top of page

Koplan matkassa 21.-23.4.2017 – hyppää kyytiin!

Koplan matkassa-blogi kulkee Kouvolan Pallonlyöjien matkassa 21.-23.4.2017 lähtöhetkestä kotiin saakka. Mitä kaikkea viikonlopun aikana tapahtuu? Se selviää tässä blogissa.

Lisäksi KPL:n Snapchat (pallonlyojat) seuraa tiivisti videoin ja kuvin joukkueen matkaa. Itse ottelusta tulee live-seurantaa Twitterissä. Blogia voi kommentoida KPL:n sosiaalisen median kanavissa, ota osaa!

Perjantai 21.4.2017

Klo 12:45

Osa pelaajista kokoontui koppiin katsomaan kauden 2010 finaaleita. Kärkenä pelannut Lammila katsoo silmä kovana omaa etenemistään. Peluutuksesta käydään sanailua. Lopulta toinen finaali päättyi Vedon voittoon toisen kotiutuslyöntikilpailun jälkeen. Pelaajat valuvat yksi kerrallaan kopille pakkailemaan loput tavarat mukaan. Huolto oli jo tullut hyvissä ajoin laittamaan omat tavaransa. Mukaan lähtee paljon myös ylimääräistä tavaraa.

Klo 13:37

Heja! Joukkue aloitti matkan kohti Helsinkiä. Bussissa korttirinki löysi saman tien oman paikkansa ja Hacklin aloitti puhelimesta videoiden katselun. Pitkänen kertaa joukkueen kanssa tarkennuksia pesäpallon sääntöihin.

Samaan aikaan myös fanibussit lähtevät Kouvolan matkakeskukselta, nähdään Helsingissä!

Klo 14:10

Valentin Ikonen lukee kokeisiin, Janne Kivipelto opiskelee ruotsia, vaikka luulee lukevansa englantia. Hacklin otti jo lepoasennon. Bussissa on seestynyt tunnelma. Juha Korhosta ei vielä näy kyydissä, katsotaan mistä mies pelmahtaa matkaan.

Samaan aikaan bussissa julkaistaan uutinen nuorten pelaajien siirtymisestä Ykköspesikseen. Lue juttu tästä.

Klo 15:00

Kahvitauko Sipoonlahdella. Juuri lounaalta bussiin hypännyt jengi tilasi 30 cm:n patonkeja. Noh, onneksi kohta mennään laivan buffettiin, niin ei ehdi tulla nälkä. Iltapalaksi jätkät ovat tilanneet naposteltavaksi 25 kiloa muikkuja. Hyötyläinen on luvannut toimittaa ne paikan päälle Juvanjoesta.

Sipoonlahdella maanpinta oli valkoinen. Lammilan peukalon kokoiset rakeet olivat iskeneet asfalttia. Bussissa Pitkänen aloittaa laivamatkojensa opasvideoon tutustumisen. Se kannattaa muuten katsoa Youtubesta. Hakusanat ovat “Pitkänen” ja “laivalla”.

Huomisen matsin ennakko on myös julkaistu. Se on luettavissa alla olevan kuvan kautta.


Klo 16:00

Joukkueet ja fanit ovat saapuneet Katajanokan terminaaliin. Terminaalissa tunnelma on iloinen. Juontaja Kaj Kunnas saa osakseen paljon huomiota ja positiivisimmaksi suomalaiseksi 2016 valittu Kunnas jaksaa auliisti poseerata kaikkien kanssa.

Klo 16:40

Joukkue saa matkaliput ja käy kuten ennakkoon joukkueen pelaajat “media-Abua” varoittivat. Ennen laivaan nousua laivan henkilökunta ottaa puhutteluun. Onneksi tällä kertaa selvittiin nuhteilla, eikä kumihanskat livahtaneet tullimiehen Juha Niemen-kokoiseen kouraan. Hytti löytyy ja matka alkaa klo 17.30. Luvassa on Kaj Kunnaksen Periscope-haastattelu, jossa mukana ovat joukkueen kapteenit ja pelinjohtajat. Pikku hiljaa nälkäiset Koplan pojat pääsevät myös lihapatojen ääreen. On siellä myös Saukolle salaattia.

Klo 17:30

Joukkue astelee syömään. Myös vastustajajoukkue Joensuun Maila on samassa kattauksessa. Juho Hacklinin ja Juha Niemen jälkeen seisova pöytä on huomattavasti kevyempi.

