top of page

Koplan kiri hiipui JymyJussien läpilyönteihin


Kouvolan Pallonlyöjät otteli tänään Seinäjoen JymyJusseja vastaan aurinkoisella Unico Areenalla Seinäjoella. Ensimmäinen jakso alkoi JymyJussien väkevällä otteella mutta Kopla sai alkuyllätyksen jälkeen pelin takaisin näppeihinsä ja takoi, kun rauta oli kuumaa. Läpilyönneillä ratkottiin myös toista jaksoa mutta JymyJussien eduksi. Kotareissa JymyJussit veti pidemmän korren ja ottelu päättyi tuloksin 2-1k (3-7, 8-4, 2-1k).Kopla aloitti ottelun ulkoa ja lukkari Elias Pitkänen piti hyvin peliä omalla porukalla. JymyJussit sai napattua ottelun avausjuoksun ensimmäisessä vuorossa Markus Hallasuon hitaan syvällä pussarilyönnillä, josta polttoheitto irtosi hieman kotipesästä sivuun. Koplan avausvuoro alkoi tehokkaasti mutta pienet sakkaukset ja JymyJussien virkeä ulkopeli pitivät vuoron lyhyenä. JymyJussit siirtyivät 2-0 johtoon Hallasuon kumuralla ja 3-0 johtoon Antton Peltomäen karatessa kotiin, kun Justus Tepon lyönti tipahti kierteisenä koppareille. Kopla otti hankalan tilanteen jälkeen Pitkäsen esimerkillä ohjat itselleen. Sisävuorossa hän jatkoi lyöden ottelun tasoihin kakkosluukusta ja juoksi kunniaa Tommi Mäentaustan ja Patrik Vartaman edetessä kotiin. Kopla siirtyi 3-4 johtoon, kun Juha Korhonen iski tapin yli palloa väliin ja Valtteri Luoma kasvatti vielä etumatkaa lyömällä Eemeli Laineen kotiin. Pitkä sisävuoro päättyi tilanteessa 3-5.


JymyJussit näytti häkeltyvän Koplan takaa-ajosta ja ohituksesta eikä saanut omaa sisäpeliä kolmannessa vuorossa pyörimään. Kopla iski vettä myllyyn palottomasta ajolähdöstä, kun Patrik Wahlsten iski kolmossaumasta tilanteeksi 3-6. Juoksun toi läpi ensimmäisen jakson varmalla otteella kentälle ja kotiin edennyt Tommi Mäentausta. Teemu Nikkanen jatkoi surrilla kopparin eteen ja Patrik Vartama toi tilanteeksi 3-7. Pitkään paloton vuoro päättyi kerralla kolmeen paloon, kun kolmosella olleelta Eemeli Laineelta jäi ajolähdössä huomaamatta oikeaksi tuomittu toinen syöttö eikä hän edennyt kolmannella lyönnillä muun kentän rullatessa. JymyJussit ei saanut kurottua eroa enää umpeen ja toinen jakso päättyi Koplalle 3-7, kolmostilanteet 6-9.


Toinen jakso alkoi useilla hyvillä ajolähtöjen purkuyrityksillä mutta vielä ei juoksuja irronnut. JymyJussien Hallasuo jatkoi sen sijaan isäntien juoksuvastaavana ja vei heidät kumurallaan 1-0 johtoon. Elias Pitkänen hoiti kärpäsillä useamman palon ja kopparit hakivat pitkin jaksoa pitkältä jatkeilta useat pallot mutta toisessa vuorossa seinäjokiset karkasivat kauas etumatkalle. Ensin Justus Teppo pääsi kotiin harhaheitolla, sitten Eemil Salminen tinttasi kunnarin kakkospesän kulmasta ja pallo vieri parkkipaikalla. Hallasuo kotiutti Salmisen, joka voitti niukasti pesäkilvan Pitkästä vastaan ja Aapo Hiltunen yllätti lyömällä kakkosluukusta ajolähdössä kunnarin ja JymyJussit rallatti 8-0 johdossa.


Kolmannen aloittavalla otteluun ajautuneen väärän pallon myötä tuomarit päättivät, että Matti Latvalan lyönti (koppi) uusittiin ja saatiin ajolähtö tilalle. Tilanteesta Patrik Wahlsten iski palloa kolmospuolen penkkaan ja kotiutti tällä Aapo Kinnusen ja Matti Latvalan. JymyJussien lukkari Miika Keski-Petäjä sekoitti vuorossa osaltaan Koplan sisäpeliä ja oli vastuussa kahdesta palosta.


JymyJusseilla oli paikka viedä ottelu kotareihin neljännen aloittavalla jo tilanteessa 8-2 mutta Juha Korhosen lyönnistä polttoheitto lipesi ja Patrik Vartama kirmasi kotiin. Eemeli Laine onnistui vielä kotiuttamaan Arttu Ruuskan mutta Aapo Kinnusen vaarallinen lyönti jäi räpylään ja varma tasoitus jäi saamatta. Toinen jakso päättyi 8-4, koko ottelun kolmostilanteet 14-20.


Kotareissa JymyJussien Hallasuo onnistui kotiuttamaan parinsa Tino Alaspään ja Juuso Vuorenmäen kääntönäpillä toisen kotarijuoksun JymyJusseille toi Veeti Kettunen. Toni Marjamäki esti kaksi Koplan kotiutusyritystä, mm. Korhosen loistavan näppihaun, johon tuli hyvin vastaan. Aleksanteri Haukka poltti niukasti Mäentaustan ja ainoaksi onnistuneeksi kotiutukseksi jäi viimeisen parin Patrik Wahlsten - Aapo Kinnunen näyte.


Ottelusta piste mukaan ja perjantaina jatketaan Imatralla.Arsedelin juoksukoosteSeuraavat ottelut


Perjantaina 28.6. klo 18.00 pelataan viikon toinen vierasottelu mutta hieman lähempänä eli Imatralla. Viikonloppuna pelataan miesten ja poikien Itä-Länsi -ottelut Jyväskylässä ja Koplasta miesten Idän joukkueessa mukana Patrikit Vartama & Wahlsten.


Seuraava kotiottelu pelataan keskiviikkona 3.7. klo 18.00 ja vastaan kuumaan matsiin saapuu Sotkamon Jymy. Osta otteluliput Koplakaupasta!

Comments


bottom of page