top of page

Kunnnarikunkku Juha Korhonen KPL:ään


kore_web

Kaikkien aikojen kunnaritilaston kärkimies Juha Korhonen siirtyy Kouvolan Pallonlyöjiin 1+1 vuotisella sopimuksella. Koko uransa kasvattajaseuraansa Hyvinkään Tahkoa edustanut Korhonen on Superpesiksen vaarallisimpia sisäpelaajia.

36-vuotiaalle Korhoselle siirto KPL:n paitaan tuli ajankohtaiseksi kauden päättymisen jälkeen.

– Halu menestyä on kova, kun uraa on enemmän takana kuin edessä. Kymmenen viimeisen vuoden aikana on tullut mestaruus ja kerran päässyt välieriin. Innostuneena ja odottavaisella fiiliksellä tulen KPL:ään, 18 vuotta Superpesiksessä pelannut Korhonen kertoo.

– KPL:ssä joukkue oli kasassa ja täällä on hyvät mahdollisuudet yrittää menestyä. Elämä on vakiintunut Hyvinkäälle, mutta kiitos työnantajalle, että antoi tällaisen mahdollisuuden järjestellä töitä, Korhonen kiittelee.

Juha Korhonen on pelannut 10 Itä-Länsi-ottelua

Juha Korhonen on pelannut 10 Itä-Länsi-ottelua


Vasemmalta lyövä Korhonen on pelannut urallaan 10 Itä–Länsi-ottelua ja kaudella 2012 hänet valittiin vuoden pelaajaksi. Korhonen rikkoi kaudella 2016 kaikkien aikojen kunnariennätyksen 75 kunnarilla. Hän on voittanut kärkilyöntitilaston kausina 2014 ja 2012. Suomen mestaruutta Korhonen pääsi juhlimaan Tahkon paidassa kaudella 2007.

– Viime vuodet olen toivonut joukkueen menestystä. 2012 tuli saavutettua omat unelmat. Oma rooli on sellainen, että pitää onnistua ja haluan ratkaista. Uskon, että KPL:n kehityskäyrä jatkuu. Joukkue oli vastustajan vinkkelistä katsottuna ärsyttävän nopea. Mielenkiintoista on nähdä, miten Eero (Pitkänen) ja koko joukkue saadaan palapeli kasaan. Tekemistä riittää siinä, että saadaan palat paikalleen ja laaja materiaali käyttöön. Jannen (Kivipelto) ja minun myötä peli monipuolistuu, varmasti enemmän tulee lyöntejä myös laitoihin, Korhonen uskoo.

Kaudella 2016 Korhonen keskittyi jokerina vain sisäpeliin. Muutos näkyi eniten talven toistoissa, eikä jokeriksi asettuminen ollut itsestään selvää.

– Viime kaudella juhannukseen saakka meni opetellessa rooliin, siinä on vieläkin paljon kehittämistä. Onhan jokerin rooli täysin erilainen kuin se, mihin olin aiemmin tottunut. Tunnetaso on jokerina erilainen, kun ei ole koko ajan pelissä kiinni, Korhonen miettii.

– Lähtökohtaisesti  tulen lyöjäjokeriksi KPL:ään. Tietenkin olen myös kunnossa, jos tarvetta on ulkopeliin, kakkosvahtina Tahkon rajaa vuosikaudet tukkinut Korhonen jatkaa.

KPL:n toiminnanjohtaja Jari Vesanen kertoo Juha Korhosen olevan tärkeä palanen KPL:n tulevaisuutta matkalla kirkkaimpiin mitaleihin. KPL haluaa jatkaa nousujohteista työskentelyä kohti terävintä kärkeä.

– Juha Korhonen on valtakunnan kovimpia sisäpelaajia ja tuo meidän sisäpeliin ison palan vaihtolyönti- ja kotiutusvoimaa. Hienoa, että saimme ”Koren” mukaan ja siitä iso kiitos yhteistyökumppaneillemme, jotka omalta osaltaan mahdollistivat tämän siirron, Vesanen kiittelee.

Korhosen sopimuksen myötä KPL:n kauden 2017 joukkue on valmis.


Comments


bottom of page