top of page

KPL B:llä vastassa Vimpelin Veto

bvaliera

KPL:n ja Vimpelin Vedon väliset pudotuspelisarjat ovat tältä syksyltä 1-1. Miesten Superpesiksessä Veto vei finaalipaikan KPL:n edestä selvästi, mutta A-pojissa Kopla jätti vetolaiset ilman mitalipelipaikkaa. B-pojissa pelataan finaalipaikasta, joka irtoaa kahdella voitolla. KPL voitti B-pojissa runkosarjan näytöstyyliin, joten kotietu on käpälässä loppuun saakka.

Pelipomo Juuso Ilander antaa viime hetken vinkit Leevi Kinaselle

Pelipomo Juuso Ilander antaa viime hetken vinkit Leevi Kinaselle


Viime vuonna B-pojat kultamitaleille johtanut Juuso Ilander tietää mitä on tulossa: “Vimpeli on kovalyöntinen porukka ja heillä on paljon läpilyöntiuhkaa. Etupäässä Perttu Ruuska, mutta hänen jälkeensäkin tulee kovalyöntisiä kavereita. Heikkoudet löytyy varmasti ulkopelistä ja sieltä on katsottu paikat, mistä lähdetään tekemään kolmostilanteita ja merkatut kotiutukset.”

Ilander on syystäkin tyytyväinen ottelusarjan lähtökohtiin: “Kausihan on mennyt hienosti: toistaiseksi vain yksi tappio ja sitä myöten kotietu, joka on tärkeä näissä peleissä. Kempele-sarjassa (puolivälierät) pelattiin nousujohteiset kaksi peliä ja toivottavasti vielä pystytään nostamaan tasoa. Joukkueena ollaan pystytty pelaamaan lähes kaikilla pelaajilla, ja kun keulasta ei olla saatu tehtyä juoksua niin ‘kakkoskeula’ on tehnyt niitä tärkeitä juoksuja oikeisiin paikkoihin.”

Aleksi Pihkala hoitaa lukkarin tonttia

Aleksi Pihkala hoitaa lukkarin tonttia


Yksittäisen pelaajan nostaminen on vaikeaa sitä pyydettäessä: “Nostan esiin kaksi pelaajaa, koska voisi kehua montaakin pelaajaa. Jani Hoteilan lyötyjen juoksujen määrä (4+39). Täytyy muistaa, että mies pelaa käytännössä ensimmäistä sarjakautta ja paukutti komeat lyöntimäärät ja hoiti yksittäisiä jaksoja meille. Valtteri Luoman 1-tilannevaihtamiseen olen ollut tyytyväinen ja se on tässä meidän loppukaudesta edelleen ehkä se meidän tärkein yksittäinen tilanne.”

Valtteri Luoma on luutinut KPL:n etukenttää miesten peleissä viidesti


“Meidän avainpelaajamme on – niin kuin äsken mainitsin – Valtteri Luoma 1-tilanteessa. Luotan kumminkin siihen, että kun tilannetta saadaan niin sitten meidän kotiuttajien lyöntiratkasut ja lyöntien laatu ratkasee paljon. Meillä on tasanen kotiutuskalusto ja itse pitää nyt olla hereillä kuka niistä se on kuumin kotiuttaja. Vastustajalta täytyy nostaa kaksi vasuria Perttu Ruuska ja Joonas Riihimäki, jotka lyövät palloa kovaa ja tarkasti. Sitten ollaa helisemässä, jos nämä pääsee kokoajan lyömää ajolähtöön.”

Veto pelasi runkosarjassa 12 ottelua KPL:n 14 ottelua vastaan. Ruuska löi noissa otteluissa 4+35 juoksua, joka oikeutti kotiuttajatilaston kakkospaikkaan Hoteilan takana, joka iski 14 otteluun 4+39 pinnaa. Vimpelin kakkostykki oli 1+35 lyönyt Riihimäki. KPL:ltä etenkin kakkospuolta monesti puhkonut Jere Sarkkinen (5+29) ja Antti Tuhkanen (3+32) antoivat eniten tulitukea kovia vaakamailapommeja viljelevälle Hoteilalle. Etenijäpuolella KPL:n nopeajalkaisin oli etenijätilaston voittanut Santeri Löppönen (41 tuotua). Vedon vastaava oli Joonas Jyrkkä (33). KPL:ltä apuja antoi Luoman veljespari Valtteri (25) & Jasperi (23). A-poikien, IPV:n (Ykköspesis) ja KPL:n edustuksenkin mukana tällä kaudella pelannut “Vatu” Luoma on tärkeässä roolissa numerolla kaksi. Nuorempi veljes Jasperi toimi kakkoskärjen etenijänä.

Jani Hoteila on KPL:n ykköspyssy

Jani Hoteila on KPL:n ykköspyssy


KPL:n kokoonpano viimeisessä puolivälierässä 1. Santeri Löppönen 3V 2. Valtteri Luoma 1V 3. Jere Paananen 2P 4. Antti Tuhkanen 2K 5. Valtteri Hämäläinen 3K 6. Jasperi Luoma S 7. Isto Kauppinen 3P 8. Jere Sarkkinen 2V 9. Aleksi Pihkala L 10. Jani Hoteila 11. Leevi Kinanen 12. Toomas Tokko

Ottelupäivät Tiistai 6.9. Kouvolan Pallonlyöjät – Vimpelin Veto, klo 17:00, KSS Energia Areena, Kouvola Perjantai 9.9. Vimpelin Veto – Kouvolan Pallonlyöjät, klo 17:00, Saarikenttä, Vimpeli Sunnuntai 11.9. Kouvolan Pallonlyöjät – Vimpelin Veto, klo 14:00, KSS Energia Areena, Kouvola (tarvittaessa)

Liput KPL:n kotiotteluihin maksavat 5 euroa, kannataja- ja klubikorteilla ilmainen sisäänpääsy. Alle 16-vuotiaat ilmaiseksi.

kuvat: Jukka Rasimus & Jere Kurvi

コメント


bottom of page