top of page

KPL kirmaa voittoon ja Talvisuperin B-lohkon kärkeen


KPL voitti Haminan Palloilijat selkein lukemin 0-2 (2-4, 1-7). KPL pystyi pitämään pelin hallinnassaan molemmilla jaksoilla ja tämä tuotti toivotun tuloksen.Avausjakso pysyi hyvin KPL:n hallinnassa niin ulkona kuin sisällä, vaikka neljännessä vuorossa HP pääsi takaa-ajoon, kun KPL:n ulkopeli hetkellisesti herpaantui.


KPL avasi pelin väkevästi ulkona pitäen HP:n nollilla ilman kolmostilanteita. Sisällä peli käynnistyi avausvuorossa pesäväli kerrallaan yhden juoksun etumatkalle, kun Matti Latvala löi ja Tommi Mäentausta toi. Toisessa vuorossa kirittiin jo 0-3 etumatkalle, kun samat herrat taituroivat seuraavan pinnan ja Juha Korhonen löi vielä Patrik Vartaman kotiin. Kolmannen lopettavalla kakkoskärki rakenteli ajolähdön Wahlstenille, joka löi Ruuskan kotiin ja täten tilanteeksi 0-4.


HP pysyi ilman kolmostilanteita kaksi ensimmäistä vuoroa ja juoksutilin se avasi vasta neljännen aloittavalla, kun Antti Kortteenperä pääsi livahtamaan harhaheitolla kotipesään. Samassa vuorossa Juha Leskinen löi komeasti "merkistä väliin" ja näin ollen kotiutti Perttu Toikan tilanteeseen 2-4.


Jakson sinetöi HP:n virhe, kun loppupään lyöjien välistäjättöä ei ilmoitettu ennen kuin Aleksi Rantala astui lyöntipaikalle ja tästä seurasi automaattisesti "vuorossa" olleen Erik Lahden palo ykköspesälle. Avausjakson kolmostilanteet lopulta 4-9 Koplalle.


Ruutu-lähetyksen taukohaastattelussa lautasen ääreen palannut Elias Pitkänen:


Toinen jakso näytti alkavan sisällä hieman kankeammin mutta kakkoskärki laittoi lisävaihteen päälle jokeri Ville Pesu kärjessään ja tuotti jakson avausvuoroon huikeat kolme juoksua. Ensin Aapo Kinnunen ja Valtteri Hämäläinen löivät upeat hallisäännöissä läpilyönneiksi laskettavat lyönnit kakkosrajaan ja Patrik Wahlsten sivalsi vielä lopulta Hämäläisen kotiin.


Kolmannessa vuorossa KPL karkasi huimalle etumatkalle, kun Patrik Wahlsten tykitti kaksi juoksua Patrik Vartaman ja Eemeli Laineen tuomina ja lautasen ääreen palannut Elias Pitkänen kotiutti vielä Matti Latvalan muuttaen tilanteeksi 0-6. Ulkona KPL piti HP:n nollilla ilman kolmostilanteita taas kaksi ensimmäistä vuoroa eikä kolmanteen vuoroon rakenneltu tilanne lopulta tuottanut Oranssipaidoille juoksua.


Aapo Kinnunen löi neljännen aloittavalla vielä Jasperi Luoman kotiin summaten KPL:lle toiseen jaksoon 7 juoksua. HP lähti painokkaaseen takaa-ajoon viimeisellä lyöntivuorollaan ja Juho Hacklinin lyönti tuotti Mico Huttusen tuomana yhden juoksun. Takaa-ajo kuitenkin hiipui ja toinen jakso päättyi KPL:n voittoon lukemin 1-7.


Koko ottelun kolmostilanteet 6-17.


Jaksojen alkuun niskat nurin. On kivempi pelata kuin harjoitella, hyvä fiilis. Alusta saakka on ainut tarkoitus ollut voittaa, panostettu siihen että päästään lopputurnaukseen. On myös iso juttu koko pesiskansalle, kun saatiin lahjakas lukkari (Pitkänen) takaisin lavalle, pelinjohtaja Petri Tuuva kommentoi Ruutu-lähetyksen loppuhaastattelussa.

Voiton myötä KPL nousee B-lohkon kärkeen.


Katso Arsedelin juoksukooste 

Seuraavan kerran KPL pelaa lauantaina 9. maaliskuuta Seinäjoella Manse PP:tä vastaan klo 14.30. Liput Talvisuperin otteluihin myy Ticketmaster ja Ruutu+ -palvelu näyttää ne suorana.

Kommentare


bottom of page