top of page

KPL jatkaa voitokkaana – Ankkurit kaatuivat puhtaasti


Sarjakärjessä porskuttava KPL nappasi täydet pisteet Alajärven Ankkureilta 2015 katsojan edessä torstaina. Loppulukemat kirjattiin KPL:lle 2–0 (7–2, 3–2). Voitto oli jo 15. putkeen.

KPL:n voiton takeena toimi laadukas kotiutus, eikä räpylässä KPL juuri antanut siimaa. KPL:n peliä vaikeuttivat pienet virheet mailan varressa ja hellekelistä huolimatta joukkueet jäivät melko alhaisiin kolmostilannemääriin. Kolmostilanteet kirjattiin KPL:lle 15–13 (avausjaksolla 9–5).

Kopla sai tuulettaa jälleen


KPL:n parhaana palkittiin hienosti pelannut Matti Latvala (0+2/1/3).

– Ekalla jaksolla päästiin keulaan ja se oli sellaista tasaista jyskytystä loppuun. Tauolla jäätiin koppiin, tehtiin typeriä ja epätyypillisiä virheitä. Onneksi ”Kore” (Korhonen) kaivoi kaksi kotiutusta loppuun, se oli taas semmoinen paikka mistä on puhuttu. Fokuksen pitää säilyä ja kestää. Onneksi selvittiin taas. Paljon oli toki hyvääkin, Latvala mietti.

KPL iski saman tien luun kurkkuun

KPL aloitti ottelun tyypilliseen tapaansa vahvasti. Nopeasti rakennettu tilanne ja taululla lukemat vaihtuivat 3–0:aan. Juoksukoosteesta kannattaa katsoa Juho Hacklinin laittoman lyönnin jälkeinen pomppu, jolla Anssi Lammila sai lönkötellä 2–0.

Lisää näyttäviä suorituksia tuli kolmannessa vuorossa, kun Matti Latvala taiteli Juha Korhosen jälkeen lukemiksi 5–1. KPL:n vahva alku oli lopulta myös Ankkureille liikaa ja KPL sai melko helposti 7–2 jaksovoiton.

– Meillä oli selkeä tarkoitus päästä ekalla jaksolla hyökkäämään ja Väliahon piti sotkea pomppupeliä. Ei pystytty siihen ekalla jaksolla ja KPL oli juuri niin hyvä, mitä se on ollutkin. Laadukkaita kotiutuslyöntejä löivät siinä. Toisella jaksolla tehtiin pieniä muutoksia. Penninkangas oli vaarallinen ja Lönnmark oli h-tin hyvä. Virheitä tehtiin kakkoskärjessä, siellä oli tollikointia. Lopussa ei päästy enää painostamaan, olisi pitänyt saada kaksi tai kolme juoksua, Ankkureiden viuhkamies Risto Ojanperä kertasi.

Korhonen nousi ratkaisijaksi – lyötyjä nyt 899

Toisella jaksolla KPL pääsi Toni Laakson lyönnillä kuskin paikalle, mutta Ankkurit menivät ohi Sami Mikkolanahon lyönnillä. Mikkolanahon lyönti oli tarttua kopiksi Valtteri Luoman räpylään, mutta ottikin kimmokkeen ja karkasi Tommi Mäentausta ulottumattomiin. Täpärästi kolmoselle palanut Mikkolanaho ei saanut kuitenkaan kunnaria ja KPL nappasi helposti kaksi paloa, kun edellä mennyt etenijä odotti kolmospesän kynnyksellä.

– Eka jakso oli vähän hermostunutta ja puututtiin epäolennaisiin juttuihin. Painotettiin, että pitää keskittyä oleellisen. Peli ei kuitenkaan parantunut toiselle jaksolle. Ankkurit on hyvässä nosteessa ja vaarallinen joukkue. Ahdingosta noustiin, siihen olen erittäin tyytyväinen, KPL:n pelinjohtaja Matti Iivarinen sanoi.

Juha Korhonen toi jo kauden 10. juoksun. Kore lähestyy 900 lyödyn rajaa vääjäämättä.


Kolmannen tasoittavalla KPL sai tilanteen Juha Korhoselle, joka löi kolme tehokasta lyöntiä viimeisenä lyöjänä. Ensin tasoitus 2–2:een, toisella takapesät täyteen ja kolmannella ulkokenttä suorittamaan. Jakso kääntyi KPL:lle 3–2. Korhonen on nyt tilastoinut urallaan 523 ottelussa 78+821=899 juoksua.

Vieraiden paras oli suomisarjasta takaisin Superpesikseen palannut iki-Veto Tuomo Lönnmark.

– Suomisarja oli aika leikkimistä loppupelissä. Pitää nauttia, kun pääsee pelaamaan. Kouvola sai hyvän alun ja ekalla jaksolla vähän lamaannuttiin. Toinen jakso ihan ok. Ensi viikolla pari tosi tärkeää peliä, luottavaisesti niihin, vakuuttavasti pelannut Tuomo Lönnmark kertoi.

KPL:n pelit jatkuvat tiistaina 3. heinäkuuta, kun KSS Energia Areenalle vastaan tulee Pattijoen Urheilijat.

kuvat: Teemu Parta

Comments


bottom of page