top of page

KPL hävisi toisen osan niukasti JoMalle – ”Sisäpeli rullasi tänään paremmin”


KPL paransi otteitaan sunnuntaina, mutta JoMa vei tiukan kamppailun kotiutuskisan jälkeen 2-1k (0-4, 3-1, 0-0, 2-1). KPL oli tehnyt lauantaista hieman muutoksia kokoonpanoon, kun Valtteri Luoma ja Ossi Meriläinen tekivät tilaa Eemeli Laineelle ja Juho Hacklinille. Luoma tosin teki toisella jaksolla paluun kentälle, kun Patrik Vartama otettiin varotoimenpiteenä pelistä sivuun.- Meiltä hyvä alku peliin, päästiin johtoon ja saatiin hallinta. Sisäpeli rullasi tänään paljon paremmin ja varsinkin eka jakso oli meidän hallussa, numerolla kuusi viikonloppuna pelannut Jasperi Luoma kertoi.


KPL aloitti sunnuntain ottelun väkevästi. Ensimmäisessä vuorossa Patrik Vartama sivalsi takaa läpi ja eteni suoraan kakkoselle. Kärki rakenteli ajolähdön Teemu Nikkaselle, jonka painuva lyönti meni keskeltä takaa läpi. Hallin seinät tulivat kuitenkin vastan ja tuloksena vain yksi juoksu Vartaman tuomana.


KPL esitti ulkopelissä vahvoja otteita. Maukkaimpina Arttu Ruuskan komea syöksypoltto ykköspesälle ja Elias Pitkäsen maukkaat kärpäset.


Kolmannessa vuorossa KPL otti varotoimenpiteenä Patrik Vartaman sivuun, mutta se ei tahtia haitannut. Juho Hacklinin vapaa lyönti poltteli polttolinjassa ja Matti Latvala karkasi 0-2:een. Eemeli Laineen merkattu pörriäinen upposi kolmosjatkeelle ja Teemu Nikkanen tuuletti 0-3. Hyvä vuoro sai jatkoa, kun Elias Pitkäsen kumura meni takaa läpi ja Juho Hacklin toi 0-4:ään.


Neljännen aloittavalla lukkari Elias Pitkänen oli JoMan turma. Kaksi maukasta kärpästä tylsytti JoMan kavennusaikeet ja KPL sai tuulettaa selvää jaksovoittoa.


KPL kaivoi toiselle jaksolle naftaliinista Valtteri Luoman yhdeksikköön ja Patrik Vartama tuli ottelusta sivuun. Juoksuja piti odotella toisen tasoittavalle saakka. JoMa sai kuin varkain avausjuoksun, kun ykkös-kolmostilanteessa Kasperi Hämäläinen karkasi harhaheitolla 1-0:aan. Juho Toivola sivalsi polttolinjasta 2-0 ja Kasperi Hämäläinen välilyönnillä 3-0.


KPL:n sisäpeli ei osoittanut aukeamisen merkkejä kuin ajoittain. Neljännen aloittavalla Juho Hacklinilla lyönnillä KPL sai kavennuksen 3-1:een, mutta kiri ei tuonut Koplaa lähemmäs.


Supervuoroparissa ulkopelit kestivät hyvin sisäpelin paineet ja siirryttiin kotiutuskisaan. KPL:n aloittavalla Elias Pitkänen oli ainoa onnistuja. Kun JoMasta onnistuivat Topi Kosonen ja Henri Litmanen, sai JoMa tuulettaa hallikauden päätöksessä voittoa.


- Vähän piti muuttaa asioita toiselle jaksolle, kun Vartama jäi pois. Ei päästy toisella jaksolla hallitsemaan ja annettiin se JoMalle. Lopussa ei enää pystytty tulemaan rinnalle, Luoma mietti.


Luomalle ottelut olivat ensimmäiset tälle talvelle. 5/11 kärkilyönnit viikonloppuna kerännyt ”Japi” myönsi pelivauhdin yllättäneen.


- Alussa huomasi, että varsinkin ulkopelissä vauhti oli kova ja tatsia ei ollut pelaamisesta. Pelin edetessä peliin pääsi paremmin mukaan. Toisessa pelissä pystyi sitten jo alusta alkaen olemaan paremmin mukana.


KPL siirtyy omatoimiviikon jälkeen ulkoharjoittelun pariin, jos kelit muuttuvat keväisiksi. Ensimmäiset harjoitusottelut siintävät kelien lämmettyä riittävästi.


Comments


bottom of page