top of page

KPL taisteli voiton tiukan väännön päätteeksi


Sasu Toikka löi voittojuoksun supervuoroparissa, kun KPL nappasi ensimmäisen voiton Kiteen Pallosta puolivälierien avauksessa 2–1s (0–1, 4–2, 2–1). Kolmostilanteet tiukassa ottelussa KPL:lle 19–15 (avausjaksolla 7–6).

– Pelin luonne tulee olemaan tiukka. Kitee tuli kovasti ja tulevat kotonaan vielä kovempaa. Hyvin sellaista nihkeää peliä, pitää olla kovia suorituksia. Nopeasti pitää peli käydä läpi, seuraava tulee nopeasti, KPL:n pelinjohtaja Matti Iivarinen muistutti.

– Peli oli pudotuspelityyppinen ottelu. Voittamaan tultiin, mutta ei ihan riittänyt. Pelattiin hyvin ulkona, siellä oli hyviä lyöntejä joukossa. Tästä ei jää muuta kuin pitää vain äkkiä latautua seuraavaan matsiin, Kiteen pelinjohtaja Raimo Bragge kertasi.

Avausjaksolla KPL:n kärki rakenteli tehokkaasti tilanteita, mutta kotiutus ontui. Vieraiden ainokaisen iski Antti-Jussi Toropainen toisen tasoittavalla lyömällä pallon väliin.

Kitee meni Valentin Ikosen lyönnillä toisella jaksolla johtoon, mutta tasoittavalla Juha Korhonen ja Matti Latvala iskivät johdon 2–1:een. Korhosen tasoitus oli painuva lyönti kakkospesän päältä maisemiin etutilanteessa, kun KiPan hyvin pelannut lukkari Jesse Eskelinen oli ensin irrottanut taktisella väärällä Tommi Mäentaustan kolmoselta. Latvala iski pallon tyylikkäästi väliin.

Vahvaa ulkopeliä esittänyt KPL teki Kiteen sisäpelin tukkoiseksi, eikä Kitee saanut jaksoa tasoihin. Kolmannen tasoittavalla palolta näyttänyt tuomio muuttui Mäentaustan ehtimiseksi kolmoselle. Seuraavalla lyönnillä Juho Hacklin iski palloa kovaa ja se sirvahti Kiteen ulkokentältä sen verran kauas, että Mäentausta karkasi 3–1:een. Latvala lisäsi kumuralla johdon 4–1:een. Kiteen kavennuksen neljännen aloittavalla löi kakkospalkinnon pokannut Ikonen.

Supervuoroparissa Kitee rakenteli kahdella palolla tilanteita, mutta kotiutukset eivät ottaneet onnistuakseen. Kunnes viimeisenä lyöjänä, ensimmäistä kertaa ottelussa lyömään astellut Jesse Eskelinen löi täydellisen lyönnin kolmosjatkeelle ja KiPa meni johtoon 0–1.

Tasoittavalla neloseksi jo toisella jaksolla vaihdettu Matti Latvala sai rakennettua palon ajon Juha Korhoselle, eikä Korhonen erehtynyt. Pallo väliin ja Mäentausta toi päivän toisessa tuodulla supervuoron tasoihin. Numerolla viisi pelannut Sasu Toikka kohdisti ensimmäisen lyönnin ja antoi toisella paukkua. Pallo väliin ja Anssi Lammila toi riemukkaan voittojuoksun 2–1:een.

KPL:n kärjessä Mäentausta, Lammila ja Hacklin pelasivat lähes täydellisen sisäpelin. Ulkopelissä Valtteri Luoma oli vahvassa iskussa, jonka kruununa mies haki Ikosen laittoman yrityksen kopiksi aivan kentän laidalta.

– Nussakka matsi, tulos on meidän kannalta väärä. Tultiin tätä peliä voittamaan ja taistelemaan hamaan loppuun asti. Ei lohduta tämä tilanne. Silloin kun karkki on suussa, se kannattaa pureskella tai nielaista. Tappio harmittaa, mutta monta juttua voidaan ottaa matkaan mukaan, Sami Partanen pohti.

– Ekalla jaksolla sisäpeli pyöri, mutta ei saatu jatkuvuutta. Ulkopeliin olen enemmän kuin tyytyväinen. Vastassa on hyvä ulkopelijoukkue, siksi se on tiukkaa, KPL:n parhaana palkittu Juho Hacklin kommentoi.

Puolivälierät jatkuvat tiistaina Kiteen Rantakentällä klo 17.30.

kuvat: Teemu Parta teksti: Harri Liekola

Comments


bottom of page