top of page

Koplan voittoputki jo yhdeksän ottelun mittainen

Kouvolan Pallonlyöjät otti Sotkamon Jymyn päänahan joukkueiden kuluvan kauden ensimmäisessä kohtaamisessa. Ensimmäisellä jaksolla Jymy jätettiin täysin ilman juoksuja. Toinen jakso oli tasainen ja Jymy oli pitkään hienokseltaan niskan päällä, mutta lopulta Kopla sai pelin käännettyä muutamalla komealla läpilyönnillä. Voitto KPL:lle jaksoin 2-0 (3-0, 7-5).


Kopla aloitti ottelun räväkästi, kun se sai heti ensimmäiseen sisävuoroon rakennettua palottoman ajolähdön kärjestä. Ossi Meriläinen kotiutti Matti Saukon, joka toi tilanteeksi 1-0. Sotkamon sisäpeli lähti hieman yskähdellen liikkeelle. Niko Korhosesta tuli ensimmäinen palo laittoman lyönnin seurauksena.Toisen palon haki Arttu Ruuska Toni Laaksosta ykköspesälle ja kolmannen palon teki loistavan ottelun lautasen äärellä pelannut KPL:n Elias Pitkänen. Ottelussa erityispiirteenä oli kahden isä-poika -parin esiintyminen pelaaja-pelinjohtaja -akselilla. Pojat, SoJyn Komulainen ja Koplan Pitkänen, pelasivat kumpainenkin lautasen äärellä. Pitemmän korren tässä kamppailussa vei tänään Pitkänen.


Toisessa sisävuorossa KPL sai jälleen rakennettua palottoman ajolähdön. KPL:n kakkospalkittu Matti Saukko teki koko illan varmaa työtä (kl 6/8, 1+1 lyötyä ja 4 tuotua), niin myös tässä tilanteessa. Myös Tommi Mäentaustan ja Juho Hacklinin lyöntiratkaisut olivat erinomaisia. Ossi Meriläinen kotiutti toistamiseen. Jälleen juoksun toi Matti Saukko. Jymyn toinen sisävuoro oli KPL:n ulkopelinäytöstä. Saukko haki ensimmäisen palon, Pitkänen toisen (kumpainenkin kärkietenijästä kakkospesältä) ja kun Kalle Kuosmasen koppilyönti vielä epäonnistui Pitkäsen suosiollisella avustuksella, loppui vuoro lyhyeen.


Kolmas sisävuoro ei tuottanut Koplalle tulosta. Kärki ei päässytkään kentälle ja se vaikutti heti sisäpeliin niin paljon, että Sotkamo sai tehtyä kolme paloa nopeasti. Sotkamon kärjessä Niilo Piiponniemi paloi kolmannen sisävuoron alkupuolella kakkoselle. Tämän jälkeen Pitkänen vei Sotkamon kaarta kuin pässiä narussa ja kenttä tyhjeni koppiin päättyneellä lyönnillä. Toisen palon teki Valtteri Luoma hyvällä suorituksella etukentältä kolmospesälle. Kolmas palo syntyi, kun Pitkänen nakkasi pallon kolmoselle ja etenijä oli irti kakkospesältä. Tuomarit näyttivät ensin etenijän ehtineen palata pesälleen, mutta muuttivat mielensä pienen neuvonpidon jälkeen.


Neljännessä sisävuorossa Matti Saukko siirsi kentälle edelleen mennyttä Ville Pesua jälleen hienosti eteenpäin. Hacklin laittoi tämän jälkeen palloa väliin ja kotiutti Saukon. Tilanteeksi 3-0. Ossi Meriläinen pääsi samaisessa vuorossa vielä yrittämään kotiutusta, mutta hänen aikeensa teki tyhjäksi Konsta Kurikka komealla ulkopelisuorituksella. Jymy sai neljännen lopettavalla rakennettua palottoman ajolähdön. Elias Pitkänen nappasi kuitenkin Niilo Piiponniemen irti kolmospesältä väärällä syötöllä. Toni Laakso sai Joni Rytkösen siirrettyä kolmospesälle, mutta kotiutettua Jymy ei häntä saanut. Näin ensimmäinen jakso päättyi KPL:n 3-0 voittoon.


Toisen jakson alkajaisiksi KPL antoi Jymylle johtoaseman harhaheitolla. Jymy sai rakennettua ajolähdön, mutta Pitkänen irrotti etenijän, tällä kertaa Rytkösen, nykäisyllä kolmoselta. Jasperi Luoma teki toisen palon kakkospesälle Toni Laaksosta, mutta samaan aikaan Niko Korhonen pääsi kolmospesälle asti. Roope Korhonen ja Aapo Komulainen täyttivät pesät. Kolmannen palon otti Matti Saukko Niko Korhosesta, kun hän ensin nappas Lauri Rönkön kotiutuslyönnin räpyläänsä. Tasoittava vuoro meni Koplan osalta aivan plörinöiksi. Tilannetta ei saatu päälle lainkaan.


