top of page

KPL nappasi ensimmäisen kiinnityksen – Toikka tehokkaana


KPL-Oulun Lippo 2-0 (5-4, 10-3)

Puolivälieräsarjan ensimmäinen kohtaaminen pysyi ensimmäisen jakson ajan tiukkana kamppailuna, mutta Lipon toisen jakson ulkopelivirheet siivittivät KPL:n lopulta suvereeniin voittoon ja ensimmäiseen kiinnitykseen. 

– Vain lopputulos merkitsee näissä peleissä, vaikka kaveri vähän avittikin, KPL:n pelinjohtaja Eero Pitkänen tuumi.

Kotijoukkuueen suurin sankari oli kuusi juoksua lyönyt ja yhden tuonut Sasu Toikka, joka merkkautti myös kärkilyönnit 8/9. Peräti neljä KPL:n pelaajista toi kolme juoksua, ja Ossi Meriläinen kotiutti mailan varressa neljästi. Sekä Anssi Lammilan että Konsta Hyötyläisen kärkilyöntiprosentti oli sateisessa illassa täydet sata.

Sasu Toikka pelaa isoa tonttia

Sasu Toikka pelasi loistavasti niin sisällä kuin ulkonakin.


Myös Lipon Jere Vikström (8/9) ja Jali-Matti Kurkela (6/6) loistivat kärkilyöntitilastoissa.

– Tämä oli Sasulta hieno peli. Kuusi lyötyä ja upea syöksykoppi, Pitkänen suitsutti.

Ottelun ensimmäisellä jaksolla joukkueet löivät juoksuja lähes vuorotellen. Vierailijoiden Antti Korhonen avasi juoksutilin kotiuttamalla Vikströmin, mutta toisen vuoroparin aloittavalla KPL otti etumatkaa Meriläisen, Toikan ja Valentin Ikosen lyömillä juoksuilla.

14012386_10154393785899197_609003776_o

Teemu Nurmio meni hyvin kentällä ja kulki totutun kova myös kotiin.


Kotijoukkueen johto venyi parhaimmillaan jopa kolmeen juoksuun, mutta Lippo sai kuitenkin kirittyä välimatkaa, kun Marko Pelkonen, Tapani Piri ja Korhonen löivät vielä juoksun mieheen. Isännät saivat kuitenkin pidettyä pelin 5-4:ssä, mikä takasi jaksovoiton.

Sirkushuveja vesisateessa

Tauon jälkeen meno oli toinen. KPL napsi ensin ulkokentällä Lipolle palot täyteen helpon näköisesti Jali-Matti Kurkelan lyömää ja Vikströmin tuomaa juoksua lukuunottamatta, mutta sisävuorossa rummutus vasta alkoikin.

Kouvolalaiset löivät sateisesta säästä huolimatta peräti kahdeksan juoksua yhteen sisävuoroon. Myllyn aloitti Matti Latvala, joka löi pallon väliin ja kotiutti kolmosella kärkkyneen Tommi Mäentaustan. Lipon ulkopeli sakkasi pahoin, sillä joukkue päästi useamman lyönnin pitkäksi, eikä KPL jättänyt tilaisuuttaan käyttämättä.

Mäksä piti huolen, että kentällä on kotiuttajille ruokaa.

Mäksä piti huolen, että kentällä on kotiuttajille ruokaa.


Maratonsisävuoro jatkui Toikan, Ikosen, Meriläisen kotiutuksilla, kun kotiin puolestaan juoksivat Lammila, Teemu Nurmio, Juho Hacklin ja edellä mainitut Mäentausta, Toikka sekä Saukko.

– Annoimme kahdeksan juoksua, ja KPL voitti avustuksellamme. Meidän täytyy saada otetta ja ryhtiä ulkopeliin, Lipon pelinjohtaja Markku Hylkilä päiviteli.

Ryöpytyksen jälkeen peli tasoittui, eikä ottelussa nähty enää kuin muutama juoksu. Lippo sai kavennettua ottelun kolmannessa vuoroparissa 8-3:een, kun puolestaan KPL:n ulkopelissä oli parantamisen varaa, mutta kiri jäi tyngäksi.

Kotijoukkueen Lammila ja Mäentausta toivat pelin 10-3:een, ja ensimmäinen kiinnitys välieräpaikkaan oli varma.

– Olen miettinyt paljon kotiutuksia ja kokeillut kaikkea. Tätä on odotettu kauan, kuuden lyödyn juoksun mies Toikka myhäili lopuksi.Teksti: Anni Saarela

Kuvat: Teemu Parta & Jukka Rasimus

viestinta@kouvolanpallonlyojat.fi

Comments


bottom of page