top of page

KPL nousi voittoon - KeKin voittoputki päätökseen!


KPL ja KeKi mittelivät pitkän kaavan kautta koleassa torstai-illassa. Lopulta voitto jäi KSS Energia Areenalle luvuin 2-1 (0-1, 2-0, 1-1, 3-2).

Navakka vastatuuli ei luonut sisäpelille otollisia olosuhteita, ja kun molempien joukkueiden ulkopeli oli hyvällä mallilla, kahden jakson aikana nähtiin yhteensä vain kolme juoksua. Näistä ensimmäisen tälläsi kouvolalaisille tuttu KeKin Ossi Meriläinen, joka kotiutti kolmannen vuoron tasoittavalla Perttu Ollin tarkalla kakkosjatkeen sivalluksella. KPL:n sisäpelin ratkaisuista puuttui koko jakson ajan paras terä, eivätkä isännät pystyneet murtamaan kauden mainiosti aloittaneiden kempeleläisten ulkokenttää. KeKi vei näin ensimmäisen jakson nimiinsä yhden juoksun turvin.


Toisella jaksolla nähtiin päättäväisempi KPL: ensimmäisen lopettavalla Matti Latvala kotiutti Patrik Vartaman, ja sama mies oli asialla myös kolmannessa vuoroparissa, tällä kertaa kotipesään ennätti KPL:n ykköspalkittu Tommi Mäentausta, joka kirmasi suoraan kakkospesältä kotiin.


Enempää juoksuja ei jaksolla nähty, joten edessä oli supervuoro. Siinä KeKin Matti Korhonen löi Onni Määtän kotiin, kun isäntien polttoheitto karkasi reippaasti ohi pirteästi pelanneen lukkari Aleksi Vainion. Kopla ei kuitenkaan taipunut, vaan tasoittavalla Teemu Nikkanen iski pelin tasoihin, etenijänä Mäentausta. Voittajaa etsittiin näin kotiutuslyöntikisasta.


Voitosta voittoon alkukaudella edennyt Kiri aloitti kotiutuslyöntikisan kohtalaisesti, kun sekä Korhonen että Meriläinen löivät omat etenijänsä kotiin. KPL ei kuitenkaan suostunut taipumaan kotiyleisönsä edessä, vaan heti kahden parin jälkeen tilanne oli jo 2-2, kotiuttajina juoksuissa Patrik Wahlsten ja Teemu Nikkanen ja etenijöinä Vartama ja Mäentausta. Kun vielä Arttu Ruuskan onnistui lyödä Aapo Kinnunen kotiin, Kopla pääsi riemuitsemaan maraton-ottelun voittoa.


Arsedelin juoksukooste


Lehdistötilaisuus

Matti Latvalan haastattelu


Comments


bottom of page