top of page

KPL jatkaa murskaamista – KaMa kaatui selvästi


KPL jatkoi tylyä pelaamista tiistaina KSS Energia Areenalla. KPL takoi taululle 2-0 (11-2, 4-1) lukemat Matti Latvalan (6 kotiutusta) ja Juha Korhosen (5 kotiutusta) johdolla. Korhosen hurja 15 juoksun peräkkäinen putki katkesi vasta avausjakson neljännessä vuorossa. KPL:n sisäpeliä kuvastaa hyvin kärjen vahva suorittaminen illasta toiseen. Joukkue teki koleassa kelissä peräti 23 kolmostilannetta ja iski laadukkaasti etenijöitä kotiin.

– Eka jaksolla hyvää peliä ja juoksuja reilusti. Kaikkiaan laajalla rintamalla onnistumisia sisällä, täytyy olla tyytyväinen, KPL:n pelinjohtaja Matti Iivarinen kommentoi.

Avausjaksolla KPL laittoi ison vaihteen silmään heti kättelyssä. Kärki rakensi tilanteita solkenaan ja lyöjät upottivat palloa väliin ja etukentälle.

– Uho taisi jäädä otteluisännän luokse. Ekaa jaksoa kuvastaa laadukas kotiutustyöskentely ja tilanteiden rakentelua kaverilta. Laakso 7/7 ja Lammila 6/7 ykköstilanteet, onhan se hienoa. Matin lyönneissä ei paljoa ollut tehtävää. Paljon laadukasta lyöntiä ja myös toisella jaksolla. Oltiin paremmin pelissä mukana toisella jaksolla, ehkä tuloksen verran ulkopelissä jäätiin. Sisäpeli oli kohtuullisen vaisua koko ajan. Täytyy nostaa pikkaisen kotijoukkuetta arvostuksessa ylöspäin. Pelasivat hienoa pesäpalloa, Jukka Karttunen kehui isäntiä.

– Kahdeksan kolmostilannetta, ei voida pelata voitosta. Kakkonen pitäisi olla edessä, mies jatkoi.

KPL on takonut viidessä kotiottelussa peräti 72 juoksua


KaMa tuli toisella jaksolla peliin mukaan Topias Liljan kakkosjatkeen läpilyönnillä. Ulkokenttä kesti kuitenkin orastavan paineen komeasti.

– Toisella jaksolla hyvä muistutus minkälaista peli on. Läpilyönti ja onneksi nopeasti pallo sieltä, eikä tullut kuin yksi juoksu. Valtteri Luomalta loistohaku keskeltä, hieno haku ja tärkeään kohtaan. Peli kiristyi ja se nostaa tunnelmaa erilaiseksi seuraavassa sisässä. Hyvin pystyttiin siinä toimimaan, Iivarinen jatkoi.

Vierasjoukkueen paras pelaaja Jouni Itävalo jatkoi KPL:n pelin kehumista.

– Isät vastaan pojat-meininki. Laadukkain sisäpelijoukkue, mikä on tällä kaudella tullut vastaan. Puhuttiin, että joudutaan puolustamaan takasta. Oli valtavan hyviä lyöntejä varsinkin ekalla jaksolla, siinä ei ollut oikeastaan mitään jakoa. Ei ansaittu tänään mitään, KaMan ykköspalkittu Jouni Itävalo mietti.

– Paljon meillä on aineksia ja nuoret tekevät kovaa töitä. Ottaa aikansa, että peli saadaan muottiin, Itävalo jatkoi.

Matti Latvalan maila on kuumana


Numerolla viisi laadukkaasti lyönyt Matti Latvala ei löytänyt erityistä syytä kovaan vireeseensä.

– Nyt on hyvin lähtenyt kausi liikkeelle, eihän siitä pääse mihinkään. Vähän kaveri auttoi parissa juoksussa. Pitää olla tyytyväinen, että sai lyötyä avauspinnat molempiin jaksoihin, 1+21 juoksua yhdeksässä ottelussa lyönyt Latvala kertoi.

Latvala nosti myös tärkeän seikan, joka on parantunut KPL:n pelissä.

– Moni on jäänyt alle kymmeneen tilanteeseen. Se on hyvä merkki. Selvä asia, että joka pelissä ei lyödä viittätoista juoksua. Jos pystytään antamaan kaverille se kymmenkunta tilannetta joka pelissä, niin se on hyvä tilanne. Ei ole hirveästi nyt tirskahdellut. Juteltiin, että ruuvia pitää kiristää myös ulkona ja Jannehan (Kivipelto) sitä orkesteria johtaa hienosti, Latvala mietti.

KPL:n kausi jatkuu Jukka Mäkisen lanseeraamalla Jäämeren kiertueella viikonloppuna. KPL kohtaa lauantaina Raahessa Pattijoen Urheilijat ja sunnuntaina Alajärvellä Ankkurit. Seuraavan kerran KPL lyö KSS Energia Areenalla tiistaina 12. kesäkuuta, kun vastaan tulee Imatran Pallo-Veikot.

teksti: Harri Liekola kuvat: Teemu Parta

Kommentarer


bottom of page