top of page

KPL haki täyden pistepotin Koskenkorvan Urheilijoilta – voittoputki on ennätyspitkä


Koskenkorvan Urheilijat tarjosi KPL:lle numeroita tiukemman haasteen, mutta laaja sisäpeliarsenaali riitti tuomaan Pallonlyöjille kolmannentoista peräkkäisen voiton loppulukemin 0 – 2 (6-16, 4-5). Ykköspalkittu Tommi Mäentaustan iltapuhde oli hurja: 11 onnistunutta kentällemenoa yhtä monesta yrityksestä ja viisi tuotua juoksua – mukaanlukien toisen jakson voittojuoksu.

KPL kirjoitti seurahistoriaa voitolla, sillä koskaan aiemmin KPL ei ole Superpesiksessä kyennyt kolmeentoista peräkkäiseen voittoon. Kaikkien aikojen ennätykseen KPL:llä on vielä matkaa, sillä kaudella 1969 KPL voitti peräti 18 ottelua putkeen. Voitolla KPL vankisti asemaansa sarjan kärjessä. Tiistaina ennen juhannustaukoa on vielä kirsikka kakun päälle, kun sarjakakkonen Vimpelin Veto saapuu KSS Energia Areenalle!

KPL:n selätys on ollut vaikeaa


Ensimmäisen jakson avausjuoksu oli Juha Korhosen käsialaa. Pallo komeasti kakkoskopparin eteen ja Mäentausta toi 0-1. Omalla sisävuorollaan Kossu pisti ensin pelin tasoihin Patrik Wahlstenin kolmossaumalyönnillä ja meni vielä johtoonkin KPL:stä vuokralla pelaavan Eero Kuitusen kakkosrajalyönnillä, joka osui Matti Saukkoa päähän. Saukko vaihdettiin tilanteessa jokeriksi ja Iiro Nokkala tuli ulkopeliin, mutta Saukko saatiin parsittua kasaan ja hän pelasikin ulkokentällä jo toisella ulkovuorolla. KPL otti ottelun hallinnan kahdella keskipomppukotiutuksella. Kun vielä Janne Kivipelto pisti pallon kakkosrajasta läpi ja tilanteeksi 2-5, jakso vaikutti ratkenneelta. Kunnari oli “Jauholle” jo kauden kolmas.

Kossu ei vähästä hätkähtänyt, vaan Markus Hallasuo vastasi läpilyöntiin läpilyönnillä. Pallo koppareiden välistä maisemiin ja peli 6-5:een. Läpilyönnit jatkuviat,  ja Juho Hacklin vastasi omalla erikoisosaamisellaan seuraavasta. Ajolähdössä kivitalon korkuinen pomppu kakkosrajaan ja pallo toistamiseen “Antin monttuun”. Anssi Lammila, Sasu Toikka ja Juha Korhonen toivat tavalliset juoksut “Hakin” kunnarin päälle. Kivipelto hoiti vielä Hacklinin kotipesän turvaan ja siihen katkesi korvalaisten selkäranka. Neljännellä sisävuorolla KPL kaunisteli lukemia lannistunutta kotijoukkuetta vastaan ja löi peräti kolme lyöntikierrosta. Loppulukemat 6-16 jaksolle löi Konsta Hyötyläinen kierrättämällä Saukkoa kolme pesäväliä ulkokentän hienoisella avustuksella.

Mäentausta kulki täydellisesti


Toisella jaksolla juoksut antoivat odottaa itseään

Jaksopeli näytti luonteensa ja toisella jaksolla pellit olivat pitkään kiinni. KPL teki ulkopelissä hyviä suorituksia Valtteri Luoman ja Hyötyläisen johdolla, mutta sisäpelissä homma sakkasi. Vasta kolmannessa sisävuorossa alkoi tapahtua. Matti Latvala pisti komean kumuran kakkosjatkeelle ja pallo pomppasi syöksykoppia yrittäneen Juho Toivolan ulottumattomiin. Latvala kiersi kunniaa kasvattiseuransa kotikentällä ja Mäentausta sekä Nurmio toivat tavalliset juoksut. “Kore” Korhonen hoiti vielä Latvalan kotiin kakkossaumalyönnillä ja peli alkoi tuntua jo voitetulta tilanteen ollessa 0-4.

Peli kuitenkin päättyy aina vasta kolmeen pitkään vihellykseen ja sen KPL sai huomata. Patrik Wahlsten löi ajolähdössä ensin yhden juoksun lempipaikastaan kolmossaumasta ja viimeisellä lyönnillään pisti vielä pallon keskeltä takaa läpi laakalyönnillään. Peli 4-4:ään ja Kossulle jäi kolmostilanne. Vuoro päättyi, kun KPL pudotteli ajolähdön kärkietenijä Petrus Puputille. Pelinjohtaja Jukka Latvala laittoi merkin päälle ensimmäiseen lyöntiin ja Kivipelto pisti linkkusyötön. Puputti löi huti pallon ja kolaroi Kivipellon kanssa. Tilanteesta tuomittiin estäminen, joka sääntöjen mukaan tietää paloa sekä lyöjästä että kärkietenijästä.

Jakson voittojuoksu tuli kliinisellä sisäpelisuorittamisella. Kärjestä paloton ajo päälle ja “Kore” lyömään. Pallo kierteisenä kolmosrajaan ja Mäentausta toi voittojuoksun!

Ottelut jatkuvat tiistaina KSS Energia Areenalla, jossa vastus tulee olemaan kovin mahdollinen. Kahden viime kauden mestari Vimpelin Veto saapuu vieraaksi. KPL:n ainoa tappio on tältä kaudelta on Vetoa vastaan. Kotikentällä KPL on menettänyt vasta yhden jakson. Tätä peliä ei kannata missata. Ota kaveri mukaan ja tulkaa kannustamaan KPL voittoon!

Comments


bottom of page