top of page

KPL:lle kirvelevä tappio tiukan vääntämisen päätteeksi


Kouvolan Pallonlyöjät joutui nöyrtymään toistamiseen KSS Energia Areenalla Sotkamon Jymylle välierien kolmannessa kamppailussa. Roope Korhosen kumuralla Jymy nappasi voiton supervuoron päätteeksi 1–2s (0–1, 8–4, 0–1). Yleisöä KSS Energia Areenalla oli hienosti 3214 katsojaa.

Avausjaksolla Roope Korhosen lyöty juoksu jäi ainoaksi kolmannen vuoroparin tasoittavalla. Tärkeissä paikoissa Korhonen nousi tärkeään rooliin.

– Näissä peleissä, kun onnistuu ratkaisevissa paikoissa, niin se yleensä riittää. Pojat pelasivat hyvin. Jos olisin pelannut paremmin, niin peli olisi ollut erinäköinen. Muulle joukkueelle täydet propsit, Korhonen kehui joukkuettaan.

Supervuoron ratkaisujuoksu on syntynyt


Toisella jaksolla KPL:n jokeri Juha Korhonen nousi ratkaisijan rooliin komealla takakentän puhkaisulla, jolla KPL nousi 2–4 tappioasemasta 6–4-johtoon.

– Kolme lyöntiä itsellä hyviä, muuten heikkoa. Harmittaa suunnattomasti. Ekalla jaksolla ja superissa olisi pitänyt olla kovempi kaveri, Juha Korhonen manaili.

– Hyvällä lyönnillä saa juoksuja, mummonloikilla ei niitä pinnoja yleensä tule, ”Kore” jatkoi.

Juha Korhonen juoksi tuplajuoksun kunnarin jälkeen


Sotkamo voitti ottelun kolmostilanteet 19–20 ja pelinjohtaja Jani Komulainen oli tyytyväinen joukkueensa peliin.

– Ilahduttavaa oli, että peli parani monella osa-alueella. Loistavaa ulkopeliä ja 20 tehtyä tilannetta. Pelit jatkuvat samanlaisina. Ainoa ero on nyt, että meillä on kaksi ottelupalloa ja kaverilla on pakkovoitto Sotkamossa. Muuta eroa ei ole, Komulainen kertoi.

– Ratkaisut kulminoitui taas loppuun. Ensimmäinen jakso hyvin kireää. Toisella jaksolla Sotkamo hallitsi peliä, mutta päästiin läpärillä peliin mukaan, KPL:n pelinjohtaja Matti Iivarinen mietti.

Tommi Mäentausta ei ollut tyytyväinen avausvuoron polttamiseen


Ottelun jälkeen puhututti myös avausjakson ensimmäinen sisävuoro, jossa KPL:n Matti Saukko näytti ehtivän kotiin. Tuomaristo ei kuitenkaan täpärää tilannetta lähtenyt tilannetta videolta kelaamaan.

– Ohjeistus on tullut siitä, että pelin kulminaatiopisteissä voi mennä videotarkistukseen. Tuomari tekee siinä tilanteessa ratkaisun hyvinkin nopeasti. Jälkiviisaana on helppo sanoa, että olisiko pitänyt mennä katsomaan. Oman näkemykseni mukaan siinä kohtaa ei ollut kulminaatiopiste. Välieräsarjassa ei ole haastot käytössä, pelituomari Suvi Kaukovalta kommentoi tilannetta.

Välierät jatkuvat tiistaina Sotkamossa klo 17.00. Tarvittaessa viides ottelu pelataan KSS Energia Areenalla torstaina 6.9. klo 16.30 alkaen.

teksti: Harri Liekola kuvat: Teemu Parta

Comments


bottom of page