top of page

Matti Latvala iski viidesti – Kopla jatkaa puhtaalla pelillä


KPL nappasi täydet pisteet Alajärven Ankkureilta 2–0 (5–2, 4–2) voitolla. Matti Latvala oli hurjassa iskussa ja miehen mailasta lähti viisi kotiutusta. Yleisöä aurinkoisessa säässä oli 1428 katsojaa.

– Ihan hyvä päivä, tänään osui. Ulkopelissä meillä on uusia ajatuksia, se pitää mielen virkeänä. Alajärvi pelasi miehekkään pelin ja löivät palloa väliin. Alun hölmöilyt kun jättää pois, niin ihan hyvä peli meiltä. Alku oli tosi nihkeä, onneksi saatiin käännettyä voitoksi, KPL:n ykköspalkinnon pokannut Matti Latvala kertasi.

Avausjaksolla Ankkurit aloitti juoksunteon, kun jokeri Markus Hallasuon kumura tippui komeasti väliin. KPL:n tasoitus lähti Latvalan mailasta, mutta Ankkurit vastasi Sami Mikkolanahon lyönnillä ja siirtyi toisen tasoittavalla 1–2-johtoon.

KPL tuli kolmannen aloittavalla kovaa ja Latvala sekä Juho Hacklin onnistuivat iskemään Koplan ensimmäistä kertaa johtoon 3–2. Ulkopeli tiivistyi entisestään ja neljännen aloittavalla nähtiin jakson lopullinen ratkaisu, kun Hacklin ja Janne Kivipelto sivalsivat 5–2:een.

– Kolmostilanteet eivät kerro ihan koko totuutta. Pysyttiin ihan hyvin kelkassa. Lyöjäpuolen miehet hyödynsivät tilanteet hyvin. 0-tilanteessa saatiin etenijät ihan hyvin kuriin. Miehekäs esitys, Ankkureiden ykköspalkittu Manu Haukkala pohti.

– Enemmän olisi pitänyt saada lyöjille tilanteita, hyvin osui heillä keppiin, Ankkureiden pelinjohtaja Jari Mäkelä kertoi.

Latvalan juhlat jatkuivat toisella jaksolla. Hyvin kumuraa viljellyt kotiuttaja iski kahdesti, mutta tällä kertaa keskipompuilla. Ankkurit nousi Sami Mikkolanahon lyönnillä juoksun päähän 2–1:een, mutta KPL löi kolmannen tasoittavalla Toni Laakson ja Latvalan lyönneillä tilanteeksi turvallisen 4–1-tilanteen. Ankkureiden Sami Mikkolanahon kumura kavensi vielä neljännen aloittavalla 4–2:een, mutta ottelu päättyi estämistuomioon, kun hyvin Ankkureissa lukkaroinut Miika Keski-Petäjä esti Latvalaa kiinniotossa.

– Ankkurit tuli yritteliäänä ja hyvin latautuneena matsin. Sitä painotettiin, mutta alussa oltiin aika pihalla. Pikku hiljaa peli parani. Kohtuullisella tasolla toinen jakso. Tyytyväinen, että pystyttiin kasaamaan oma juttu, KPL:n pelinjohtaja Matti Iivarinen myönsi.

Sarja jatkuu jo tulevana sunnuntaina, kun KPL saa vastaansa KSS Energia Areenalla Pattijoen Urheilijat. Ottelu alkaa kello 17.00.

Comments


bottom of page