Sotkamo sai toisessa sisävuorossaan rakennettua kärjestä komeasti palottoman ajolähdön. Jasperi Luoma poltti Piiponniemen kotipesään Toni Laakson yrittäessä tätä kotiuttaa. Elias Pitkänen haki toisen palon kakkoselta Aapo Komulaisesta. Roope Korhonen sai viimeisenä lyöjänä kuitenkin vielä kotiutettua Joni Rytkösen. Lyönti suuntautui kolmoskoppari Valtteri Hämäläisen eteen, eikä tällä ollut mahdollisuutta polttaa etenijää. Toisen tasoittavalla KPL sai juoksutilinsä toisen jakson osalta auki. Matti Saukko kiskaisi pallon kopparien selän taakse ja komeasti maratonportista ulos! Näin hänellä oli helppo työ kiertää kunniaa. Hänen edellään kentälle mennyt Tommi Mäentausta toi Saukon lyönnillä juoksu kotipesään ja näin tilanteeksi 2-2.


Kolmannella sisävuorollaan Jymy sai tehtyä kaksi juoksua. Ensin Rönkkö kotiutti Piiponniemen kakkosrajanäpyllä ja sitten vielä Komulainen niin ikään lyhyellä Toni Laakson. Kummassakin tilanteessa Koplan ulkokenttä oli hyvin mukana, mutta suoritus ei riittänyt polttamaan etenijää kotipesään. KPL:n tasoittavalle vuorolle lähdettiin tilanteesta 2-4 ja näytti siltä, että Jymy on vahvasti kuskin paikalla. Ossi Meriläinen otti ja paukautti kuitenkin kahden palon ajolähtötilanteessa pallon painuvana kumurana kolmospuolelle. Piiponniemi oli lähellä saada pallon kiinni, mutta niin se vain painui pitkälle mainosaitojen taakse. Näin Meriläinen ehti kiertää kunniaa ja tilanteeksi muuttui yhdellä lyönnillä 6-4 kotijoukkueelle. Valtteri Luoma kaunisteli vielä lukemat 7-4:ään saaden hieman apuja Jymyn ulkokentältä. Ossi Meriläinen juoksun tuojana.


Yhden juoksun Jymy sai vielä neljännessä vuorossa tehtyä, mutta enempään ei takaa-ajo riittänyt. Näin KPL voitti toisen jakson ja koko ottelun.


Sotkamon Jymyn pelinjohtaja Jani Komulainen totesi:

- Olimme KPL:n nuoren lukkarin kanssa haasteessa. Hän pääsi vähän yllättämään. Elias pelasi hienosti sen ensimmäisen jakson.


KPL:n Iiro Haimi totesi, että joukkue oli toisella jaksolla alakynnessä, jos ensimmäisellä jaksolla ulkopeli olikin aloitteellista ja hyvää. Läpilyönnit pelastivat toisen jakson Pallonlyöjille.


KPL on sarjataulukossa edelleen sijalla kaksi voitettuaan nyt jo yhdeksän ottelua peräkkäin. Seuraavaksi KPL kohtaa sunnuntaina 11.7. Joensuussa Joensuun Mailan. Seuraava kotiottelu on tiistaina 13.7. Tuolloin vastaan asettuu KSS Energia Areenalla paikallisvastustaja Haminan Palloilijat. Ottelu alkaa klo 18. Tuossa ottelussa toteutetaan yhteistyössä OP Kymenlaakson ja Hope ry:n kanssa Reppu joka selkään -keräys. Keräyksen tarkoituksena on kerätä ja lahjoittaa reppuja ja penaaleja vähävaraisten perheiden koululaisille. Keräykseen voi osallistua myös OP Kymenlaakson konttorissa 12.-30.7. sekä HP-ViVe -ottelussa Haminan Vallikentällä 22.7. Keräyksestä lisätietoa kotisivuillamme lähipäivinä.
Kuva: Raine Martikainen

Sotkamon Jymy:

- 3-tilanteet 14

- Kärkilyönti% 53

- Palkitut: I Niilo Piiponniemi, II Joona Kinnunen

- Lyödyt: Aapo Komulainen 1, Roope Korhonen 2, Lauri Rönkkö 1

- Tuodut: Niilo Piiponniemi 1, Joni Rytkönen 2, Toni Laakso 1, Kalle Kuosmanen 1


Kouvolan Pallonlyöjät:

- 3-tilanteet 16

- Kärkilyönti% 53

- Palkitut: I Ossi Meriläinen, II Matti Saukko, Ruudun tähtipelaaja Elias Pitkänen

- Kunnarit: Matti Saukko 1, Ossi Meriläinen 1

- Lyödyt: Matti Saukko 1, Ossi Meriläinen 5, Juho Hacklin 1, Valtteri Luoma 1

Comments


bottom of page