top of page

Otteluennakko: Kopla pitkästä aikaa vieraskentällä

KPL matkusti jo lauantaina pohjoiseen, jossa se saa sunnuntaina vastaansa Kempeleen Kirin. Kotijoukkue KeKi on joutunut perumaan kaksi edellistä kotiotteluaan lumisateen vuoksi, joten KeKille ottelu on vasta ensimmäinen Sarkkirannan kentällä.

KPL lähtee otteluun neljän ottelun voittoputkessa sarjajohtajana. Kopla on nauttinut kolmesta edellisestä ottelusta täydet pistepotit. KeKi on saalistanut kahdessa pelaamassaan ottelussa kaksi pistettä. Avausottelussa KeKi voitti IPV:n supervuoroparin jälkeen 1–2 (0–1, 1–0, 0–1). Perjantaina kempeleläiset tekivät tyhjän reissun Koskenkorvalle. KoU voitti ottelun selkeästi 2–0 (6–2, 8–2).

Toni Laakso ja Tommi Mäentausta siirtyvät sunnuntaina jokereiksi


Eero Pitkäsen mukaan KPL lähtee otteluun muokatulla kokoonpanolla. Tommi Mäentausta ja Toni Laakso pukeutuvat jokeripaitaan. Matti Saukko ja Teemu Nurmio nousevat yhdeksikköön.

– Tarkoitus on varsinkin alkukaudella peluuttaa joukkuetta laajasti. Pomppua ei lyödä sunnuntaina niin paljoa kuin kotikentällä pelatuissa otteluissa. Ulkopelissä pitää jatkaa samalla tasolla. Kolmostilannemäärä tuskin nousee niin suureksi kuin esimerkiksi tiistaina, joten kotiutuksissa on oltava laatua. Myös perässämenot pitää hoitaa kunnialla, Pitkänen pohtii.

Jokeriosastolta KPL:ltä löytyy sunnuntaina monipuolisuutta. Toni Laakson rooli tulee korostumaan.

– Toni on monikäyttöinen pelaaja ja antaa meille mahdollisuuden pelata paikasta kuin paikasta, ”Eko” jatkaa.

KPL:n ulkokenttä on ollut alkukaudesta tiivistä


Viime kausien aikana KPL ei ole ollut parhaimmillaan yön yli kestäneillä pelimatkoilla. Viime kesänä KPL ei saanut Kempeleestä yhtään pistettä mukaan. Pitkänen ei kuitenkaan halua muistella menneitä.

– Olemme varmasti paremmassa iskussa kuin vuosi sitten, Pitkänen uskoo.

Konsta Hyötyläinen ei ole vielä sunnuntaina KPL:n mukana, vaan pelaa Kirissä Ykkössarjaa. Hyötyläinen johtaa Ykköspesiksen kärkilyöntitilastoa 18 kärkilyönnillä ja peräti 90% onnistumisprosentilla.

– Konsta on saanut vastuullista roolia ja on valmiimpi pelaamaan meillä, kun sen aika tulee, Pitkänen muistuttaa.

Kotijoukkue Kempeleen Kirin merkittävin vahvistus tälle kaudelle oli KPL:stä siirtynyt lyöjäjokeri Ossi Meriläinen. Takaisin kotiin palannut Meriläinen on onnistunut kotiuttamaan KeKin paidassa kahdessa ottelussa kolmesti.

KPL:n kokoonpano julkaistaan Koplan some-kanavissa kolme tuntia ennen ottelua.

Ottelu suorana Ruutu + Fanikamerasta. Koplaradion kausi alkaa vasta 1.6. Kankaanpäästä.

teksti: Harri Liekola kuvat: Teemu Parta

Comments


bottom of page