top of page

Kunnareita ja täydet pisteet

KPL nappasi kolmen pisteen voiton 2 – 0 (5-0, 3-2) *klikkaa tilastoihin* Varkauden Kämärillä pelatussa ottelussa. Monivaiheisen ottelun hahmoja olivat Ankkurien lyöjätykit tylsyttänyt Jesse Eskelinen, kolme juoksua lyönyt Ossi Meriläinen ja tehokkaan vaihtamisen lisäksi kahdesti kotiuttanut Joni Rytkönen.

KPL aloitti ensimmäisen jakson vahvasti tekemällä kärjestä jatkunutta tilannetta, mutta tulos jäi saamatta. Urku aukesi toisella sisävuorolla, kun Savon oma poika Konsta Hyötyläinen pamautti pallon tyhjästä kentästä läpi. Pallo meni maisemiin kolmoskopparin tontilla turhankin helposti ja Juvalta lähtöisin oleva Hyötyläinen sai tuuletella ensimmäistä kunnariaan miesten Superpesiksessä. Ossi Meriläinen hoiti homman loppuun ja kotiutti “Pulun” kovalla kakkossaumapuhkaisullaan. KPL teki tilannetta liukuhihnalta ja Joni Rytkönen pisti ajolähdössä pallon pystymailalyönnillään koppareiden ja polttolinjan väliin Matti Latvalan tuodessa pelin jo kolmeen nollaan. Molemmat joukkueet saivat seuraavilla sisävuoroillaan rutkasti tilannetta aikaan, mutta vasta neljännen aloittavalla Juho Hacklin laittoi lisätäppiä taululle. “Hakin” sisukas veto painui maissa maisemiin kolmosjatkeelta ja kakkosella kytännyt Teemu Nurmio kipitti kotiin saakka Hacklinin kiertäessä päivän toisen kunnarin.

Juvalainen Konsta Hyötyläinen oli oikea mies avaamaan juoksutilin kunnarillaan Savon sydämessä


KPL:n saldo ensimmäiseltä jaksolta oli peräti 15 kolmostilannetta, kun taas Ankkurit jäi kolmeen. Lukkarismies Eskelinen ja sieppari Valentin Ikonen tekivät paljon paloja lyhyistä vaihtolyönneistä ja linjassa polttajat Matti Saukko ja Anssi Lammila katkoivat järjestään kovat lyönnit. Kämärin uusitulla hiekkatekonurmella ei edes yritetty pomputtaa, vaan tilanteet tehtiin pääosin kovilla lyönneillä ja satunnaisesti hyvillä näpyillä. Lammila herätteli yleisöä komealla nostonäpyllään ja Rytkösen älyttömän veivin päätteeksi esittämä taktinen huti saivat koko Savon aina Ankkureiden lukkari Riku Rantasta myöten naureskelemaan. Ankkureiden hahmo ensimmäisellä jaksolla oli monipuolisia kentällemenolyöntejä esitellyt Petrus Puputti.

Ankkureiden Petrus Puputti oli erinomainen ensimmäisellä jaksolla. Toisella jaksolla KPL sai santaa polkukoneen rattaisiin


Toiselle jaksolle pelinjohtaja Matti Iivarinen vaihtoi lyöntijärjestystään ja Aki Oravan siirryttyä numerolle kaksi Ankkuritkin alkoi saamaan aikaan tilanteita paremmin. Ensimmäisen pinnan löi kuitenkin tasoittavalla sisävuorolla Meriläinen, jonka tappikumuralla Matti Saukko löysi kotiin. Ankkureiden oli tyytyminen takapaloon kolmoselta. Toisen aloittavalla Sami Mikkolanaho iski pelin tasoihin pistämällä pallon väliin ja teki vielä uudenkin paikan seuraavalla lyönnillään kakkosjatkeelle, mutta lisäjuoksuja ei nähty Eskelisen irroitettua etenijän taktisella väärällä kolmoselta. KPL ei jäänyt ihmettelemään, vaan tilannetta saatiin taas päälle konemaisella varmuudella. Meriläinen ei vielä onnistunut, mutta Rytkösen pystäri tippui taas kellontarkasti väliin ja Latvala toimi taas tuojana.

Rantanen ja Rytkönen kävivät iloista dialogia läpi ottelun


Mikkolanaho pisti tällä kertaa merkistä pallon väliin ja toi Ankkurit tasoihin heti seuraavalla vuorolla, mutta KPL sai hyökkäyksen poikki. Ankkurit jäi juoksuitta myös neljännellä sisävuorollaan, mutta pelasi itselleen panoksetonta ulkovuoroa hyvin. Ensin kakkoskärjen yritys kuihtui vaihtolyönnin jäätyä linjaan ja KPL kopitti kärkeen. Tommi Mäentausta (kl 7/9), Lammila järjesti etupesät täyteen ja Latvala teki takatilanteen. Vapaa lyönti näytti jo menevän tappimiehen yli ja Mäentausta yritti kotiin, mutta kolmospolttaja Nestori Yli-Sissala haki lyönnin poikki ja teki palon kotiin. Tänään kotiutuksen sijaan enemmänkin tilanteidenrakenteluun keskittynyt Sasu Toikka rakensi kahdella palolla palottoman ajon ja Eero Pitkänen viittoi aikalisän. Ossi Meriläiselle kuviot olivat selvät ja mies pamauttikin heti ensimmäisellä lyönnillään pallon kakkosjatkeelle ja Lammila toi voittojuoksun 3-2:een.

Lehdistö


Jukka Rasimuksen ottelukuvat: KPL-AA(Varkaudessa) *klikkaa kuviin*

KPL:n seuraava vierasottelu Jyväskylän Kiri – Kouvolan Pallonlyöjät Perjantaina 22.7. klo 18:00 Hippos, Jyväskylä Koplaradio on silloin paikalla

KPL:n seuraava kotiottelu Kouvolan Pallonlyöjät – Sotkamon Jymy Sunnuntaina 24.7. klo 17:00 KSS Energia Areena, Kouvola

Comments


bottom of page