top of page

KPL:llä onnistunut perjantaiKouvolan Pallonlyöjillä oli syytä juhlaan perjantaina. Edustusjoukkue haki puhtaan voiton Kempeleen Kiristä ja C-poikien joukkueet voittivat paikat Nuorisoleirin kilpa- ja pelisarjan mitalipeleihin. C-pojat kohtaavat välierissä molemmissa sarjoissa Joensuun Mailan. Kilpasarjan välierä klo 8.30 ja pelisarjan klo 9.00.


Ailahtelevasti viime aikoina esiintynyt Pallonlyöjät teki näyttävän ryhtiliikkeen Kempeleessä, kun se kukisti selvin lukemin kotijoukkue Kirin. Lopputulos kirjattiin Koplalle 0-2 (3-6, 1-7).-Pelinä sellainen kuin ounastelin. Ulkopelissä puolustettiin takatilannetta hyvin. Saatiin usein palo alle ennen kuin tilannetta tuli. Se helpotti puolustamista. Omaan sisäpeliin olen tyytyväinen, tehtiin 13 juoksua. Oikein tyytyväinen, pelinjohtaja Iiro Haimi kertoi.


KeKi tuli otteluun terävästi ja siirtyikin johtoon heti avausvuoroparissa Aatu Saastamoisen lyönnin painuttua mainosaitojen taakse. Kopla tuli seuraavassa vuorossa tasoihin ja ohi, mutta KeKi kuittasi tilanteeksi 2-2 tasoittavallaan. Tehokkaasti niin ulkona kuin sisällä esiintynyt Kopla käänsi jaksovoiton itselleen kolmannessa vuoroparissa repäisemällä Teemu Nikkasen ja Arttu Ruuskan lyönneillä kahden juoksun johtoon. Ossi Meriläinen lisäsi kaulaa neljännen vuoron kahdella lyönnillään, etenijöinä viilettivät neljä juoksua ottelussa tuonut Tommi Mäentausta sekä kotiutuksessakin onnistunut Ville Pesu. Kun KeKi onnistui tasoittavalla vuorollaan lyömään vain yhden juoksun, jaksovoitto meni Koplalle lukemin 3-6.


KPL:n pelaamisen taso on viime peleissä heitellyt ottelun sisällä, mutta tällä kertaa niin ei käynyt, sillä joukkue jatkoi vahvoja otteitaan myös toisella jaksolla. Vaikka KeKi löi tälläkin kertaa avausjuoksun, jakso oli Koplan heiniä. Vierasjoukkue takoi ensimmäiseen kolmeen vuoroon seitsemän juoksua ja piti edellisissä kahdessa ottelussaan tehokkaasti kotiuttaneen KeKin aisoissa ryhdikkäällä ulkopelillään. Jakso päättyi Koplan selvään 1-7 voittoon ja koko ottelu Pallonlyöjille puhtaasti 0-2 (3-6, 1-7).


-Heittäytyminen tuotti voiton. Kolme edellistäkin peliä on hallittu, mutta ei ole saatu kahta tasaista jaksoa. Nyt se tuli, ykköspalkittu Juho Hacklin pohti.


Koplalta Ossi Meriläinen kotiutti neljästi, Arttu Ruuska kolme kertaa. Matti Latvala vaihtoi sadan prosentin tehoilla, löi kaksi ja toi yhden juoksun. Näyttävien yksilösuoritusten lisäksi KPL:n voiton takeena oli ennen kaikkea joukkueen tasaisuus ja tarvittava terävyys niin sisä- kuin ulkopelissä.

Jäämeren tupla jatkuu KPL:n osalta lauantaina 30.7. Raahessa, jossa vastaan asettuu klo 16.00 Pattijoen Urheilijat. PattU vei joukkueiden edellisen kohtaamisen KSS Energia Areenalla, joten Koplalla on ottelussa revanssin paikka.

Comments


bottom of page