top of page

Kotiuttaminen KPL:n turma – Lippo tasoitti puolivälierät

Oulun Lippo Pesis–Kouvolan Pallonlyöjät 2–0 (8 – 4, 5 – 2), puolivälierät 1-1.

Oulun Lippo kotiutti KPL:ää terävämmin ja tasoitti puolivälieräsarjan 1­ – 1:een. Kolmostilanteet ottelussa menivät tasan 20 – 20 (avausjaksolla 10 – 11).

Mäentausta eteni hyvin

Mäentausta eteni hyvin


Lipon sankari oli 1+4 lyönyt Antti Korhonen. KPL:n parasta peliä esitti kärki Tommi Mäentausta (7/8 kentällemenot). Myös Anssi Lammila (9/11) jatkoi vahvoja otteitaan vaihtajana. Kakkoskärjessä Valentin Ikonen (5/7 kl) esitteli taidokkaita lyöntejä ja saikin kakkospalkinnon. Lippo kotiutti ottelussa kovalla prosentilla, eikä KPL löytänyt keinoja Hannu Huuskosen puolikorkeaan syöttöön kolmostilanteessa.

– Ykkösenä tehtävä on mennä kentälle. Olimme tänään huonompia kuin kaverit kotiuttamisessa, Mäentausta kommentoi.

KPL sai otteluun mahtavan alun, kun Anssi Lammila yllätti Lipon koppariparin ykköstilanteessa. Pallo meni keskeltä läpi, Mäentausta toi 0-1 ja Lammila viiletti kakkoselle. KPL ei saanut palottomasta ajosta lisäjuoksuja ja Lippo tuli tasoittavalle vastaamaan. Paloton ajo tuottikin tulosta, kun Antti Korhosen kumura lipsahti maisemiin. Kenttä rullasi ja tilanne vaihtui 4-1:een. Lisää tuli Matti Korhosen lyödessä palloa väliin.

Sasu Toikan kavennus 5-2:een ei auttanut, kun Lippo karkasi Jali-Matti Kurkelan ja Matti Korhosen lyönneillä 7-2:een. KPL rakenteli ajoja, mutta tulokset olivat laihoja. Kavennuksen 7-3:een KPL sai harhaheitolla. Marko Pelkonen löi hidastetulla 8-3 ja jakson päätöslukemat 8-4:ään löi samasta paikasta Valentin Ikonen.

Toisella jaksolla Lippo määräsi tahtia, vaikka KPL pyristeli mukana aina kolmanteen vuoroon saakka. Juoksujenteon aloitti Lippo, kun Pelkosen näpäys oli juuri sopivan mittainen. KPL sai tasoittavalla useita tilanteita, mutta kotiuttaminen ei onnistunut. Tasoitus 1-1:een syntyi toisen tasoittavalla Matti Latvalan iskiessä palloa kovaa kakkospesää kohti.

Kolmannen aloittavalla Lippo sai hurmoksen päälle. Komeat lyönnit seurasivat toisiaan ja tilanne muuttui 5-1:een. KPL:n kavennus 5-2:een oli Toikan käsialaa. Viimeisessä vuorossa KPL nollasi Lipon ja pääsi vielä kerran yrittämään. Teemu Nurmio avasikin hanoja lyömällä pallon kolmospuolelta läpi. Nurmio yritti kunnaria, mutta paloi täpärästi. Kun tilanteenteko ei enää onnistunut, pääsi Lippo tuulettamaan 1578 katsojan edessä voittoa.

– Lippo tänään parempi kotiutuksissa, sarja on nyt 1-1, lyhytsanainen KPL:n pelinjohtaja Eero Pitkänen tuumasi.

– Oltiin tänään parempia. Tiesin, että ei toista kertaa pelata takatilannetta huonosti. Kotiutukset merkistä olivat hyviä vetoja. Hieno playoff-ottelu, Lipon pelinjohtaja Markku Hylkilä iloitsi.

Puolivälierät jatkuvat lauantaina 20.8. klo 16.00 KSS Energia Areenalla.

Comments


bottom of page