top of page

KPL kaatoi Tahkon toistamiseen – tällä kertaa kotareissa


Kahden ottelun viikko toi Koplalle kaksi voittoa ja viisi pistettä. Sunnuntaina sateen kiusaamalla Pihkalan pesäpallostadionilla ensimmäinen jakso kaatui muutamaan Tahkon läpilyöntiin, mutta toisella jaksolla omatkin pellit aukesivat kunnolla. Paikalle saapunut äänekäs Mustakeltaisten fanibussillinen ja muu Pihkalaan saapunut väki sai jännittää aina kotiutuslyöntikilpailuun saakka. Loppulukemat KPL:lle 1 – 2k (5-4, 0-6, 0-0, 1-2). “Hyvä ulkopeli lukuunottamatta kaverin paria läpäriä. Niihin meni se piste, mutta voitto on aina voitto”, kommentoi  Toni Laakso.

Ensimmäisellä jaksolla Tahkon  Luka Raesmaa löi ensimmäisessä Superpesis-ottelussaan jo toisella lyönnillään pallon takaa läpi ja kiersi kunniaa. Raesmaa oli lähellä kiertää kunnarin toistamiseenkin toisella jaksolla, mutta kompurointi 1-2-taipaleella katkaisi vaihdon ja silloinen läpilyönti toi vain kakkostilanteen. Koplan juoksuista vastasi jälleen kovassa iskussa ollut Jere Dahlström (0+6). Dahlström upotti pallon kahdesti vastustamattomasti kolmoskopparina Teemu Nikkasta tuuranneen Teemu Rouhiaisen eteen. Kaksi Koplan juoksuista tuli harhaheitolla, kun polttoheitto karkasi kioskialueelle asti. Kunnarin ensimmäisellä jaksolla iski myös kolmosrajan puhkaissut Lauri Vierimaa (1+1/2), jonka Kalle-Tapio Huusko kotiutti välilyönnillään. Jakson voittojuoksun Tahkolle iski Juha Korhonen kakkossaumalyönnillään neljännen tasoittavalla.


Ilmeet olivat hetkittäin vakavia sateisessa Pihkalassa

Toinen jakso alkoi molempien joukkueiden osalta hyvällä tilanteiden rakentelulla, mutta kotiutuksissa kumpikaan ei onnistunut. Toisen vuoroparin tasoittavalla Dahlström heilutti jälleen tahtipuikkoa iskemällä pallon tällä kertaa kolmoskoppari Rouhiaisen yli. Kotiin kiirehtivät Santeri Löppönen ja Juho Hacklin. Tahko ei seuraavalla sisävuorollaan saanut mitään isompaa aikaa ja Mäentaustan iskettyä pallon Pihkalan stadionin legendaariselle kakkospuolen muuntajalle peli lähti luisumaan vieraiden käsiin. Mäentaustan kunnarin jälkeen pelinjohtaja Iiro Haimi täytti pesät jokereilla ja Sasu Toikka ja Dahlström pääsivät iskemään joukkueen nopeimmat pelaajat kotiin. 0-6 -tilanteessa Tahkon viimeinen sisävuoro jäi supervuoroparin odotteluksi ja KPL:n ei tarvinnut pelata omaa viimeistä vuoroaan. “Ulkona kun pelaa hyvin, niin kyllä se tällaisella porukalla aukeaa aina jossain vaiheessa. Ei siinä mitään kummempaa”, tuumasi Laakso.


Toisella jaksolla auennut lyöntipeli tarjosi Satu Toikallekin aihetta hymyyn

Supervuorossa Tahko sai yksittäisen miehen kolmoselle, mutta takapesiä ei saatu täyteen. Viimeisenä lyöntipaikalle tullut Juha Korhonen koetteli edessä pelannutta Sasu Toikkaa, mutta “Sape” kesti Korhosen iskut samaan kohtaan, josta tämä oli ratkaissut ensimmäisen jakson voiton. Koplan sisävuorolla Matti Latvala saatiin kolmoselle, mutta kotiutusratkaisu jäi polttolinjaan. Kotiutuslyöntikilpailussa Tahko aloitti lyömään. Ainut onnistuja oli KPL-kasvatti Kristian Malikine kolmospuolen kumurallaan, joten Latvalan keskipompun ja Hacklinin kakkospuolen lyönnin myötä voitto matkasi Kouvolaan.

“Mukavaa oli nähdä, että vieraspeliinkin oli tullut kunnolla porukkaa. Aina on mukava pelata, kun kouvolalaisia on katsomassa ja pitämässä ääntä! Eipä tässä muuta. Nyt sarja ja runkosarjavoiton metsästys jatkuu”, päättää Laakso.

KPL:n osalta ottelut jatkuvat tiistaina kello 18:00 Kiteen Pallon vieraana uusitulla Rantakentällä.

Comments


bottom of page