top of page

Otteluennakko: Alajärven Ankkurit kauden ensimmäinen vierailija Kouvolassa


Esimakua saatiin jo Tukholmasta haetulla hienolla voitolla, mutta lauantaina Superpesis-kausi 2017 pyörähtää käyntiin oikein toden teolla, kun sarjassa pelataan viiden ottelun kierros. KSS Energia Areenalle saapuu vieraaksi Alajärven Ankkurit – lukkari Janne Kivipellon kasvattiseura.

KPL on päässyt maistelemaan ulkoilmapelaamisen mallia Suomen kamaralla harjoitusottelemalla kahdesti Hyvinkään Tahkoa vastaan. Juha Korhonen seurasi molempia pelejä mediakopin puolelta, mutta on täydessä pelivalmiudessa lauantain sarja-avauksessa.

– Mukavaa, kun saadaan uusi alku kauteen. Kihelmöinti on kova, KPL:n lukkari Janne Kivipelto toteaa.

Juha Korhonen päästetään kotikentällä irti


Viime kaudella joukkueet kohtasivat kahdesti ja molemmilla kerroilla KPL vei pidemmän korren puhtaasti 2-0. Tämän kauden rankingeissa pelinjohtajat veikkailivat Ankkureita viimeiselle sijalle, mutta osa piti Ankkureita myös potentiaalisena yllättäjänä. Kaudella 2015 Ankkureita povattiin viimeiseksi ja silloin keltapaidat puskivat itsensä aina runkosarjan kuudenneksi asti.

Joukkueet:

Ankkureiden suurin muutos siirtomarkkinoilla oli lukkari Janne Kivipellon siirtyminen KPL:n mustakeltaiseen univormuun. Lukkarin tontille hankittiin Ulvilan Pesä-Veikoissa viime kaudella pelannut Ville Väliaho, joka on aiemmin pelannut Superpesistä Kankaanpään Mailan riveissä. Myös kärkietenijä Petrus Puputin siirto Koskenkorvalle jättää ison loven Ankkureiden kärkeen. Sotkamon Jymystä Ankkurit vuokrasi nuoren kaksikon Riku Niemi-Niko J. Korhonen. Juha Katajisto saapui vahvistamaan polttolinjaa Hyvinkäältä. Ankkureiden viimeisin harjoitusottelu oli 29.4. Ilmajoen keskuskentällä pelattu ottelu, joka päättyi koskenkorvalaisten voittoon 1 – 0 (1-1, 4-1). Alajärvelle sovittu toinen harjoitusottelu jouduttiin perumaan sääolosuhteiden takia.

Ankkureiden tärkein pelaaja sisällä ja ulkona on yhä vekkulimainen kapteeni Aki Orava. Orava hoitaa ulkopelissä vaihto- ja kotiutustilanteissa isoimmat tontit ja sisäpelissä mies toimii vaihtajana ja kotiuttajana. Kauden alla jatkosopimuksen tehnyt Sami Mikkolanaho on kahden viime kauden aikana lyönyt 133 juoksua ja tälläkin kaudella hän tulee kantamaan päävastuun kotiuttamisesta.

– Hyvä, että tämä peli tulee heti alkuun. Ei tarvitse jännittää kauempaa, kun kohtaa kasvattajaseuran. Ankkurit on uudistunut enemmän kuin aiempina vuosina. Kohtalaisen nuori porukka on vastassa. Melko tasavahva porukka, jos miettii esimerkiksi etenemistä, Ankkureista Koplan paitaan vaihtanut Kivipelto pohtii.

KPL on valmiina kotiavaukseen


Korhosen oltua sivussa harjoituspeleistä kotiutusvastuuta on siunaantunut tasaisesti numerolla pelaaville miehille. Matti Latvalan, Sasu Toikan ja Hacklinin lisäksi myös Hyötyläinen ja Valentin Ikonen ovat onnistuneet mailan varressa, joten kauteen on mukava lähteä monen pelaajan saatua onnistumisia.

– Toivottavasti tulee heti paljon porukkaa katsomoon, Kivipelto toivoo.

Sääennuste lupaa suhteellisen lämmintä, mutta tuulista keliä. Pystymailalyönnit eivät siis välttämättä kanna, joten kentällemenoissa tarvitaan haastoja. Vielä tässä vaiheessa vuotta pomput eivät kohoa järin korkealle. Ankkureiden Sasu Iivarinen on erittäin kovakätinen linjamies ja toimii pompusta polttajana. Etenijät pääsevät saman tien kunnolla töihin.

Muuta:

  1. Opiskelijat otteluun 2 yhden hinnalla!

  2. Alle 18-vuotiaat ilmaiseksi toukokuun matseihin

  3. Otteluisäntä Sammutinhuolto Santtu Aitala Oy

  4. Jälkipeleissä Pub Old Tomissa Janne Kivipelto


Comments


bottom of page