top of page

Manse PP vahvempi kotiutuslyöntikisassa


Manse PP vei voiton Pallonlyöjistä Tampereella pelatussa harjoitusottelussa. Jaksovoitot tasattiin, mutta kotiutuslyöntikilpailussa Manse PP oli etevämpi lukemin 3-2. Näin koko ottelu kirjattiin Manselle lukemin 2-1.

Pallonlyöjät aloitti ottelun vahvasti, kun heti ensimmäiseen vuoroon Ossi Meriläinen pääsi kumauttamaan juoksun. Kotipesään juoksi Ville Pesu.

Manse PP pääsi kuittaamaan tasoihin kuitenkin heti ensimmäisen vuoroparin tasoittavalla. Tuomas Jussilan lyöntivuorolla Timo Torppa pääsi tuomaan juoksun pelinjohtaja Matti Iivarisen yllätysotolla. Tilanteessa KPL oli lähellä saada kotipesään palon aikaan, mutta harmillisesti pallo putosi Janne Kivipellon räpylästä. Samaisessa vuorossa Juha Niemi pääsi vielä lyömään ajolähtöön ja kotiutti Myllyniemen.

Tämän jälkeen KPL ei saanut käytännössä luotua tilannetta ensimmäisellä jaksolla lainkaan. Manse PP sai aikaiseksi ajolähdön toisen vuoron tasoittavalla, mutta sekä Niemen että Kivisen kotiutusyritykset päättyivät paloon.

Kolmannessa ja neljännessä vuorossa kumpikaan joukkue ei saanut kasvatettua juoksutiliään ja näin ensimmäinen jakso päättyi Manse PP:n voittoon lukemin 2-1.

Toisen jakson alkajaisiksi Manse PP sai luotua ajolähdön, ja Juha Niemi pääsi kokeilemaan kotiutusta. Hänen kotiutusaikeensa teki kuitenkin tyhjäksi Matti Latvalan polttoheitto kotipesään. Tämän jälkeen tilanne kuivui kokoon nopeasti, eikä juoksuja syntynyt.

Toisen jakson ensimmäisen vuoron tasoittavalla KPL:n Juho Hacklin järjesteli ajotilanteen. Matti Latvala löi yhden käden kääntölyönnin kolmospuolelle ja Matti Saukko toi tilanteeksi 0-1. Janne Kivipelto kaunisteli vielä tilanteeksi 0-2. Juoksun toi Ville Pesu.

Toisella vuorollaan Manse PP ei saanut tilannetta rakenneltua lainkaan. KPL sai tasoittavalla vuorollaan aikaan palottoman ajolähdön, joka kuitenkin kuihtui nopeasti, eikä tuottanut lisäjuoksuja.

Kolmannen aloittavalla Manse PP sai kavennettua tilanteeksi 1-2, kun Juha Niemi kotiutti yhden palon ajotilanteessa Tuomas Jussilan. Manse PP sai vielä aikaiseksi toisenkin ajolähdön, joka ei kuitenkaan tuottanut lisäjuoksuja.

Kolmannen tasoittavalla vuorolla Pallonlyöjien tilanteen rakentaminen ei onnistunut, joten viimeiseen vuoropariin lähdettiin tilanteen ollessa edelleen 1-2.

Neljännellä sisävuorollaan Manse PP sai vielä rakenneltua ajolähdön. Juha Niemi tuli lyömään kahden palon ajotilanteeseen. Kotiutusyritys kuihtui Valtteri Luoman polttaessa etenijän kotipesään. Supervuoropari päätettiin jättää pelaamatta ja siirryttiin suoraan kotiutuslyöntikilpailuun.

Kotiutuslyöntikilpailussa Pallonlyöjistä juoksun onnistuivat lyömään Juho Hacklin (Tommi Mäentausta toi) sekä Matti Latvala (Matti Saukko toi). Ossi Meriläisen, Toni Kohosen ja Janne Kivipellon kotiutuslyönneillä ei juoksuja syntynyt.

Kun Manse PP sai aikaan kolme juoksua kotiutuslyöntikilpailussa, koko ottelun voitto merkittiin tamperelaisille lukemin 2-1.

KPL:n Tommi Mäentausta totesi pelin jälkeen haastattelussa, että oli mukava jälleen päästä pelaamaan, vaikka voittoa ei tällä kertaa mukaan Kouvolaan saatukaan. Mäentaustan mukaan joukkue on päässyt koronatilanteesta huolimatta harjoittelemaan hyvin ja vapaa-ajalla pelaajien toiminta on ollut fiksua. Tämä on edesauttanut valmistautumista tulevaan kauteen.

Pelinjohtaja Iiro Haimi oli hieman harmissaan siitä, että KPL sai tilannetta rakennettua kohtalaisen niukalti. Tämän vuoksi esim. jokerilyöjät eivät päässeet kovin moneen lyöntikertaan. Haimi näki pelissä olleen joitakin hyviä hetkiä, mutta kokonaisuuden jääneen kuitenkin melko vaisuksi. Hän totesi myös, että hallipelit ovat aina jossain mielessä tasonmittaus kesää kohti mentäessä, ja että kotiutuslyöntikilpailussa koettu tappio harmittaa kovasti.

”Aina kun tänne tullaan pelaamaan, niin pelataan kuitenkin voitosta, että kyllä nämä ovat mun mielestä erittäin tärkeitä, koska aina kokonaisuus ratkaisee. Etkä voi tietää, onko tämä se ratkaiseva hetki vai onko se heinäkuussa. Joka kerta kun pelataan, pitää pystyä antamaan parastaan. Tänään pystyttiin tähän ja tulosta on kunnioittaminen”, Haimi jatkoi.

Manse PP:n pelinjohtaja Matti Iivarinen totesi pelin olleen kohtalaisen tukkoista. Hän oli sitä mieltä, että oman joukkueen aiempi harjoitusottelu oli suhteessa jopa rauhallisempaa tekemistä.

Comentários


bottom of page