top of page

KPL ja IPV järjestivät kunnaritalkoot!Helteinen perjantai-ilta tarjosi varsinaisen makupalan runsasjuoksuisten pesäpallo-otteluiden ystäville, kun Koplan vieraaksi KSS Energia Areenalle saapui Imatran Pallo-Veikot. Ottelussa oli erityistä latausta ja samalla annos haikeutta, sillä Imatran paidassa tähän kauteen uransa päättävä kaikkien aikojen pesäpalloilija Toni Kohonen pelasi kaikella todennäköisyydellä viimeisen ottelunsa kouvolalaisyleisön edessä. Kohonen edusti KPL:ää kausina 2007 – 2010 sekä 2020 – 2021 ja oli varsinkin ensimmäisen visiittinsä aikaan merkittävässä roolissa Pallonlyöjien nousussa Superpesiksen kärkijoukkueiden joukkoon. Konkari on edelleen vireessä, sillä hän on Imatran paras kotiuttaja tehoin 1+29.

Ennen ottelua esiteltiin ja palkittiin junioreita


Kopla siirtyi johtoon avausvuorossa, kun tehoiltaa viettänyt Matti Latvala kotiutti huimaan vireeseen äityneen Patrik Vartaman. Pudotuspelipaikasta taisteleva IPV ei tästä häkeltynyt, sillä tasoittavalla Mikko Kosonen tälläsi pallon kolmosluukusta läpi kahden juoksun arvoisesti, tilanne vieraille 1-2. Kopla tuli tasoihin Ville Pesun tyhjään kenttään lyömällä kunnarilla. Mainosaitojen taustat ja alueen kasvillisuus tulivat varsin tutuiksi molempien joukkueiden koppareille, sillä Pesun kiskaisu oli ensimmäinen peräti viidestä ottelussa nähdystä kunniajuoksusta. Jaksovoitto ratkesi samassa vuorossa, kun ensin Ossi Meriläinen kotiutti Pesun ja tämän jälkeen Juho Hacklin Teemu Nikkasen. Näin avausjakso Koplalle juoksuin 4-2.Toinen jakso tarjosi viihdettä koko rahan edestä molempien joukkueiden kannattajille. Ensimmäisen vuoron lopettavalla KPL hankkiutui murskaavaan 11-0 –johtoon. Kunnarissa onnistuivat niin Ossi Meriläinen kuin Valtteri Luomakin – molempien lyönnit painuivat läpi kolmospuolelta. Pesäpallo osoitti kuitenkin erityislaatuisuutensa, sillä jakso ei ollut suinkaan taputeltu. Ihailtavaa uskoa omaan tekemiseensä esittänyt IPV aloitti huikean kirinsä heti toisessa vuoroparissa. Alkutahdit nousulle löi kouvolalaisyleisölle tuttu Sasu Toikka, jonka napakka lyönti painui maisemaan kunnarin arvoisesti, IPV:lle kolme juoksua. Koplalta Janne Kivipelto lisäsi tasoittavalla vuorolla Koplan johdoksi 12-4 kotiuttamalla Arttu Ruuskan, mutta se ei jarruttanut Imatran taistelua: kolmannessa vuoroparissa punanutut tekivät hyvillä lyönneillä juoksun toisensa perään ja kampesivat tasoihin. IPV oli kruunata jaksonousun neljännen aloittavalla, kun Joona Sikiön lyönti yllätti hapuilevasti pelanneen Koplan ulkokentän ja Ville Pietinen toi vieraat ensimmäistä kertaa johtoon toisella jaksolla.


Ilta oli kuitenkin Pallonlyöjien. Neljännen tasoittavalla IPV oli tehtaillut Koplasta jo kaksi paloa, kun Juho Hacklin onnistui viimeisellä lyönnillään järjestelemään pesät täyteen. Lautasen ääreen asteli ottelussa kuusi juoksua lyönyt ja kaksi tuonut Matti Latvala, joka riemastutti mustakeltaista yleisöä lyömällä pallon maratonportin viereiseen pusikkoon. Näin hengästyttävä toisen jakson juoksujuhla päättyi Koplan hyväksi lukemin 16-13 ja koko ottelu puhtaasti 2-0. Lajilegenda Kohonen löi ottelussa yhden ja toi yhden juoksun.

KPL:n ykköspalkittu Latvala ei voitosta huolimatta ollut tyytyväinen joukkueensa esitykseen.

- Ei oltu tänään hyviä. Vaikka sinne mahtui paljon hienoja lyöntejä, ei oltu ihan siellä ytimessä.


KPL:n pelinjohtaja Iiro Haimi oli samoilla linjoilla.

-Emme pelanneet riittävän hyvin johtoasemassa, hän tiivisti toisen jakson Koplan näkökulmasta. Haimi myös peräänkuulutti pelaajilta ammattiylpeyttä, jonka tulisi näkyä terävänä pelaamisena selvässä johtoasemassakin.

Seuraavaksi KPL taistelee arvokkaista sarjapisteistä sunnuntaina 7.8. kello 17, jolloin se kohtaa vieraskentällä vahvan kauden pelanneen Hyvinkään Tahkon. Kotiottelut jatkuvat perjantaina 12.8. klo 18.00 Kempeleen Kiriä vastaan.

Comentários


bottom of page