Hyvän ruokailun jälkeen joukkueen kapteenit ja pelinjohtajat menevät Kaj Kunnaksen Periscope-lähetykseen haastatteluun. LINKKI TÄSTÄ!

Klo 19:30

Pelaajat asettuvat aloilleen ruokalevolle. Matti Latvala ja Teemu Nurmio tutkivat tax free-opasta ja pohtivat tuliaisia. Valentin Ikonen jatkaa tenttikirjan kahlaamista yläpedissä.

Haastattelua kannella


Merenkäynti on rauhallinen. Aurinko posottaa taivaalta ja tunnelma laivan käytävillä kohoaa. Riemukkaat ”KPL!”-huudot kaikuvat. Faniporukassa tunnelmat ovat pelin suhteen luottavaiset: Tukholmasta lähdetään pois sarjajohtajina.

Klo 21:15

Laivan verkkoyhteydet ovat heikot, joten blogin päivittäminen jää yön osalta huomiselle. Kuvia päivitellään myös huomenna, joten pysykää taajuksilla.

Lauantai 22.4.2017

Klo 8:15

Eero Pitkäsen yö meni sahausta kuunnellessa. Huoltoryhmästä Hämäläisen, Henttosen ja Kiviojan epätasainen, mutta rytmikäs kuorsaus sai Pitkäsen ikävöimään kakkospelinjohtaja Jukka Mäkistä, joka oli matkannut Tukholmaan jo aiemmin. Aamulla Snapchatissa selvisi, että kenttämiehet Porkka ja Lappalainen olivat iltamyöhällä toiminnanjohtaja Jukka Rasimuksen valvovan silmän alla piirtämässä kentän rajoja.

Klo 9:30

Aamupalakattaus oli maistuva. Valentin Ikosen mukaan yö oli mennyt tasaisesti horroksessa. Kapteeni Anssi Lammila nautiskeli merellistä aamiaista rauhalliseen tapaan. Kaikkiaan pelaajat olivat saaneet nauttia merenkulusta rauhallisesti.

Klo 9:45

Laiva saapuu hiljalleen Tukholmaan. Komeat maisemat ja aurinkoinen sää siivittävät viimeisiä aallokoita. Kohta siirrymme bussiin ja siitä Zinkensdammin IP:lle.

Sehän olisi sitten pelipäivä edessä! On tää huikeeta!

Klo 10:15

Toinen fanibussi jäi satamaan korjattavaksi, mutta onneksi toinen kulkee. Pientä säätöä on monessa asiassa, mutta varmaa on se, että joukkue on täysin valmis pelaamaan sarjapisteistä. Pitkänen ottaa bussissa vielä joukkueen kasaan ja kertaa muutamat perusasiat. Valmiina on oltava heti, kun pilli vislaa.

Klo 10:50

Joukkue saapuu Zinkensdammin IP:lle. Nopea stoppi ja siitä lounaalle. Naiset lämmittelevät jo ja klo 12 aloittavat Superpesiskauden. Joukkue menee lounaalle kulman taakse kävellen. Ravintolassa on täysi tohina päällä, kun lähes parikymmentä ruokailijaa tulee. Lasagnea ja pastaa, sillä joukkue pärjää. Hacklin ehtii odotellessaan nauttia neljä kulhoa kirpeää kaalisalaattia.

Klo 12:00

Naisten ottelu alkaa. Miehet ovat saaneet ruokailtua ja stadioniin tutustuminen alkaa. Katsomossa on jo naisten pelissä hyvin porukkaa. Lopulta myös bussi saadaan kentälle ja tavarat liikkuvat pukukopin suojaan.

Klo 12:40

Vihdoin myös mediajannut saavat oman tilansa ja yhteydet kuntoon. Kaikkiaan homma vaikuttaisi olevan jiirissä. Ainoastaan järjestäjille tulee harmaita hiuksia, mutta kaikki on menossa hyvään suuntaan. Kentän pinta on muuten kumirouheinen ja ainakaan naisten pelissä pallo ei juuri kentästä pomppaa. Joten pomppupeliä ei nähtävissä. Molemmista laidoista ja takaa on mahdollisuus on läpilyönneille ja kunnariin.

Klo 13:20

Joukkue aloittaa pukukopin suojissa palaverin. Samanaikaisesti vastustajajoukkue JoMa saapuu stadionille. Toiminnanjohtaja Jukka Rasimus toivoo 1000 katsojaa miesten otteluun. Sään puolesta odotukset kuitenkin kohoavat, joten eiköhän tänään nähdä hyvä yleisömäärä.

