top of page

KPL NAPPASI TÄYDET PINNAT ALAJÄRVELTÄ


Sunnuntainen matka Alajärvelle toi KPL:lle kolme arvokasta sarjapistettä tuloksella 0 – 2 (2-4, 1-3). KPL oli koko ottelun ajan kuskin paikalla erityisesti hyvän ulkopelin ansiosta. Ykköspalkittu Toni Laakso löi kaksi juoksua ja kärkilyönnit 8/9. Kakkospalkinto meni kolme juoksua lyöneelle Ossi Meriläiselle.

Toinen jakso alkoi sisävuorolla, kun Aki Orava voitti hutunkeiton ja valitsi omilleen ulkovuoron. KPL sai etenijäjokerina toimineen Tommi Mäentaustan kolmoselle ja Meriläinen löi etumies Kari Kellokosken räpylän kautta pelin 0-1:een. Alajärvi sai tasoittavallaan paikat Sami Mikkolanaholle ja Sasu Iivariselle, mutta KPL:n ulkokenttä kesti yritykset. Toisella sisävuorolla KPL:n kärki sai taas painetta aikaan ja Sasu Toikka löi viistomailalla pallon väliin ja kotiutuspaikkaan päätynyt Teemu Nurmio iski kyselemättä pallon kolmosjatkeelle. Matti Latvala, joka oli jo kerran yrittänyt laittomalla, merkatulla lyönnillä kotiin, ehti kotiin. Pallo meni niukasti kolmospolttaja Nestori Yli-Sissalan yli.


Matti Latvala tuuletti tänään tuotua juoksua

Ankkurit sai taas paikat ykköstykeilleen, mutta Mikkolanahon ja Iivarisen kotiutuslyönnit eivät käyneet keppiin. Kolmannella sisävuorolla KPL sai taas kärjestä jatkuvaa tilannetta, mutta Meriläisen ja Toikan lyönnit eivät tuoneet tulosta. Oltiin tilanteessa, jossa Meriläinen oli kakkosella ja jäljellä oli enää kaksi lyöjää. Pelinjohtaja Eero Pitkänen laittoi Laakson kakkostilanteeseen liikuttelemaan lyöjäjokeriaan. Ensimmäisellä lyönnillä Laakso pisti pallon koppareiden eteen ja Meriläinen painoi kolmoselle. Seuraavan niitin Laakso tälläsi koppareiden taakse ja se painui läpi. Pitkä ja märkä ruoho hidasti palloa (tällä ja muillakin läpilyönneillä), joten kunnari jäi saamatta. Peli oli kuitenkin jo ratkaisevasti 0-4 ja AA joutui tekemään tilannetta palojen uhalla peräpäästä. Ankkureiden kakkoskärki saatiin kolmoselle ensiesiintymisensä tehneen lyöjä-/vaihtajajokeri Tuomas Tallbackan voimin, mutta KPL teki peräpäästä kaksi paloa. Etenijäjokerina paremmin tunnettu Juha-Matti Jaatinenkavensi komealla välilyönnillään ja Tallbacka toi toisen vapaataipaleella, mutta sen jälkeen kotijoukkue ei päässyt kakkospesää pidemmälle.


Meriläinen on tuonut tällä kaudella jo kaksi tavallista juoksua Laakson lyönneistä 

Toiselle jaksolle Laakso veti ensimmäistä kertaa tällä kaudella ulkopeliunivormun päälleen ja lukkaroi toisen jakson. Lyöntijärjestystä muutettiin siten, että Laakso tuli pidentämään ykköskeulaa numerolle viisi. Alajärvi sai hyvin pelanneen kärkietenijä Petrus Puputin taasen kolmoselle, mutta Iivarinen ei vieläkään onnistunut kotiutuspuuhissa. KPL sai vuorostaan kärjen toimimaan ja pesät etenijöitä täyteen yhdellä palolla. Laakson kakkossaumalyönti osui huonosti keppiin, mutta pallo leijaili onnekkaasti kakkoskoppari Henri Heikkisen eteen ja Matti Saukko toi jakson avausjuoksun. Seuraavana lyötyä pinnaa tuuletteli kakkossauman puhkaissut Meriläinen.


Toni Laakso esitti jälleen vahvaa peliä mailan varressa

Alajärvi sai taas hyvillä suorituksilla yhden palon ajolähdön, mutta Iivarisen kaksi ensimmäistä kumurayritystä jäivät etumies Saukolle ja viimeinen ilmeisesti pussinpohjalle yritetty säilytyslyönti jäi Saukolle, joka kiersi ykköspesän kautta heittämään kotiin ja teki näin kaksi paloa päättäen vuoron. KPL:n sisävuoro oli kärjen osalta vaisu, kun taas Alajärvi sai tilanteen päälle kakkoskärjestä. Lukkari Laakso sotki Mikkolanahon kotiutusyritykset nopealla rytmillään ja tilanne nollautui. Ykköskärjestä Janne Kivipelto saatiin Kellokosken ja Oravan toimesta kolmoselle ja AA-pelinjohtaja Matti Iivarinen laittoi yllätysmerkkiä päälle 1-3-tilanteessa – turhaan. KPL:n kakkoskärki loi tilanteen, kun Hacklin vei serkkupoika Nurmiota kaksi pesäväliä ja Valentin Ikonen täytti pesät (Hacklin pelasi toisen jakson Ikosen edessä). Meriläinen latasi merkistä kolmosvahti Rami Mäkistä kohti, jonka palautusheitto otti pompun kotipesän edessä ja karkasi lukkari Kivipellon kädestä – 0-3. Ankkurit kavensi vielä 1-3:een, kun Sasu Iivarisen etutilanteessa käyttämä kakkosrajakova meni Latvalalta läpi ja Jaatinen kirmasi kaksi pesäväliä aina kotiin saakka. Lisäjuoksuja ei kuitenkaan enää nähnyt ja KPL nappasi täyden pistepotin mukaansa.


Matti Saukon etumiespelaaminen on ollut isossa roolissa takatilanteita puolustaessa

1) Takatilanne kesti todella hyvin 2) Etenijämiesten (Saukko, Nurmio, Mäentausta) kentällemenot 13/18 3) Molempien jaksojen alussa johtoon

Teksti: Simo Pyöriä

Kuvat: Jukka Rasimus


Comments


bottom of page