top of page

“Meillä ei ole yhtään seiskapakkia”

KPL:n A-pojat nappasivat keskiviikkona ensimmäisen kiinnityksen SM-kultaan. Mitalit ovat jaossa ensimmäisen kerran perjantaina kello 16:30 alkavassa ottelussa KSS Energia Areenalla. Iloinen pelinjohtaja Anssi Lammila vastasi muutamiin kysymyksiin joukkueen ollessa ruokailemassa.

Minkälainen illan peli oli? “Perinteinen tulos ratkaisee -peli. Tehtiin paljon virheitä lähinnä sisäpelissä, mutta ulkona oltiin melkolailla rautaa. Kitee ei ollut huono, mutta he tekivät enemmän virheitä.”

Minkälainen on ollut A-poikien kausi kokonaisuutena? “Ollaan oltu tasaisen tappavia koko kauden. Jyväskylän reissu (vierastappio kesäkuussa) oli ainoa pohjakosketus. Kiteetä vastaan oli runkosarjassakin kovat väännöt ja Vimpeli-sarja (puolivälierät) puolestaan oli vähän vuoristorataa. Ensimmäiset puolitoista peliä hallittiin täysin ja sen jälkeen oli vähän vaikeampaa, mutta sieltäkin noustiin voittoon. Välierissä JymyJusseja oli kaksi peliä, joita hallittiin koko ajan.”

Mihin tai kehen olet erityisen tyytyväinen tämän vuoden pelaajistossa? “Ne miehet joiden on pitänyt kantaa vastuu ovat sen tehneetkin. Tämän lisäksi nämä muutkin miehet ovat paikan tullen käyttäneetkin sen. Meillä ei ole joukkueessamme yhtään seiskapakkia.”

Tuleeko mitään muistoja mieleen omilta juniorivuosilta? “A-poikien SM-finaali vuodelta 2004 tulee mieleeni. Se oli ratkaiseva finaali, joka meni aina kotiutuslyöntikilpailuun saakka. Oltiin 3-0 tappiolla ja voitettiin lopulta 3-4! Minä toin ensimmäisen juoksun ja ratkaisupinna tuli, kun Perttu Hautala pisti pallon väliin ja Juha-Matti Jaatinen toi.”

Mikä on junioripelejen merkitys edustuksen mukana pelaaville pelaajille? Miten junioreista noustaan edustuksen kokoonpanoon? “Palaan tässä vastuunkantoon. Puluparvi (Konsta Hyötyläinen, Teemu Nurmio & Valentin Ikonen), joka on Superissa vähän vähemmällä vastuulla, on A-poikien peleissä saanut sitä (vastuuta) enemmän ja sen he ovat myös ottaneet. Mitään oikotietä kokoonpanopaikkaan ei ole, vaan se pitää ottaa suoritusten kautta. Sarjasta riippumatta iso vastuu on tärkeä. Mitä vastuullisemmassa roolissa on, sitä paremmin kehittyy. Sisäpelin lisäksi myös ulkona saatava vastuu on tärkeää tässä tarkkaan roolitetussa lajissamme. Valtteri Luoma on hyvä esimerkki tässä. A-pojissa ja Imatralla hän on koko kesän päässyt pelaamaan ulkopelissä isoa ruutua. Niihin muutamiin pelaamiinsa miesten peleihin hän ei tullut vain selviytymään, vaan täytti Sasun (Toikka) paikan loistavasti.”

A-pojista neljä pelasi koko kesän edustuksenkin riveissä. Minkälaista se on valmentaa pelikavereita? “Olen tässä jo muutaman vuoden roolista riippumatta pelaajana ja pelinjohtajana koittanut ohjata junnuja yhtälailla. Oma itsensä pitää koko ajan olla, eikä vaihdella mitään naamaria roolien välillä.”

Entä mitä korjataan perjantaille omassa pelissä ja missä pitää olla Kiteetä parempia? “Pitää tarkentaa vielä sisäpeliratkaisuja. Sinne jäi sellaisia paikkoja, joihin tehtiin huonoja lyöntiratkaisuja. Ne pitää katsoa videolta ja sitten vielä suoritetaan perjantaina hyvin. Ulkopelin pitää olla samanlaista kuin tänään – kliseisesti sanottuna hyvä ulkopeli antaa aina mahdollisuuden voittaa.”

Kouvolan Pallonlyöjät – Kiteen Pallo -90 A-poikien toinen loppuottelu (sarja 1-0) Perjantaina 16. syyskuuta, klo 16:30 KSS Energia Areena, Kouvola

Liput 8e, alle 16-vuotiaat ilmaiseksi

Comments


bottom of page