Klo 14:15

Mediapajalla on tohinaa kuin jouluaattona tonttujen pajalla. Viimeiset säädöt kokoonpanokuvaan. Nyt mediatiimi sukeltaa kentän tasolle. Seuraa meidän Snapchatia ja Twitteriä. Koko ajan tulee! Heti matsin jälkeen päivitetään fiiliksiä pelistä. Voi sanoa, että jännitys tiivistyy.

Klo 18:15

Taistelu on tauonnut. Kopla otti makean voiton lukemin 1-2s (0-2, 1-0, 0-1). Raportti tästä. Juttuun lisätään vielä kommentteja.

Aivan huikean hieno tunnelma oli stadionilla läpi ottelun. KPL:n ja JoMan fanit jaksoivat nostaa tunnelmaa ja pelaajat nauttivat täysin siemauksin. Yleisöä oli paikan päällä 1065 katsojaa!

Nyt joukkue pakkailee kamat bussiin ja suuntaa takaisin laivaan. Kotimatka koittaa kaksi pistettä rikkaampana. Palataan blogiin illemmalla.


Klo 19:35

Odottavan aika on pitkä, mutta terminaalissa voi keksiä monenlaista tekemistä. Pitkä odotus laivaan noususta on päättymässä, kohta laivaan ja syömään. Koplan puheenjohtaja Jyrki Hyttinen oli iloissaan onnistuneesta tapahtumasta.

“Aivan loistava tapahtuma! Tapahtumasta ei ole oikeastaan negatiivista sanottavaa. Hienoa, että JoMa pyysi meidät matkaan. Tunnelma oli katsomossa hyvä, fanit ottivat sopivasti kisaa. Joukkueet eivät halunneet hävitä tätä peliä, ajankohtaan nähden pelin taso oli hyvä. Kaikki tietää, että pelit ratkotaan syksyllä. Koplan ja JoMan paremmuus ratkaistaan vasta sitten”, KPL:n puheenjohtaja Jyrki Hyttinen kommentoi.

Klo 22:45

Ruokailu suoritettu iloisen tunnelman siivittämänä. Kaj Kunnas hyppäsi muuten joukkueen bussiin Zinkensdammin IP:lta ja kuvasi Periscopeen. Se on katsottavissa täältä.

Nyt alkaa silmät painaa sen verran, että on aika vetää unilakki päähän. Raskas, mutta todella hieno reissu on kotimatkaa vajaa. Koplan matkassa-blogi vetäytyy nyt bittiavaruuden tuolle puolelle. Palataan asiaan huomenna!

Sunnuntai 23.4.2017

Klo 6:00

Kello tärähtää soimaan ja herättää aamupalalle. Aikainen aamu koittaa Turussa aurinkoisena.

Klo 7:30

Nopean aamupalan kautta saavutaan satamaan. Satamassa tunnelma on aamu-uninen. Naurua kuitenkin riittää.

Klo 8:15

Bussit pääsevät liikkeelle ja kaikki saadaan kyytiin. Eero Pitkänen avaa saman tien koneen ja alkaa katsella eilistä peliä. Janne Kivipelto ja Juho Hacklin ovat aktiivisesti mukana arvioimassa tilanteita. Korttirinki ei aamulla kokoonnu, vaan runsaan aamupalan jälkeen pelaajat vetäytyvät lepoasentoon.

Klo 10:00

Pydähdys Joni Rytkösen ABC:llä eli Lohjalla. Aikainen saapuminen yllättää aikataulunlaskijat ja lounasta joudutaan hieman soveltamaan. Matka pääsee jatkumaan kuitenkin kotia kohti.

Klo 11:30

Bussimatka on väsätty reissun videota. Toivottavasti se saadaan pian julki. Mukavia hetkiä on luvassa, mutta siitä lisää myöhemmin. Toivottavasti blogi on avannut teille reissun vaiheita ja olette pysyneet turvallisesti Koplan matkassa. Päätetään tämä tähän, tack och adjö!

13 päivää kotiavaukseen, joten nähdään KSS Energia Areenalla! Ennen sitä ensi lauantaina 29.4. KPL pelaa harjoituspelin Tahkoa vastaan klo 14.30 ja siihen on vapaa pääsy.

Comments


bottom of page