top of page

KPL lähtee puolustamaan mestaruutta B-poikien finaaleihinViime kauden päätteeksi KPL:n B-pojat juhlivat SM-kultaa 1020 katsojan edessä. Tänä vuonna tahti on jatkunut vakuuttavana. 18 ottelusta vain yksi on päättynyt tappioon. Aiemmilla otteluilla ei kuitenkaan ole väliä, kun KPL ja Hyvinkään Tahko mittelevät mestaruudesta. Sama pari oli vastakkain finaaleissa myös syksyllä 2013, silloin Tahko vei kirkkaimmat mitalit. Tänä vuonna finaalijoukkueet kaatoivat välierävastuksensa suoraan 2-0. KPL:n jyrän alle jäi Vimpelin Veto, kun Tahkon mankelissa pyöri Sotkamon Jymy.

KPL:llä on mahdollisuus historialliseen tuplamestaruuteen juniorisarjoissa. Edellisen kerran KPL on juhlinut sekä A- että B-poikien mestaruutta vuonna 1975.


Joukkueet kohtasivat runkosarjassa kahdesti ja molemmilla kerroilla KPL nappasi voiton (klikkaamalla tulosta tilastoihin): 2.6. KPL-Tahko 2 – 0 (7-6, 2-1) 7.7. Tahko-KPL 1 – 2s (3-7, 5-3, 2-3)

KPL:n kokoonpano Vimpelin Vetoa vastaan 9. syyskuuta. 1. Santeri Löppönen 3V 2. Valtteri Luoma 1V 3. Jere Paananen 2P 4. Antti Tuhkanen 2K 5. Jere Sarkkinen 2V 6. Jasperi Luoma S 7. Valtteri Hämäläinen 3K 8. Aleksi Pihkala L 9. Isto Kauppinen 3P 10. Jani Hoteila 11. Leevi Kinanen 12. Toomas Tokko

KPL:n B-ikäluokan joukkue muuttui viime kauden jälkeen runsaasti, kuten juniori-ikäluokissa usein lajista riippumatta tapahtuukin. Ehkä tärkeimpänä lukkari Jesse Eskelisen saappaat jäivät Aleksi Pihkalan täytettäväksi. Pihkala on pelannut koko kauden jatkuvasti korkealla tasolla. Pieni jalkavamma on kuitenkin haitannut juoksemista ja hyvä vaihtaja & kumuralyöjä onkin mennyt osittain hukkaan lyöntijärjestyksen peräpäässä.

Aleksi Pihkala hoitaa lukkarin tonttia

Hyvää kesää myös sisällä pelaa lahtelaislähtöinen Antti Tuhkanen, KPL:n kakkoskoppari ja sisäpelin nelonen. Tuhkanenkin oli viime kauden lyöntijärjestyksen peräpäässä, mutta täksi kaudeksi roolia jäi otettavaksi muutaman pelaajan tultua yli-ikäisiksi B-poikiin. Tuhkanen onnistui erityisen hyvin tämän kauden kahdessa voitokkaassa Tahko-pelissä, joissa kertyi kovat tehot 1+6/5. Sisäpelissä ikäisekseen todella kovalyönti KPL-jokeri Jani Hoteila voi myös ratkaista otteluita yksittäisillä lyönneillä. Lisää tietoutta KPL B:n pelaajistosta voit tankata välieräsarjan ennakosta: *täältä*.

Tahkoon:

Mika Lehdon johtaman Tahkon kokoonpano viimeisessä välierässä Sotkamon Jymyä vastaan. 1. Eetu Hämäläinen 2K 2. Matias Kauppinen 1V 3. Santtu Patova 2P 4. Leevi Lehto 3P 5. Jere Harjuvaara 3K 6. Aleksanteri Haukka 3V 7. Erik Lahti S 8. Miki Leppäniva L 9. Mika-Matti Heinonen 2V 10. Jere Handolin 11. Elias Lehto 12. Jere Halttunen

Pelinjohtaja Juuso Ilander, minkälainen joukkue on Hyvinkään Tahko? “Hyvinkää on hyvä sisäpelijoukkue. Kolmelta ensimmäiseltä mieheltä löytyy hyvät jalat ja vaarallisuutta mailan varressa. Joukkueessa on myös erilaisia kotiuttajia. Lehto ja lyöjäjokeri Halttunen lyövät vasurilta hyvin kumuraa ja numerollaviisi Harjuvaara lyö palloa suoraviivaisesti reunoille. Ulkopelissä Hyvinkäällä on hyvä etukenttä: Lahti-Kauppinen kaksikko suorittaa hyvin näpyistä ja pelaa vaihtotilanteissa rohkeaa peliä läheltä.” Ketkä ovat finaalisarjan avainpelaajat? “Hyvinkään avainpelaajat sisäpelissä ovat numerot 1-3, eli Hämäläinen, Kauppinen ja Patova. Tämä kolmikko jos pääsee rällästämään kokoajan paloitta niin tekevät kovaa jälkeä. Meillä avainpelaajina ovat päävaihtajat Valtteri Luoma ja Jere Paananen, että miten pojat onnistuvat vaihtotöissä. Välieräsarjassa oli ajoittain vaikeaa, mutta edelleen selkeillä ratkasuilla ja hyvällä suunnitelmalla päästään pitkälle.”


Mitkä asiat tulevat ratkaisemaan mestaruuden? “Ratkaisu tulee varmasti näille molempien numeroille 1-3: miten homma toimii, eli saadaako kumpikaan joukkue pääkotiuttajille ‘ruokaa pöytään’ mahdollisimman pienillä palomäärillä. Ulkopelissä pitää kokonaisuus olla kunnossa ja tehdä niitä voittavia suorituksia silloin kun on paikka. Hyvällä sisäpelillä voittaa pelejä, mutta hyvällä ulkopelillä voittaa mestaruuksia!”

B-poikien ensimmäinen loppuottelu Kouvolan Pallonlyöjät – Hyvinkään Tahko Tiistaina 20.9 klo 16.00, KSS Energia Areena, Kouvola Liput 8e, alle 15-vuotiaat ilmaiseksi

Loput ottelut la 24.9. Tahko-KPL 14.00 su 25.9. KPL-Tahko 14.00 (tarvittaessa)

kuvat: Jere Kurvi

Комментарии


bottom of page