top of page

KPL avasi sarjan vakuuttavalla voitolla - Aleksi Vainio leipoi kärpäsiä, Wahlsten iski viidesti


Kouvolan Pallonlyöjät oli valmiina, kun sarja iskettiin käyntiin sunnuntaina Pihkalassa. KPL voitti 0-2 (0-9, 1-5). KPL:n tähdeksi nousi ulkopelissä lukkari Aleksi Vainio, joka otti useamman kärpäsen ajolähdöissä ja jokeriduo Patrik Wahlsten (0+5) ja Teemu Nikkanen (0+3).


KPL avasi juoksujen teon ensimmäisen aloittavalla, kun Patrik Wahlsten tuli purkamaan kahden palon ajoa. Pallo poltteli Tahkon kakkospuolella ja Matti Saukko karkasi 0-1:een.

Toisessa vuorossa Matti Latvala siirteli kahdella vaihtolyönnillä Saukon kolmoselle ja pöytä katettiin Wahlstenille. Kova kolmosrajalyönti viuhui läpi kolmen juoksun arvoisesti Wahlstenin edetessä suoraan kakkospesälle. KPL jatkoi vyöryään, kun kärki rakensi palottoman ajon Teemu Nikkaselle. Nikkasen tyly kakkossaumalyönti siirsi tilanteeksi 0-5. Matti Latvalan jopa eroottinen ykkösrajakoukku juoksutti kotiin Patrik Vartaman ja tilanteeksi 0-6. Arttu Ruuska sivalsi keskisaumasta 0-7 ja Jasperi Luoma puhkaisi kakkosrajasta kahden juoksun arvoisesti läpi, 0-9. Aleksi Vainio oli lyödä ensimmäisellä lyöntivuorolla takaa läpi, mutta lyönti tuomittiin täpärästi laittomaksi.


Kumpikaan joukkue ei enää loppujaksolla onnistunut juoksujen teossa. Kolmostilanteet Koplalle 4-12.


Toisen jakson alkuun Tahko sai yhden palon ajon jokeri Juha Niemelle, mutta Koplan lukkari Aleksi Vainion oiva taktinen väärä käräytti etenijän ja Tahkon rynnistys loppui ennen kuin se ehti kunnolla alkaa.


KPL rakensi ensimmäisen tasoittavalla kärjestä palottoman ajon Nikkaselle, joka sivalsi tyylikkäästi pallon väliin ja Tommi Mäentausta toi 0-1:een. Tahko rakensi toisessa vuorossa ensimmäistä kertaa kärjestä palottoman ajon Valentin Ikoselle, mutta Matti Latvala poltti kotipesään. Yhden palon ajossa Juha Niemi puhkaisi kakkossauman, mutta Tommi Mäentaustan hurja polttoheitto poltti kotipesän kynnyksellä Jesse Eskelisen. Vainio päätti Tahkon vyöryn tekemällä takapalon kakkoselta ykkös-kolmostilanteessa. Myös KPL rakensi palottoman ajon, mutta lisäjuoksuja ei syntynyt.


Kolmannen aloittavalla Tahko petasi yhden palon ajon Niemelle. Vainio otti jälleen isoa roolia ja irroitti kolmoselta Santtu Patovan. Juha Korhonen onnistui kuitenkin viimeisenä lyöjänä tasoittamaan 1-1:een, kun pallo poltteli Koplan ulkokentällä. Tasoittavalla Aapo Kinnunen sivalsi upeasti kakkosluukusta kakkostilanteessa pallon puolittain läpi ja Mäentausta toi 1-2. Latvala lisäsi johdon seuraavana lyöjänä välilyönnillä 1-3:een. Wahlsten piiskasi palottomasta ajosta 1-4 ja Nikkasen kopinnostolla Matti Saukko karkasi 1-5. Neljännen aloittavalla Tahko teki palottoman ajon Valentin Ikoselle. Jälleen Vainion taktinen väärä osui hyvin ja Ikonen joutui lyömään palloa kenttään yhdellä kädellä palon arvoisesti. Vainio otti isoa roolia Niemen yhden palon ajossa. Jälleen taktisella väärällä kärpänen ja Tahkon kiri hyytyi kasaan!


Kolmostilanteet koko ottelussa KPL:lle 13-23.


Katso Arsedelin juoksukooste

KPL:n ottelut jatkuvat helatorstaina 18.5. klo 16.00, kun KPL saa vieraaksi Seinäjoen JymyJussit.


Comments


bottom of page