top of page

KPL avasi ulkokauden voitolla - Arttu Ruuska säkenöiKouvolan Pallonlyöjät avasi ulkokauden puhtaalla 0-2 (2-3, 5-6) voitolla Hyvinkään Tahkosta. KPL:n voiton takuumiehenä hääri sieppari Arttu Ruuska, joka tilastoi numerolla kaksi komeat 10/10 kärkilyöntiä.


- Positiivisen puolelle jäi ottelu ja varsinkin voittaminen oli hyvä juttu. Saatiin hyvin tilannetta ja tehtiin paikoista juoksut. Uskon, että nämä harjoituspelit valmistavat meitä siihen, että sarja-avauksessa olemme IPV:tä vastaan valmiina, Ruuska kertoi.

Avausjaksolla joukkueet esittivät vahvaa ulkopeliä. Tahko oli ottelussa niskan päällä, mutta KPL aloitti juoksujen teon, kun Matti Latvalan lyönti poltteli polttolinjassa ja Patrik Vartama karkasi 0-1:een. Tahko tuli rinnalle ja ohi neljännen aloittavalla, kun jokerikaksikko Juha Korhonen ja Juha Niemi onnistuivat tiukassa paikassa. KPL:n takaa-ajo meinasi tyrehtyä neljännen tasoittavalla, mutta Ossi Meriläisen kolmosluukkulyönti poltteli ulkokenttää sen verran pahasti, että KPL pääsi tasoihin 2-2. Tahkolla oli vaikeuksia saada kolmas palo aikaan ja KPL käytti tilanteen hyödyksi. Valtteri Hämäläisen polttolinjaan suunnattu lyönti meni aina koppareille saakka ja KPL sai tuulettaa jaksovoittoa 2-3.


- Ulkopeli oli meiltä ihan hyvää, vaikka sinne muutama räpylävirhe tulikin. Kommunikaatiossa on vielä harjoiteltavaa ja toki noita räpylävirheitä ei enää saa myöhemmin tulla. Kaikkiaan kuitenkin ihan hyvä peli, Ruuska kertasi.Toiselle jaksolle KPL tuli päättäväisesti. Kärki rakensi tilanteen ja Juho Hacklin sekä Ossi Meriläinen löivät Koplan 0-2 karkumatkalle. Toisessa vuorossa Teemu Nikkannen ja Meriläinen sivalsivat KPL:n jo 0-4:ään.


Tahkon juoksuja piti odotella kolmannen tasoittavalle saakka. Kärjestä syntynyt ajolähtö siivitti Tahkon kiriin, kun Valentin Ikosen kakkosrajalyönti karkasi läpi ja Tahko kavensi 2-4:ään. Jokeri Joonas Tuomen saumalyönnillä Tahko tuli jo juoksun päähän. Neljännen aloittavalla KPL tuntui naulaavan ottelun, kun Matti Latvalan ja Matti Saukon lyönneillä KPL karkasi 3-6-johtoon. Neljännen tasoittavalla Tahko kuitenkin laittoi vielä yhden vaihteen päälle ja jokeri Juha Niemi onnistui kahdesti kaventaen tilanteen 5-6:een. KPL tiivisti kuitenkin ulkopelinsä, eikä voittajasta jäänyt lopulta epäselvyyttä.


Kärjessä mainion ottelun pelannut Ruuska oli tyytyväinen omaan peliinsä, jonka salaisuutena oli yksinkertaisuus.


- Löysin hyvän lyöntiratkaisun ja käytin sitä. Aina ei tarvitse käyttää kahdeksaa erilaista lyöntiä. Vartama etenee edellä hyvin, lyhyillä vaihtolyönneillä peliä rakentanut Ruuska mietti.


Harjoituspelit jatkuvat torstaina - otteluihin vapaa pääsy!


KPL jatkaa harjoitusotteluita ensi viikolla KSS Energia Areenalla. Torstaina Tahko tulee Kouvolaan kello 18.00 ja sunnuntaina Kiteen Pallo tekee Koplan kanssa kenraaliharjoituksen ennen 14. toukokuuta alkavaa sarjakautta. Molempiin otteluihin on vapaa pääsy!


To 5.5. klo 18.00 KPL - Tahko

Su 8.5. klo 17.00 KPL - KiPa


Tervetuloa seuraamaan Koplan otteita!

Comments


bottom of page