top of page

KPL haki ison ryöstön Joensuusta – finaalipaikka katkolla KPL:lle sunnuntainaKouvolan Pallonlyöjillä on mahdollisuus sunnuntaina edetä Superpesiksen finaaleihin, kun se kukisti 23:n ottelun voittoputkessa rallatelleen Joensuun Mailan kotiutuskisan jälkeen 1–2 (2–0, 3–4, 0–0, 0–1). Kotiutuskisan ratkaisi ensimmäisessä parissa Jere Dahlström komealla välilyönnillä.

– Eka jakso oli sisäpelissä vähän nihkeää, oli paikat kotiuttaa. Ei onnistuttu siinä. Oli sellainen olo, että ulkopeli antoi mahdollisuuden pelata voitosta. Sisäpeli vähän avautui toisella jaksolla ja aktivoitettiin peliä siinä. Kun menee superiin, molemmilla on paikat ratkaista. Kotarissa Jere löi pallon hienosti väliin. Kun momentum on, niin se pitää käyttää. Tänään käytettiin. Meidän tekeminen on ollut nousujohteista, ei pidä sortua liialliseen tiedon määrään. Omilla vahvuuksilla pitää pelata, pelinjohtaja Iiro Haimi kertoi.

Matti Saukko toi toisen jakson voittojuoksun


Avausjaksolla KPL rakenteli riittävästi tilanteita, mutta kotiutukset takkusivat. JoMan juoksut löi jokeri Aleksi Rautiainen kolmosrajalyönnillä ja komealla pussinpohjanäpyllä.

Toisella jaksolla Matti Latvalan hyvällä kakkosrajanäpyllä Tommi Mäentausta toi 0–1. Rautiainen tasoitti jakson 1–1:een, mutta kolmannen tasoittavalla KPL laittoi tuulemaan. Ensin Iiro Nokkalan väliin tippuneella lyönnillä Mäentausta karkasi 1–2:een. Lisää tuli, kun Toni Kohonen rakensi mainiolla kolmosrajavarrella kolmostilanteen ja iski seuraavalla pallon väliin, 1–3. JoMa ei tästä kuitenkaan hyytynyt, vaan neljännen aloittavalla Juha Puhtimäki ja Rautiainen tasoittivat jakson 3–3:een. KPL pääsi neljännen tasoittavalla painostamaan ja Matti Latvalan takuuvarma kumura upposi väliin. Matti Saukko kirmasi jaksovoiton 3–4:ään.

Supervuoroparissa KPL iski tasoittavalla pallon kahdesti väliin, mutta JoMan kopparit Konsta Piironen ja Lauri Kivinen suorittivat huimat polttoheitot kotipesään. Edessä oli kotiutuskisa, jossa KPL osoitti ulkopelin pitävyytensä. JoMan nollaus ja tasoittavalla riitti ensimmäisen lyöjän Jere Dahlströmin maukas kumura väliin, jolla Mäentausta toi voittojuoksun.

– Uusitun stadionin jälkeen täällä on ollut kova tunnelma. Täällä on kiva pelata. Jokaiselle tuli pari senttiä varteen mittaa. Nää on aina tiukkoja. Huomenna pitää tehdä hyviä suorituksia, kova vastus on tulossa. Ilmaiseksi ei voiteta peliä, KPL:n ykköspalkittu Tommi Mäentausta muistutti.

Välierät jatkuvat sunnuntaina KSS Energia Areenalla. KPL:llä on mahdollisuus voitolla edetä finaaliotteluihin, peli alkaa klo 15.00.

  1. Osta liput täältä, ennakkolipunmyynti loppuu klo 13.00

  2. Myös KPL:n toimisto on avoinna klo 12.00–14.00. Kaikille porteille jätetään lippuja rajoitettu erä myyntiin.

Comentários


bottom of page