top of page

Otteluennakko: Kärkikamppailussa vastakkain voittamattomat

Sunnuntaina KSS Energia Areenalla pelataan isoista pisteistä. Sarjan piikkipaikkaa hallussaan pitävä KPL saa vastaansa hallitsevan Suomen mestarin Vimpelin Vedon. Myös Vedon kausi on alkanut vakuuttavasti, se on voittanut kaikki viisi pelaamaansa ottelua.

KPL on porskuttanut alkukaudesta kuudesta ottelusta 16 pistettä, kahta vaille täydet pisteet. Kotikentällä KPL ei ole antanut vastustajalle jaksoakaan. Koplan ulkopeli on ollut Janne Kivipellon johdolla sarjan parasta. Nyt se joutuu todelliseen testiin, kun sarjan tämän hetken paras sisäpelijoukkue asettuu vastaan. KPL:n kokoonpanosta olivat torstaina poissa Valtteri Luoma ja Toni Laakso, joiden pelaaminen sunnuntaina varmistuu pelipäivänä. Valentin Ikonen kävi lainapestillä Imatran Pallo-Veikkojen paidassa Vimpelin Saarikentällä perjantaina, jolloin Veto kukisti IPV:n 2–0 (5–1, 11–6).

– Kova peli on luvassa. Lähtötilanne peliin on mitä mielenkiintoisin. Tuskin jää tunnetta puuttumaan, KPL:n Matti Latvala ennakoi kärkipelin aattona.

– Ulkopeli ratkaisee. Molemmat tekevät varmasti tilannetta, josta lyödä voitto kotiin. Toivottavasti tulee tiukka ja vähäjuoksuinen vääntö, mies jatkaa.

KPL on saanut riemuita alkukaudesta


Vierasjoukkue Vimpelin Veto on heti alkukaudesta kierrättänyt pelaajistoa. Sami-Petteri Kivimäen johtama Veto pystyy KPL:n tavoin pelaamaan sisäpeliään kahdella kärjellä. Molempien joukkueiden jokeriosastolta löytyy myös monipuolisesti lisäapuja. Vedon kotiuttajajokeri Janne Mäkelä johtaa sarjan lyöntitilastoa 2+22 tehoilla. KPL:n kotiuttajajokeri Juha Korhonen on iskenyt mieheen tupaan 14 kertaa.

Molempien joukkueiden ykköskärki on äärimmäisen terävä. KSS Energia Areenan kimmoisa pinta avittaa pompunlyönnissä, joten kärkimiesten Tommi Mäentaustan ja Teemu Isokedon jälkeen vaihtajat KPL:n Anssi Lammila ja Juho Hacklin sekä Vedon Sami Haapakoski ja Mikko Kanala pääsevät apajille hyvistä asetelmista.

Kotiuttajapuolella KPL tarvitsee Laakson, Matti Latvalan ja Sasu Toikan tehoja. Vedon numerolla kotiuttajista Henri Puputti on ollut alkukaudesta tehokas lyömällä 11 juoksua. Matias Rinta-aho ei ole pelannut kolmella edellisellä kierroksella. Loukkaantuneiden kirjoilta Veto sai perjantaina kehiin Mikko Kanalan, joka ottanee paikkansa ykköskärjestä. Hyvin Kanalaa paikannut Olli Heikkala jatkanee yhdeksikössä, mikäli Rinta-aho on poissa. Voi myös olla, että Arttu Ruuska jatkaa Vedon etukentällä yhdessä Tuomo Lönnmarkin kanssa.

– Mailan varressa olen onnistunut ok-tasolla. Keskipalkissa numerolla 4 tai 5 ei välttämättä tule kuin muutama yritys. Alkukausi on mennyt kokonaisuudessaan ok ja 16 päästettyä kertoo, että ulkopeli on kaikin osin ollut onnistunutta, 0+6 lyötyä iskenyt Latvala miettii.

KPL:n ulkokenttä on ollut sarjan pitävintä


KPL:n lukkari Janne Kivipelto on johtanut Koplan ulkopeliä loistavasti. Kolmostilanteiden lukumäärä on vähentynyt vastustajien sarakkeessa merkittävästi. Samalla myös etukentän pelaajat Luoma, Toikka ja Ikonen ovat pystyneet polttamaan etenijöitä vaihtotilanteissa. Vedon lukkari Janne Heimonen omaa korkean tolpan ja hyvän pelikäsityksen. Heittokäsi on Heimosen heikkous ja KPL:n etenijät pyrkivät varmasti käyttämään sen hyödykseen.

Voitosta voittoon porskuttaneet joukkueet tarjoavat varmasti hienon sunnuntai-iltapäivän. Molemmat haluavat jatkaa voittoputkessa myös sunnuntain jälkeen ja joukkueet hakevat jo asetelmia syksyä varten. KPL ei ole onnistunut viime kausina voittamaan Vetoa. Edellisen kerran KPL on onnistunut voittamaan Vedon Kouvolassa kauden 2010 loppuottelusarjassa. Viime kaudella joukkueet kohtasivat viisi kertaa. Veto oli jokaisessa ottelussa voittamaton.

– Kyllä tämä on merkittävä peli. Me tulemme takamatkasta, mutta jokainen peli ja kausi on aina uusi matka. Mestaruus on asetettu tavoitteeksi ja se edellyttää, että näitä pelejä pitää voittaa. Tärkeistä pisteistä pelataan ja molemmat joukkueet hakevat hyviä kokemuksia ja oman pelin kehittymistä jatkoa ajatellen, Latvala päättää.

Joukkueiden alkukausi:

KPL 6 ottelua, 16 pistettä, juoksusuhde 44-16 Paras kotiuttaja Juha Korhonen 0+14 (8.) Paras etenijä Teemu Nurmio 10 tuotua (6.) Paras kärkilyöjä Teemu Nurmio 28 kl (20.)

ViVe 5 ottelua, 14 pistettä, juoksusuhde 67-22 Paras kotiuttaja Janne Mäkelä 2+22 (1.) Paras etenijä Olli Heikkala 11 tuotua (4.) Paras kärkilyöjä Janne Mäkelä 34 kl (6.)

Muuta:

  1. Otteluisäntä: Aktiivi

  2. Pub Old Tomin jälkipeleissä Anssi Lammila

  3. Alle 18-vuotiaat ilmaiseksi peliin!

  4. Opiskelijat kaksi yhden hinnalla (10€)!

Σχόλια


bottom of page