top of page

KPL matkaa Tampereelle – Jere Dahlströmille 500. ottelu


Kouvolan Pallonlyöjät ja Manse PP iskevät toistamiseen yhteen sunnuntaina Tampereen Kaupin pesäpallostadionilla. Perjantaina sarja-avauksessa KPL oli vahvempi 2–1 s (7–4, 4–7, 1–0) tuloksella. Runsasjuoksuisessa ottelussa nähtiin kaksi kunnaria, joista Manse PP:n Juha Niemen kentän halkaisija oli toisen jakson ratkaisu.

KPL:n lyöjäjokeri Jere Dahlström avasi kauden kolmella kotiutuksella. Se ei kuitenkaan tyydyttänyt sunnuntaina uransa 500. runkosarjapeliä pelaavaa kotiuttajaa.

– Oman lyöntipelin osalta huomasi, että olin jokaisen treenipelin pois. Merkissä ei tullut sakkauksia, kovaa hakemista oli muuten. Pelisuorittaminen pitää saada oikealle tasolle, sitä ei saa ongittua kuin pelaamalla, kaikkien aikojen 12:na pelaajana 500. ottelun rajapyykin ylittävä Dahlström kertoo.

Tilastopyykin ylitys ei Kankaanpään Mailan paidassa kaudella 2001 Superpesisuraansa aloittanutta Dahlströmia juuri hetkauta.

– Yksi muiden joukossa. En ole koskaan tilastoja kauheasti miettinyt, enemmän vaan nauttinut pelaamisesta. Ei niillä rajoilla ole itselle merkitystä. Mieleen on jäänyt varmaan ensimmäinen Superin peli. Oltiin muistaakseni KaMan kanssa pelaamassa Helsingissä ja löin viimeisenä lyöjänä ykköseltä etenijän kotiin. Ja kyllähän toinen minkä muistaa, on pari vuotta sitten hirvikolarin jälkeinen peli.

Tommi Mäentausta toi viisi juoksua perjantaina


Viimeksi Tampereella 90-luvulla

Miesten pääsarjapesäpallo palaa Tampereelle pitkän tauon jälkeen. Tamperelainen pääsarjajoukkue on viimeksi pelannut pääsarjassa kaudella 1991. KPL on tästä huolimatta edellisen kerran vieraillut Tampereen pesispyhätössä kaudella 2013, jolloin se pelasi näytösottelun Sotkamon Jymyä vastaan. Tuosta KPL-miehistöstä kärkipari Tommi Mäentausta–Anssi Lammila on edelleen ennallaan.

– Itse taisin pelata siellä viimeksi 94 tai 95. Hyviä muistoja, olisiko ollut C-poikien leiri muistaakseni, Kitee taisi voittaa sinä vuonna finaalin. Silloin edustin Vaasan Mailaa ja oliko eka tai toka mitali meille, historiallinen hetki joka tapauksessa. Kuohuvat siis alkoholittomat oli meillä saman tien kun juhlittiin, Dahlström nauraa.

Perjantain ottelu jätti KPL:lle vielä paljon parannettavaa, joten sunnuntaina ainakin lyöjätykin ruuti on kuivaa. Mansen nykyhetken joukkuetta Dahlström pitää iskukykyisenä. Avauspelissä varsinkin joukkueen päävaihtaja Juuso Myllyniemi pelasi erinomaisesti. Jokerikotiuttaja Tommi Malinen debytoi myös komeasti lyömällä kolme juoksua.

– Nousijajoukkue, jota ei sovi aliarvostaa. Jokaiseen rooliin on siellä vahvat miehet. Mansea vastaan on kiva pelata, siellä on paljon vanhoja pelikavereita.

– Perjantaina meiltä oli vahva ja määrätietoinen alku, se loppui liian nopeasti. En tiedä tuntuiko, että meneekö itsestään. Lataus tippui ja se on aina vaarana. Mutta se on urheilua ja pesäpallon parhaita juttuja. Pelistä ei pysty olemaan varma, vaikka miten näyttäisi varmalta. Ihan hyvä peli kuitenkin, pystyttiin voittamaan ja jäi parannettavaa, kaikkien aikojen lyöjätilaston kärki pohtii.

Ottelu suorana Ruudun Fanikamerasta klo 17.00!

teksti: Harri Liekola kuvat: Markku Lintula

Bình luận


bottom of page