top of page

KPL nappasi Kaakon Kahakasta selvän voiton – 12. voitto putkeen!


KPL otti haltuunsa Kymenlaakson herruuden kaatamalla Haminan Palloilijat isäntien 90-vuotisottelussa lukemin 0 – 2 (1-8, 2-5).

Ottelun kolmostilanteet menivät KPL:lle selvästi lukemin 10-22. Yleisöä Vallikentälle oli upeassa säässä saapunut kauden ennätysyleisö: peräti 3925 katsojaa!

Ensimmäisen jakson alussa KPL otti heti niskalenkin, kun kärki teki palottoman ajon ja Juha Korhonen pisti pallon kopparin avustuksella maisemiin kakkoskulmasta ja kiersi kauden ensimmäisen kunnarinsa. Matti Latvala otti vielä Korhosen kotiin merkatulla kumuralla ja peli oli 0-5. KPL:n ykköspalkinnon pokannut Matti Latvala oli tyytyväinen joukkueen rauhalliseen esitykseen.

– Kyllähän se aloitus oli sellainen, että aika rauhassa saatiin pealta ensimmäistä jaksoa. Pidettiin vain laidat kiinni, Latvala kertoi.

HP sai jakson ainoan juoksunsa harhaheitolla kolmselta. Juoksun toi Lauri Kaartokallio. Ensimmäisen jakson tilastoja kaunistelivat Janne Kivipelto ja Latvala yhteensä kolmella kotiutuksellaan. Kaikki kolme lyöntiä olivat komeita kumuroita. Ensimmäisellä jaksolla Juho Hacklin hauskuutti yleisöä. HP-lukkari Matias Hangasmaa tunnetaan korkeista tolpistaan ja tämän tiesi myös ”Hakki”. 2-3-tilanteessa mies karkasi korkean tolpan aikana täyttämään ykköspesää. Hacklin olikin tuojana 1-8 -juoksussa.

Toisella jaksolla KPL karkasi heti 0-2 karkumatkalle, mutta HP kiri tasoihin kahdella välilyönnillä. Kolmannen tasoittavalla KPL iski jakson ratkaisut yllättäviin kohtiin. Sasu Toikan, Iiro Nokkalan ja Konsta Hyötyläisen kotiutukset tulivat makeisiin paikkoihin.

– Toinen jakso oli kirrakka vääntö. Alkuun tehtiin pari juoksua, mutta Hamina tuli tasoihin hyvillä lyönneillä. Pidettiin pieni miittinki ennen kolmatta vuoroa ja siihen saatiin kolme juoksua lyötyä. Hyvää ulkopeliä ennen kaikkea, Latvala jatkoi.

KPL:n pelinjohtaja Matti Iivarinen ihasteli komeaa yleisömäärää ja muistutti kotijoukkueen hurmosvalmiudesta.

– Yleisöä tosi raakasti ja koko ajan oli semmoinen olo, että milloin  vastustaja sen hurmoksen löytää. Silla lailla varuillaan koko ajan. Ensimmäinen jakso meni siihen läpilyöntiin, meidän sisäpeli löpsähti vähän siihen. Onnistujia meillä kotiuttajat Latvalan Masa, joka löi tärkeitä juoksuja tärkeissä paikoissa ja ulkopelikin oli ihan hyvää koko ajan. Aikamoinen yleisömäärä ja hieno tapahtuma. Aika harvoin pääsee tällaisen yleisön edessä pelaamaan! Iivarinen kertasi.

HP:n pelinjohtaja Petri Pulliainen oli ottelun jälkeen vaitoinainen.

– Vastus oli äärettömän kova ja piti hyvin onnistua, mutta emme oikein onnistuneet. Kyllä meillä oli paikka siinä 2-2:ssa, mutta vastustaja sai kuitenkin vähän liian helpolla ne juoksut siinä. Sijoitusvirheitä ykkös-kolmostilanteissa ja saivat juoksut sieltä. Tämä kuuluu lajiin ja virheistä rankaistiin, Pulliainen mietti.

Isäntien parhaana palkittu Matias Hangasmaa piti omaa peliään hyvänä, mutta muuten totesi KPL:n paremmuuden.

– Oltiin vähän mukana, mutta ei sit oikein kuitenkaan. Vastustaja oli parempi tänään. En tiedä oliko siinä omassakaan pelissä mitään ihmeellistä. Omaan peliin olen ihan tyytyväinen, mies mietti.

KPL:lle voitto oli jo 12:s putkeen. Sarja jatkuu sunnuntaina Koskenkorvalla. Tiistaina KSS Energia Areenalla pelataan kärkikamppailu KPL:n ja Vedon välillä.

Yorumlar


bottom of page