top of page

Otteluennakko: Idän pikajuna kultajunan raiteilla

Superpesiskausi jatkuu tiivistahtisena. Sunnuntaina upeasti voittoputkeaan seitsemään otteluun jatkanut KPL matkustaa Helsinkiin Sotkamon Jymyn vieraaksi. Jymyn Etelä-Suomen kiertue on tuottanut lauantaina voiton JymyJusseista, mutta sunnuntaina joukkue hävisi yllättäen Kankaanpäässä. KPL on Superpesiksen ainoa voittamaton joukkue tällä hetkellä.

KPL:n kapteeni Anssi Lammila myöntää, että tiistai-illasta on tulossa hankala.

– Sotkamo on yksi niistä kolmesta, jotka ovat olleet meidän yläpuolella. Harvoin Jymy pelaa kahta huonoa matsia putkeen, joten ovat varmasti skarppina heti alusta alkaen. Jymyllä on vahva ulkopelijoukkue, johon stadion antaa vielä lisää pelimerkkejä, Lammila miettii.

Lammila on pelannut vahvan alkukauden


Töölön jalkapallostadion ei ole pesäpallon pelaamiselle se paras alusta. Puitteiltaan stadion on muuten loistava ja Lammila löytää Helsingin ottelusta paljon positiivisia juttuja.

– Mukava on pelata Helsingissä. Aina on ollut hyvä karnevaalimeininki. Parempi olisi pelin kannalta, jos olisi toisenlainen kentän pinta. Nyt se on hidas ja se on sisäpelistä pois, kun pallo ei kulje, Lammila kertoo.

Jymyn alkukausi on sujunut varsin hyvin ja joukkue keikkuu sarjassa kolmantena. Joukkue vahvistui tälle kaudelle Saku Hakkaraisen ja Jere Vikströmin tulon myötä. Jymy on kärsinyt jonkun verran loukkaantumisista ja edelleen toipilaana on Immo Rautiainen.

Tilastorajoja paukkumassa

KPL:n joukkueesta löytyy tällä hetkellä useita pelaajia, jotka kolkuttelevat tilastoissa uusia satalukuja. Alkukauden aikana Valentin Ikonen on saanut 100 ottelua täyteen ja Matti Saukko 100 tuotua. Lammila on yksi tilastopyykin rikkojista, sillä Lammila rikkoo lähiaikoina 300 ottelun ja tuodun rajan.

Omaan alkukauteensa kapteeni on varsin tyytyväinen.

– Sisäpeli on paranemaan päin. Ulkopelissä ollaan Jannen (Kivipelto) johdolla pelattu paljon 0-tilannetta ja ihan hirveästi en ole joutunut ulkopelissä vielä tekemään. Pomputon peli on tiistaina luvassa ja siinä on varmasti itsellä petrattavaa. Kempeleen peli ei mennyt hyvin. Kovaa pitää uskaltaa lyödä, sillä ulkokenttä pelaa läheltä ja läpilyönnit eivät tuota oikeastaan mitään. Laatu ratkaisee, 296 tuotua 297 ottelussa tilastoinut Lammila kertoo.

Juha Korhosella on mahdollisuus nousta 2700 kärkilyöntiin


Juha Korhonen on yksi tiistai-illan seuratuimmista pelaajista. Sotkamon Korhoset mukaan lukien kentällä nähdään kuusi Korhosta. Juha Korhosella on tiistaina mahdollisuus nousta kautta aikojen neljäntenä pelaajana 2700 kärkilyönnin rikkojaksi. Korhosta edellä kolmannella sijalla porskuttaa Jymyn lukkari Toni Kohonen.

Juho Hacklin on enää kahden kärkilyönnin päässä 900 kärkilyönnin rajasta. Armoton pompunlyöjä Hacklin pelasi uransa kolme ensimmäistä ottelua ilman kärkilyöntipistettä.

Joukkueiden alkukausi:

Sotkamon Jymy (3.) 6 ottelua, 15 pistettä, juoksusuhde 56-19 Paras kotiuttaja: Roope Korhonen 0+18 (5.) Paras etenijä: Jere Vikström 17 tuotua (1.) Paras kärkilyöjä: Roope Korhonen 36 kärkilyöntiä (11.)

Kouvolan Pallonlyöjät (1.) 7 ottelua, 19 pistettä, juoksusuhde 54-19 Paras kotiuttaja: Juha Korhonen 0+15 (9.) Paras etenijä: Teemu Nurmio 12 tuotua (4.) Paras kärkilyöjä: Juho Hacklin 37 kärkilyöntiä (10.)

teksti: Harri Liekola kuvat: Teemu Parta

Comentários


bottom of page