top of page

KPL nappasi täydet pisteet kärkikamppailusta!


Kouvolan Pallonlyöjät jatkoi vahvaa pelaamista sunnuntaina kärkikamppailussa. KPL karkasi molemmilla jaksoilla läpilyöntien ansiosta karkumatkalle, eikä vajaamiehisestä Sotkamon Jymystä ollut uhkaamaan voittoa kuin ajoittain. Voittolukemiksi kirjattiin selvästi 2–0 (9–3, 8–3). KPL:n ykköspyssy Juha Korhonen tulitti seitsemän juoksua.

– Täytyy olla tyytyväinen. Hyviä lyöntejä ja osa kaverin hanskasta. Hyvää tekemistä kautta linjan, tilannetta tuli ja kaveri pienissä tilannemäärissä, tyytyväinen pitää olla, Juha Korhonen iloitsi.

Lyöjätilaston kärki Juha Korhonen kiskaisi seitsemän juoksua


KPL tuli peliin vahvasti. Juha Korhonen pääsi purkamaan ajoa ja lämäytti pallon kakkosjatkeelta läpi kahden juoksun arvoisesti. Jatkunutta ajoa purkanut Iiro Nokkala löysi tilaa myös kakkospuolelta kahden juoksun verran.

Jymy tuli tasoittavalle päättäväisesti ja kavensi tilanteen 4–3:een. Vuoropari päättyi erikoisesti, kun Anssi Lammilalle suunnattu lyönti tuomittiin lopulta kopiksi.

– Pakko sanoa tuomaritoiminnasta, että 4–3-tilanteessa selvä syöksykoppi tippuu lattiaan ja kolmostuomari näyttää, että pallo on kentässä. Meillä on täällä Ruutu mukana. Sellainen tilanne, että sieltä olisi vähintään pitänyt käydä katsomassa, jos ei osata muuten hommaa päättää. Peli olisi saattanut olla erilainen, vieraiden parhaana palkittu Roope Korhonen ihmetteli.

Joukkueiden juoksuhanat olivat kiinni toisen vuoroparin, mutta kolmannen aloittavalla KPL löi jakson ratkaisut. Juha Korhosen läpilyönti pysähtyi vesilätäkköön, eikä varmalta näyttänyttä kunnaria nähty. Janne Kivipellon kumuralla jakso olikin jo 7–3.

– Laskettiin, että voitetaan peli jos ei anneta lyödä läpi. Heti ensimmäiseen vuoroon helähti pari kertaa, sitten toisen jakson ensimmäiseen vuoroon. Siihen kaaduttiin, ei pystytty torjumaan niitä läpilyöntejä. Tosi tyytyväinen ja ylpeä siitä, että tultiin 4–3:een ja se on parantunut. Pystytään tulemaan, vaikka ollaan takana, Jymyn pelinjohtaja Jani Komulainen kertoi.

– Yli kahteenkymmeneen tilanteeseen pitäisi täällä päästä. Vastustaja pelasi hyvin, Topilla (Korhonen) oli hankalampi päivä. Huippujoukkueet vastakkain, Kouvola pelasi hyvin ulkopelin, Komulainen jatkoi.

KPL tiivisti ulkopeliään entisestään ja jakson loppulukemat tulivat harhaheitolla ja Juha Korhosen illan viidennellä lyödyllä.

Matti Latvala jatkoi kunnaritehtailuaan

Toisella jaksolla Matti Latvalan komea kumura yllätti Jymyn takakentän ja kauden seitsemäs kunnari vei Koplan 4–0-johtoon.

KPL takoi juoksuja tasaisesti, eikä Roope Korhosen kolme kotiutusta auttaneet. Lopulta selvä jaksovoitto 8–3 lukemin.

– Jaksettiin tehdä töitä tasaisesti. Hyviä lyöntejä ja ulkona esimerkiksi Hacklin (Juho) pelasi hyvin takana kopparina ja se vaikutti meidän peliin. Hyötyläisen Konsta oli työteliäs linjassa, pieniä asioita: hakee hyvin palloja ja ottaa huonoja heittoja kiinni. Semmoinen pisti silmään. Tyytyväinen ehdottomasti voittoon, KPL:n pelinjohtaja Matti Iivarinen jakoi kiitosta.

– Sotkamolta on ukkoja pois, mutta ei vähennä meidän voiton arvoa. Kovia jätkiä siellä riittää, Iiivarinen jatkoi.

Konsta Hyötyläinen sai pelinjohdolta kiitosta


Ottelun jälkeen tuomariston toiminta sai varsinkin Jymyn leirissä kritiikkiä.

– Yhden pyynnön jos saan esittää tuomaristolle. Saisinko omaan sähköpostiini pesäpallosääntöjen tuomariohjekirjan linjausasiakirjat. Helpottaisi paljon pelinjohtajana toimimista, kun tietäisi nämä kaikki asiat. Ottamatta kantaa, mitä tänään tapahtui. Se on mennyttä ja siihen ei ratkennut mikään tänään, Komulainen pyysi ottelun tuominneelta Jouni Ojalalta.

KPL:n ottelut jatkuva tiistaina kärkikamppailussa Joensuussa. Seuraavan kerran KPL on KSS Energia Areenalla kehissä 1. elokuuta ylemmän jatkosarjan avauskierroksella. Vastustaja selviää 29.7. pelattavan kierroksen jälkeen. Illan voiton myötä KPL varmisti jatkosarjaan sijoituksen kolmen parhaan joukossa.

kuvat: Teemu Parta

Comments


bottom of page