top of page

KPL nousi puhtaaseen voittoon – lopputurnauspaikka ratkeaa viikon päästä


KPL ja Tahko esittivät lauantaina Tampereen Messuhallissa tarkan ulkopelin ottelun, jonka päätteeksi KPL juhli voittajana 2–0 (1–0, 3–2) tuloksella. D-lohkon lopputurnauspaikka ratkeaa voittajalle viikon päästä lauantaina, kun Manse PP ja KPL iskevät yhteen.

– Ulkopeli oli hyvää koko ajan. Sisäpelissä tukkoista kentällemenosta lähtien ja se puuroutti peliä. Se on haastavaa tuolla hallissa, ei helppoa missään nimessä, KPL:n pelinjohtaja Iiro Haimi muistutti.

– Sisäpelissä ei päästy sille tasolle, mille olisi haluttu. Ulkopeli oli taatun hyvää, se mahdollisti voiton.

Avausjakso oli lukkareiden juhlaa. Tahkon Kalle-Tapio Huusko ja KPL:n Janne Kivipelto sotkivat oivallisilla väärillä muutenkin tukkeessa olleita sisävuoroja. KPL oli niskan päällä ja jakson ainoan juoksun löi Toni Laakso komealla kumuralla. Tahkon ainoa kolmostilanne päättyi Kivipellon narautukseen, eivätkä hyvinkääläiset saaneet lopulta yhtään yritystä kotipesään.

Janne Kivipelto oli lautasen herra


Tahko terävöitti sisäpeliään toisella jaksolla. Jokerikotiuttaja Juha Korhonen siirsi kolmossaumalyönnillä Tahkon 0–1-johtoon. KPL:n jokerimörssäri Jere Dahlström siivutti jakson tasoihin, mutta Korhonen siirteli kolmannen tasoittavalla Tahkon jälleen johtoon.

KPL oli tiukan paikan edessä, kun kahdella palolla se sai rakennettua kolmostilanteen Matti Latvalalle. Latvalan komea kumura upposi väliin ja Ville Pesu syöksyi 2–2:een. Jatkuneesta tilanteesta Toni Kohonen yllätti Tahkon kopparit ja Laakso sai hölkötellä 3–2.

– Se osoitti kovuutta, että pystyttiin nousemaan. Oltiin ahtaalla, ei alettu hätäillä. Hyvät lyönnit siihen ja sen jälkeen hyvä ulkovuoro. Vähän sellainen olo, että jäi parannettavaa voitosta huolimatta.

Kolmostilanteet 13–8 (avausjaksolla 4–1).

Tahko menetti otteensa lopputurnauspaikkaan tappion myötä. Viikon päästä lauantaina Manse PP ja KPL pääsevät selvin sävelin otteluun: voittaja etenee lopputurnaukseen.

teksti: Harri Liekola kuvat: Teemu Parta

Comments


bottom of page