top of page

KPL tasoitti välierät – Juho Hacklin Koplan sankari


Juho Hacklin nousi KPL:n sankariksi, kun KPL haki kotiedun takaisin välierien toisesta kamppailusta. Ottelusta kehkeytyi jälleen todellinen jännitysnäytelmä. Ratkaisu nähtiin vasta kotiutuskisassa, jossa KPL:n neljännessä parissa lyönyt Juho Hacklin piiskasi pallon kakkosaumasta kopparille saakka. Lopputulos 1–2k (6–2, 3–4, 0–0, 2–3).

– Ei oikeastaan mitään ajatuksia, kakkossaumaan täys niitti. Onneksi painostettiin samaa pelaajaa, taktisesti meni hyvin. Annettiin sinne painetta, Hacklin kertasi.

– Mukavampi voittaa kuin hävitä, Hacklin muistutti.

KPL oli avausjaksolla kolmostilanteiden valossa Jymyä edellä, mutta kotiuttaminen ontui pahasti. Kun ulkopelissä räpylä ei kestänyt, Jymy hoiti jakson 6–2.

– Itsellä oli luottavainen olo, kun vaan hoidetaan pallot kohdalta. Kopissa kaikki potki tauolla itseään perseelle ja nyt oltiin kotiutuskisassa kovempia, Hacklin kertoi.

Toisella jaksolla KPL otti hallinnan heti avausvuorossa, jossa se onnistui Matti Latvalan ja Konsta Hyötyläisen näpäyksillä menemään 0–2 karkumatkalle. Jakso pysyi hyvin KPL:n hyppysissä, vaikka Jymy tulikin neljännen aloittavalle iholle.

Juho Hacklin otti isoa roolia ratkaisupaikoissa


Supervuoroparissa tunteet kuumenivat oikein toden teolla. Jymy aloitti sisävuorolla, mutta Lauri Rönkön kumuraa vastaan tullut Hacklin päätti Jymyn lyöntivuoron nollille. Tuomarit turvautuivat tilanteessa videotarkistukseen.

– Heitto osui nappiin, tuli hyvään venytykseen. En ollut ihan varma tuleeko paloa. Ilmeisesti videolle mentiin, koska syöttötuomarilla ja pelituomarilla meni tuomiot ristiin.

Tasoittavalla Matti Saukon polttaminen kakkoselle oli taasen selkeä virhe tuomareilta, jota ei edes lähdetty tarkistamaan videoilta. Toni Laakso oli ratkaista ottelun kakkosluukkulyönnillä, mutta Jere Vikströmin upea venytys esti tämän. Juha Korhonen pääsi vielä kahden palon ajoon, mutta ei onnistunut.

Kotiutuskisassa Jymy löi kahdesti pallon Hacklinin eteen, mutta enempää juoksuja Jymy ei saanut.

– Ekasta piti polttaa, toinen oli hyvällä lähdöllä, eikä pallo oikein pompannut.

Tasoittavalla KPL otti kohteeksi kakkospolttaja Niko Korhosen, jonka räpylä petti pahemman kerran. Ensin Matti Latvalan päin tullut lyönti sirvahti räpylästä ja kolmannessa parissa Toni Laakson lyönti ei tarttunut sinne lainkaan. Neljännessä parissa Hacklinin sivallus oli taasen ottamaton ja KPL pääsi juhlimaan ansaittua sarjan tasoitusta.

KPL:n parhaana palkittiin neljä lyönyt Juha Korhonen. Kärjessä Anssi Lammila (7/8) ja Sasu Toikka (8/9) jatkoivat loistavia otteita. Kolmostilanteet KPL:lle 19-22 (avausjaksolla 8-10). Jymyn paras oli 1+4 lyönyt Roope Korhonen.

Ottelut jatkuvat sunnuntaina KSS Energia Areenalla klo 16.00 todella kutkuttavassa 1–1-tilanteessa.

Kommentit


bottom of page