top of page

Otteluennakko: Kopla Rantakentälle – suorana Nelonen Prolta ja Ruudusta

Tiistain kamppailu Kiteen Palloa vastaan näytetään suorana lähetyksenä Nelonen Prolta ja Ruudusta. Sarjan kolmospaikkaa tavoitteleva KPL saa vastaansa viime aikoina piristyneen Kiteen Pallon. KiPa vaihtoi heinäkuun alussa pelinjohtajaa, kun Raimo Bragge otti viuhkan haltuunsa. Braggen aikana joukkue onkin noussut sarjassa lähelle ylemmän jatkosarjan paikkaa. KPL:n kärki Tommi Mäentausta saavuttaa 200. ottelunsa Superpesiksen runkosarjassa.

– Juhlapäivä. Kiteellä aloitin Superpesiksen ja nyt juhlapeli siellä, 26-vuotias Mäentausta kertoo tasaluvun täyttymisestä.

– Kitee on ollut meille haastava paikka pelata. Ei ole rummutettu siellä ja kaveri on pelannut hyvää ulkopeliä. Hyvillä lyöntiratkaisuilla pärjätään, mies pohtii.

KPL valmistautuu otteluun ilman pomppua. Mäentausta alleviivaa, että Koplan on onnistuttava vaihtolyönneissä ja kotiutusten pitää olla kovia ratkaisuja.

– Varmaan ulkopelin juhlaa. Ei päästetä kaveria helpolla, mies jatkaa.

Tommi Mäentausta pelaa tiistaina 200. ottelunsa


Kiteen Pallo on sarjassa kahdeksantena 21 pisteellä. Edellisistä viidestä ottelusta Kitee on haalinut kahdeksan pistettä. Varsinkin Rantakentällä Kitee on ollut vireessä. Joukkueen vaarallisuuden ovat saaneet käydä kokemassa Joensuun Maila ja Seinäjoen JymyJussit. Sunnuntaina joukkue niisti arvokkaan vieraspisteen Vimpelistä.

Kiteen Pallon kokoonpano on elänyt viime aikoina. Ville Posti on ollut sivussa, eikä Postin paluusta ole tietoa Kiteelläkään. Ykkösvahti Sami Partanen ei pelannut sunnuntaina. Hannes Pekkinen on ollut oivassa vireessä. Nuorukainen on sivaltanut Kiteen kärjessä vaarallisesti. Joukkueen paras kotiuttaja on ollut Joni Tervo 0+30 lyödyllä juoksulla.

– Kitee on nuori joukkue, josta Postin ja Partasen puuttuminen ovat isoja menetyksiä. Uskon, että Partanen on tiistaina rosterissa, Mäentausta povaa.

Juho Hacklin on kovassa iskussa


Kouvolan Pallonlyöjät on saalistanut viidestä edellisestä ottelusta yhdeksän pistettä. Lauantaina KPL haki tärkeät pisteet Oulusta ja Sasu Toikka palasi pitkästä aikaa kokoonpanoon.

KPL:n kärki kulkee tällä hetkellä vakuuttavasti. Juho Hacklin on sarjan varmin vaihtaja peräti 77,50% onnistumisilla. Juha Korhonen on äitynyt mukavaan vireeseen ja mies on iskenyt etenijän kotiin 1+52 kertaa. Hurjassa iskussa oleva Anssi Lammila täyttää tiistaina 33 vuotta!

– Olen ollut paljon kolmosella ja vaihtajat ovat antaneet siihen paljon mahdollisuuksia. Oma tavoite oli tuoda kaksi juoksua per peli ja hirveästi en ole tullut huonoilla lyönneillä kotiin, 39 juoksua 21 otteluun tuonut Mäentausta kiittelee.

Toukokuussa joukkueet kohtasivat kameroiden edessä myös Kouvolassa. KPL nappasi 2–0 (2–1, 7–2) voiton.

Tilastot:

Kiteen Pallo (8.) 21 ottelua, 21 pistettä, juoksusuhde 128–163 Paras lyöjä: Joni Tervo 0+30 (18.) Paras etenijä: Simo Rahunen 19 (40.) Paras kärkilyöjä: Sami Partanen 97 (33.)

Kouvolan Pallonlyöjät (4.) 21 ottelua, 44 pistettä, juoksusuhde 187–102 Paras lyöjä: Juha Korhonen 1+52 (8.) Paras etenijä: Tommi Mäentausta 39 (3.) Paras kärkilyöjä: Juho Hacklin 124 (6.)

teksti: Harri Liekola kuvat: Teemu Parta

bottom of page