koplan etukentälle


Oulun Lippo Pesiksen kausi on sujunut mollivoittoisesti, eikä lukuisat loukkaantumiset ainakaan helpota Lipon tilannetta. Hannu Huuskosen siirryttyä lautasen äärestä polttolinjaan, on joukkueen lukkarina pelannut Matti Korhonen. Torstain KaMa-pelistä joukkueen riveistä puuttui Lipon tärkein sisäpelaaja Antti Korhonen. Ville-Pekka Jokinen loukkasi itseään tuossa ottelussa ja miehen pelaaminen lauantaina on epävarmaa. Joukkue onnistui poissaoloista huolimatta nappaamaan voiton supervuoron jälkeen.

Lippo kutsui jo tiistaina vanhan kehäketun Antti Vihtkarin takaisin koosteeseen vuoden tauon jälkeen. Viime kaudella Vihtkari pelasi Kempeleen Kirin paidassa 17 ottelua.

– Meidän peli on näyttänyt hyvältä. Aika hanurista se on katsella vierestä, kun muut pelaa. Aikamoinen hinku on ollut kentälle. Onneksi on kolmetoista miestä, löytyy aina uusi äijä tilalle, Toikka pohtii.

Sasu Toikan paluun myötä Valentin Ikonen ei pelaa lauantaina. 13 pelaajan rinkiä pyörittävä KPL saa jalkeille terveen joukkueen. Sarjan neljäntenä oleva KPL on pelannut viime aikoina vahvasti ja varsinkin ykköskärjessä Anssi Lammila ja Juho Hacklin ovat olleet oivassa vireessä. Lammila on tilastoinut kahdessa viime ottelussa 22 kärkilyöntiä. Hacklin on kärkilyöntiprosenteissa sarjan paras 76,62% tehoilla. Jokerikotiuttaja Juha Korhonen on iskenyt kolmeen edelliseen otteluun tehot 1+11.

Tilastot:

Oulun Lippo Pesis (14.) 20 ottelua, 16 pistettä, juoksusuhde 144–225 Paras lyöjä: Marko Pelkonen 3+39 (12.) Paras etenijä: Antti Korhonen 32 (8.) Paras kärkilyöjä: Antti Korhonen 120 (5.)

Kouvolan Pallonlyöjät (4.) 20 ottelua, 41 pistettä, juoksusuhde 178–96 Paras lyöjä: Juha Korhonen 1+48 (7.) Paras etenijä: Tommi Mäentausta 39 (2.) Paras kärkilyöjä: Juho Hacklin 118 (8.)

teksti: Harri Liekola kuva: Teemu Parta

Comments


bottom of page