top of page

Kouvolan Pallonlyöjät teki historiaa!


KPL voitti torstaina Hyvinkään Tahkon 2-0 (5-0, 7-4) ja teki Superpesiksen kaikkien aikojen ennätyksen. Voittoja on nyt putkessa 19! Superpesiksen vanha voittoputkiennätys Oulun Lipolta kaudelta 1995 jää voiton myötä kakkoseksi. Samoin jäi historiaan KPL:n seuraennätys kaudelta 1969.

KSS Energia Areenalla Kopla oli avausjaksolla suvereeni. Juha Korhosen kaksi kotiutusta ja varma ulkopeli pitivät jakson KPL:n hyppysissä selvästi. Toisella jaksolla Tahko meni johtoon, mutta KPL iski kolmannen tasoittavalla Matti Saukon ja Janne Kivipellon johdolla vettä kiukaalle takomalla jakson ratkaisseet kuusi juoksua. Voittoa oli todistamassa upeat 3019 katsojaa. (Alunperin ilmoitetussa yleisömäärässä (2693) oli jätetty laskematta yksi sisäänkäynti.)

Anssi Lammilan ja Valtteri Luoman peli-ilo on tällä hetkellä kohdillaan


KPL aloitti ottelun vahvasti Juha Korhosen lyömällä ajolähdössä ensimmäisen pinnan vastustamattomasti kakkossaumasta. Sen jälkeen nähtiin pelottava tilanne, kun Toni Laakson kova lyönti osui Tahkon etumies Kimmo Carlsonia päähän. Carlson kävi varotoimenpiteenä sairaalassa tutkittavana ja palasi pelin päätyttyä Tahkon koppiin. Mies pääsi matkustamaan joukkueen kanssa bussilla takaisin Hyvinkäälle, joten tällä kertaa taidettiin selvitä säikähdyksellä. KPL jatkoi tehokkaasti, kun Anssi Lammila toi harhaheitolla pinnan ja Valtteri Luoma iski vielä Juho Hacklinin kotiin välilyönnillä. Tahko joutui vaihtamaan Carlsonia huomattavasti raskasjalkaisemman Atte Brandtin numerolle kaksi, joka hankaloitti Tahkon sisäpeliä. Sasu Toikka ja Korhonen viimeistelivät jakson voittonumerot 5-0:aan.

“Hyvin taas lähdettiin peliin, mitä me painotettiinkin – alusta asti energiat heti kentälle. Siellä tuli pari vähän lyhkäisempää vuoroa, mutta ulkopeli toimi ekalla jaksolla taas hyvin. Tahko saatiin jäämään vähille tilanteille”, tuumaili perjantaiaamuna KPL:n E-poikien välieräpelistä tavoitettu Janne Kivipelto.

Konsta Hyötyläinen teki torstaina kovia paloja etenkin kakkospesälle


Toisella jaksolla Tahko aloitti juoksujen teon kovakuntoisen Teemu Nikkasen keskisaumalyönnillä. Juha Korhonen pisti pelin tasoihin, mutta sen jälkeen mentiin pitkään tasalukemissa. Kolmannen tasoittavalla Matti Saukko iski kauden ensimmäisellä kunnarillaan pelin auki ja sen jälkeen KPL meni menojaan. 1-1 vaihtui nopeasti 7-1:een muun muassa Janne Kivipellon takakentän puhkaisseella kahden juoksun arvoisella läpilyönnillä. Myös Matti Latvala onnistui yhdellä lyöntivuorolla kotiuttamaan kahdesti. Tahkon Atte Brandt meinasi vielä pistää pelin jännäksi paiskaamalla pallon komealla lyönnillä läpi kakkosjatkeelta, mutta sen jälkeen Tahkon sisäpeli jäätyi ja KPL pääsi tuulettamaan 19. peräkkäistä voittoaan.

“Saukon kunnari oli päätä avaava toisella jaksolla. Hieno lyönti ja katsottu paikka. Omassa läpilyönnissä pistin kumuran keskelle taakse ja räpylästä se taisi mennä. En oikein nähnyt, kun se meni aurinkoon. Aika hyvä lyönti se kai oli”, tuumaili Kivipelto.

Seuraavan kerran KPL pelaa sunnuntaina Lippoa vastaan Oulussa. Seuraava kotiottelu on tiistaina 17. heinäkuuta, kun paikallisvastustaja HP saapuu KSS Energia Areenalle.

Comments


bottom of page