top of page

KPL kylvetti Kiteen ja nappasi puolivälierien kotiedun!

Kouvolan Pallonlyöjät jatkoivat hyvää pelivirettään tiistaina Kiteen Palloa vastaan 2178 katsojan riemuksi. KPL kylvetti ilman Sami Partasta pelannutta KiPaa luvuin 2-0 (11-0, 5-1). Kolmen pisteen voiton myötä KPL varmisti runkosarjan nelossijan ja kotiedun puolivälierissä. Puolivälierissä vastaan tulee Oulun Lippo Pesis. Sarja alkaa tiistaina 16.8. Kouvolassa.

kpl_kipa

Matti Latvala oli kentän näkyvämpiä hahmoja mailan varressa (4 lyötyä, 1 tuotu, kärkilyönnit 9/10), mutta esitti myös ulkopelissä huimia otteita.

-Kaksi pakkovoittoa hoidettiin kunnialla ja saavutimme tavoitteen.  Toki sitä saatiin jännittää viimeiseen lyöntiin saakka. Oma roolini on mailan varressa muuttunut, mutta mahtava paikka on näyttää, osaako lyödä miestä kotiin, KPL:n ykköspalkittu Latvala iloitsi.

KPL:n pelinjohtaja Eero Pitkänen kertoi pelitahdin näkyneen joukkueen otteissa, mutta oli tulokseen tyytyväinen.

-Tavoite täyttyi tältä osin. Ei oltu ehkä ihan terävimmillään. Ekalla jaksolla Kitee antoi vähän siimaa ja toinen saatiin hieman tuurilla auki. Olimme mielestäni toisella jaksolla jopa virkeämpiä ja parempia kuin ekalla jaksolla, Pitkänen mietti.

Vierasjoukkueen pelinjohtaja Mikko Huotari antoi täyden tunnustuksen KPL:n hyvälle pelille.

-Meidän pelisuunnitelma ei toteutunut ja KPL pelasi hienon pelin, Huotari mietti.

Kiteen Pallon ykköspalkittu jokeri Antti-Jussi Toropainen (5/7 kärkilyönnit) manaili epäonnistuneita kotiutuksia, mutta antoi myös tunnustusta KPL:lle.

-Kaveri löi ja pelasi hyvin. Jatkossa pitää olla itse kovempia, Toropainen kertoi.

Kolmostilanteissa KPL oli parempi 28-11 (avausjaksolla 17-6).

Ossi Meriläinen osui neljästi

Avausjaksolla KPL näytti pelin suunnan heti avausvuorossa. Latvalalle pedattu paloton ajo käynnisti juoksujuhlat ja KPL kimmersi avausvuoron jälkeen 3-0-johdossa, kun Latvalan lisäksi Ossi Meriläinen ja Anssi Lammila löivät palloa väliin. Lisää tuli toisessa vuorossa Latvalan lyödessä palloa kolmosrajaan, eikä Veli-Matti Sigvart saanut vangittua palloa. Konsta Hyötyläisen pakotus poltti linjassa ja KPL siirtyi 5-0:aan.

Kitee sai tehtyä ajotilanteet Sami Joukaiselle ja Antti-Jussi Toropaiselle toisen tasoittavalla, mutta ruuti oli märkää. KPL lisäsi kierroksia kolmannen aloittavalla, kun Hacklin tirvaisi pallon kolmosrajaan ja jälleen se poltteli. Saukko toi 6-0. Teemu Nurmion mainio eteneminen Meriläisen kolmosluukkulyöntiin lisäsi johdon 7-0:aan ja Joni Rytkönen iski jatkuneesta tilanteesta pallon kauniisti kakkoskulmaan. Tilanne vaihtui 9-0:aan. Mäentausta löysi myös välistä tilaa, 10-0. Jakson päätöslukemat 11-0 löi kolmosrajasta hyvävireinen Hyötyläinen.

Latvala oli jälleen vireessä

Hyötyläinen oli jälleen vireessä


Toisella jaksolla Kitee meni hyvän ottelun pelanneen Antti-Jussi Toropaisen kakkosrajalyönnillä johtoon 0-1, kun Ville Posti kirmasi suoraan kakkoselta kotipesään. KPL:n tasoitus oli Latvalan kauniin välilyönnin taidonnäyte, mutta palottomasta ajosta KPL ei saanut lisäjuoksuja. Joukainen oli viedä Kiteen uudestaan johtoon toisen aloittavalla, mutta Matti Saukko sai tehtyä niukan palon varsilyönnistä. Pienen loukkaantumisen jälkeen jokeripaitaan palannut Teemu Nurmio puhkaisi  toisen tasoittavalla kakkosrajan ja pallo jäi suojaverkkoihin pyörimään. Saukko toi suoraan kakkospesältä 2-1. KPL ei saanut palottomasta ajosta niittiä pelille, vaan ratkaisua piti odottaa kolmannen tasoittavalle saakka.

Kiteellä oli kolmannen aloittavalla paikka tasoittaa, mutta Joukaisen lyönnit eivät hetkauttaneet KPL:n polttolinjaa. Tasoittavalla Latvala näytti aikalisän jälkeen jälleen lyönnin mallia. Näpäys riitti Saukolle, kun heitto karkasi ohi kotipesän. Ossi Meriläisen mainio lyönti kolmosjatkeelle meni läpi ja tuloksena kaksi lisäjuoksua. Tolppaan osunut pallo ei tuottanut enempää, joten Meriläisen kunnari jäi odottamaan pudotuspelejä. Kitee ei enää saanut neljännen aloittavalla iskua päälle ja KPL teki näyttävästi Valentin Ikosen, Saukon ja Sasu Toikan toimesta palot.

KPL:n pudotuspelit alkavat tiistaina 16.8.2016 Oulun Lippo Pesistä vastaan Kouvolassa. Kitee aloittaa minipudotuspelit torstaina JymyJusseja vastaan.

OTTELUN LEHDISTÖTILAISUUS:

https://youtu.be/88_1vGwwtDQ

Comments


bottom of page